ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1 : Ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο και ''καθάρισε'' τον Ατρόμητο η ΑΕΚ


Οι ''κιτρινόμαυροι'' έκαναν ένα κακό πρώτο ημίχρονο , αλλά το δεύτερο ήταν εντυπωσιακό και της έφτανε για να κερδίσει ,ενώ θα πρέπει να θεωρεί ότι αδικείται από το τελικό 2-1

A ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Ένα κακό πρώτο ημίχρονο από άποψη ποιότητας, ευκαιριών και ρυθμού . Ο Ατρόμητος ουσιαστικά πετυχαίνει αυτό που θέλει αφού αμύνεται εξαιρετικά , ντουμπλάρει όλα τα μαρκαρίσματα και καταφέρνει να απομονώσει όλα τα δυνατά χαρτιά της αντιπάλου του. Από την άλλη η Ένωση , έκανε ένα κάκιστο πρώτο 25λεπτο, όπου είχε χάσει το κέντρο και επιτιθόταν μονόπλευρα με Λιβάι Γκαρσία και Μπακάκη , που για ένα ακόμα παιχνίδι αγωνιζόταν πολύ ψηλά . Από το 30' και μετά η εικόνα της γηπεδούχου ήταν κάπως καλύτερη αφού μπήκαν περισσότεροι ποδοσφαιριστές στην ''εξίσωση'' του παιχνιδιού και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες ο Μάρκο Λιβάγια . Βέβαια , ο τρόπος ανάπτυξης της ΑΕΚ , ήταν κυρίως με γεμίσματα από τα στόπερ και τα χαφ , που αναζητούσαν την επιθετική τριάδα , χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα . Ο Μάνταλος δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου την ομάδα του , καθώς υπάρχει ''πολυκοσμία'' στον άξονα , ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα πραγματικά πολλές φορές ''παλεύει''  μόνος του ,με του αμυνόμενους της αντιπάλου ομάδας. Το πρώτο σουτ άνηκε στην ομάδα του Περιστερίου και τον Μουνίθ πολύ νωρίς , ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε σε μια εξαιρετική έμπνευση του Χαρίση , που παραλίγο να κρεμάσει τον Αθανασιάδη από τα 40 μέτρα στο 10' . Η ΑΕΚ απάντησε με γύρισμα του Ολιβέιρα προς στον Λιβάγια στο 15' αλλά πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί . Βέβαια σε αυτή τη φάση υποδείχθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Πορτογάλος επιθετικός . Στη συνέχεια δεν είχαμε κάποια τελική ενέργεια αλλά κάποιες ημιτελείς προσπάθειες του ''δικεφάλου'' με κορυφαία το γύρισμα του Ινσούα στον Λιβάι Γκραρσία , τον οποίο πρόλαβα λίγο πριν σουτάρει .

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τελείως διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και σε αυτό ευθύνεται  η  Ένωση , η οποία μπήκε πολύ δυνατά και με διάθεση να κερδίσει ! Έδωσε πλάτος  στο παιχνίδι της και ελευθερία κινήσεων στον Μάρκο Λιβάγια , ενώ ήταν σαφώς γρηγορότερη στη λήψη αποφάσεων με αποτέλεσμα να γίνει πιο απειλητική ! Στο 49' ο Σιμόες σούταρε με δύναμη και υποχρέωσε τον Μανδά να διώξει . Στο 52' από κόρνερ του Λιβάι , ο Νέλσον Ολιβέιρα σημάδεψε το δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα , το σουτ του , το κόντραρε ο Στρούγγης, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Λιβάγια. Στο 58' ο Κροάτης επιθετικός κάνει εξαιρετική ντρίμπλα πάνω στον Στρούγγη αλλά το σουτ του , ήταν πάνω στον Μανδά. Η λύτρωση τελικά  για τους ''κιτρινόμαυρους'' ήρθε στο 62' , όταν ο Σιμόες τρέχει να διαμαρτυρηθεί και ο Σάλομον τον σπρώχνει εντός περιοχής . Το πέναλτι το μετέτρεψε σε γκολ ο Νέλσον Ολιβέιρα . Στο 73λεπτο ο Μάνταλος , βρίσκει κάθετα τον Μπακάκη , ο τελευταίος γυρίζει στον Λιβάγια και με κεφαλιά ψαράκι κάνει το 2-0 και δείχνει να τελειώνει το παιχνίδι.  Στο 89' ο Χριστοδουλόπουλος κερδίζει αμφισβητούμενο πέναλτι  από τον Λιβάγια και μειώνει για τον Ατρόμητο . Ο χρόνος που έμενα ήταν λίγος και η εικόνα της Ένωσης καλή , με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της !


Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς , Γκάλο (Ούμπιντες 75'), Γούτας, Στρούγγης , Κιβρακίδης (Τομάσεβιτς 39') , Χαρίσης, Σάλομον, Νάτσος ,Μουνίθ (Aγκάγιεφ 75'), Ραμπέλο (Kωτσόπουλος 61') , Μανούσος (Χριστοδουλόπουλος 61')

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης , Μπακάκης, Λάτσι, Σβάρνας, Ινσούα ,Σιμόες (Σιμάνσκι 82'), Σάκχοφ Λιβάι Γκαρσία (Τάνκοβιτς 82'), Μάνταλος (Γαλανόπουλος 77'), Λιβάγια (Μαχαίρα 94΄) , Ολιβέιρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code