ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κατάσταση μη αναστρέψιμη


Η ΑΕΚ με τον Καρέρα στον πάγκο της είχε άλλον ένα τελικό μπροστά της , όπου έπρεπε να αποδείξει πρώτον την αξία του ρόστερ της και δεύτερον να δείξει  ότι αξίζει να κάθεται στον πάγκο της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν πολύ καλό και έμπειρο  προπονητή στον πάγκο του ,αποδεδειγμένα.  Οπότε οι ''πράσινοι''  προετοίμασαν την ομάδα τους να χτυπήσουν τις αντίπαλες αδυναμίες αλλά και να μην αφήσουν τα προτερήματα του αντιπάλου τους να φανεί. Δηλαδή, ένας αντίπαλος προπονητής γνωρίζει τις αδυναμίες σου αλλά εσύ όχι . Πως το έκανε αυτό…. Φυσικά χτύπησε την ΑΕΚ στην αρνητική  μετάβαση και στις αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάζουν σε καταστάσεις  ένας εναντίον ενός αλλά και στα θέματα ανάπτυξης από τον άξονα ,ειδικά όταν η μπάλα βρίσκεται στην άμυνα της  ΑΕΚ. Παίξανε ένα εντυπωσιακό 20λεπτο στο Α' μέρος, διέλυσε τακτικά την αντίπαλό του και πήρε το ντέρμπι.

ΑΝΗΜΠΟΡΗ

Έρχομαι  τώρα στην πλευρά των ''κιτρινόμαυρων'' οι οποίοι από τα περσινά play offs έχουν πολύ συγκεκριμένα θέματα τα οποία αδυνατούν να τα λύσουν και το ακόμα χειρότερο είναι ότι  ο προπονητής τους αδυνατεί να τα καλύψει για να κερδίσει κάποια σημαντικά παιχνίδια.

Πρώτο και σπουδαιότερο η αμυντική  της λειτουργία . Όταν  η αντίπαλη ομάδα φτάνει κοντά στην περιοχή σου αδυνατείς να ανταπεξέλθεις  , χάνεις όλες τις μονομαχίες , πας δεύτερος στη μπάλα και καταλήγεις να τρως γκολ σε σετ παιχνίδι όπου με 2-3 πάσες ο ΠΑΟ έφτασε με 3 παίχτες απέναντι στα στόπερ τη Ένωσης όπου για μία ακόμη φάση ο Νέντελτσιάρου πηγαίνει παθητικά στη άμυνα και έρχεται το 0-1. Τα ακραία μπακ για κάποιον λόγο παίζουν από μόνα τους αρκετά ψηλά και φυσικά αδυνατούν να δώσουν καλύψεις και λύσεις στα στόπερ .

Δεύτερο σπουδαίο πρόβλημα το αμυντικό τρανζίσιον της ΑΕΚ .Το φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι είναι ''αστείο''. Όσες φορές ο Παναθηναϊκός έκλεψε  μπάλες , αυτή δόθηκε στον MVP Bιγιαφάνες που με κάθετες πάσες έβγαιναν συνεχώς στη πλάτη των κεντρικών αμυντικών , οι οποίοι μάλιστα με κάκιστες  τοποθετήσεις αποτύγχαναν να κάνουν τεχνικό offside αφού όλο και κάποιος έκανε παρέα στον  Τσιντώντα ,ως τελευταίος παίχτης.

Η ΑΕΚ σαν ομάδα είναι καλή κοντά στην αντίπαλη περιοχή , είναι όμως απαράδεχτη στο να κάνει ένα σοβαρό build up, από πίσω και ας έχει καλούς στόπερ με τη μπάλα στα πόδια . Αυτό συμβαίνει καθώς  ο άξονας της ,ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι  άδειος , με απουσία κίνησης χωρίς μπάλα και ανικανότητα στο κάθετο παιχνίδι , αναγκάζοντας τον Μάνταλο να οπισθοχωρεί για να προωθεί τη μπάλα, αλλά ο αρχηγός δεν γίνεται να βρίσκεται και μπροστά και πίσω. Όσες φορές πήγε να κυκλοφορήσει και να παίξει με την μπάλα χαμηλά οι παίχτες ''κουτουλούσαν'' μεταξύ του.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ

Όλα αυτά ήταν γνωστά προβλήματα. Η λογική λέει ότι ο τεχνικός της ΑΕΚ τα γνώριζε  και φυσικά θα προσπαθούσε  να τα καλύψει για να μην χάσει με κάτω τα χέρια. Παρόλα αυτά είδαμε κάτι τελείως διαφορετικό σήμερα.  Σε έναν ακόμη  αγώνα ο Καρέρα δεν διάβασε τα ''ατού'' του αντιπάλου του.

Μια ΑΕΚ με τρομερά θέματα στο τρανζίσιον αλλά χωρίς τον Σιμόες στην ενδεκάδα , μια ομάδα που είχε άδεια άξονα απέναντι στον γεμάτο του Παναθηναϊκού. Δεν είδαμε όμως ούτε αντίδραση αλλά κυρίως ούτε πλάνο σε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι.

Η μπάλα από τον τερματοφύλακα στους αμυντικούς και από τους αμυντικούς γεμίσματα , καθώς αν πήγαινε η μπάλα στο κέντρο θα τους κατάπιναν οι αντίπαλοί τους.

Δεν είναι σύγχρονη εικόνα ομάδας αυτή  με τραγικές αποστάσεις που θέλουν ''πνευμόνια'' για να καλυφθούν χωρίς φαντασία και φυσικά ''ανικανότητα'' στην ανάπτυξη, η οποία είναι τραγικά αργή ,μονόπλευρη και χωρίς λύσεις  . Αν πολύ απλά δεν την αφήσεις να φθάσει στο αντίπαλο μισό τότε πιο πιθανόν είναι να πάει  η μπάλα πλάγια παρά να οδηγηθεί ορθολογικά στους τρομερά ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς της.

Ο προπονητής πλέον όχι απλά δεν εμπνέει αλλά δεν βοηθάει και στην πρόοδο της ομάδας του . Πηγαίνει στις προπονήσεις ,φεύγει, δεν ασχολείται  ''ποιους'' θα βρει απέναντί του και φυσικά με την βελτίωση  της ομάδας του. Όλα αυτά φαίνονται στο γήπεδο , με αδιάφορους και ''άνευρους ''  ποδοσφαιριστές που μόνο ντέρμπι δεν βγήκαν να παίξουν.

Υ.Γ.1 Η συμπεριφορά του Τάνκοβιτς στο γκολ του Αστέρα και στο 0-2 του Παναθηναϊκού είναι απαράδεχτη.

Υ.Γ.2 Όλοι μα όλοι οι αντίπαλοι κάνουν πλάκα στην πλάτη των ακραίων της μπακ , οι οποίοι με λάθος τοποθετήσεις δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει πίσω τους.

Υ.Γ.3 Δεν ξέρω για ποιο λόγο, είναι τόσο ''αδιάβαστη'' η ομάδα , απουσία αναλυτή  , απουσία διάθεσης για δουλεία …πραγματικά δεν γνωρίζω ,αλλά το αστείο στο πάγκο της ΑΕΚ πρέπει να τελειώσει χθες.

Y.Γ.4 Η άμυνα είναι κάτι που δουλεύεται , δεδομένο. Στη φάση του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού , η άμυνα είναι ''κιτρινόμαυρη'' και παρόλα αυτά ''παγώνει'' και φτάνει στον Κουρμπέλη ,που σαν σε προπόνηση σκοράρει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code