ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Είναι άλλος ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα!


Ο Θανάσης Μαγκλάρας αναλύει τη διαφορετική εικόνα που βγάζει η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στο ελληνικό πρωτάθλημα. τον Αστέρα που το πάλεψε αλλά δεν είχε καθαρό φορ στο παιχνίδι, ενώ έχει και υστερόγραφα.


 

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά στην υγεία σας, ειδικά στις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε. Εμείς, καλώς ή κακώς, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και το ελληνικό πρωτάθλημα μας το προσφέρει αυτό. Ο χθεσινός ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε αυτό που έλεγα σε συζητήσεις με φίλους μου, ότι είναι άλλος ΠΑΟΚ εντός συνόρων.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προερχόταν από μια ανέλπιστη ήττα και ένα ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Europa League από την Ομόνοια και έπρεπε να αντιδράσει και να αποδείξει ότι δεν είναι αυτή η εικόνα του, αλλά περισσότερο έπρεπε να δείξει πως, παρόλο που χάθηκε η Ευρώπη, το πρωτάθλημα θα το πάει μέχρι τέλους. Αυτό είναι κάτι που το πιστεύω από την αρχή της σεζόν και αν κάποια ομάδα μπορεί να αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό, που παραμένει για μένα το μεγάλο φαβορί, είναι ο δικέφαλος του βορρά. Η ΑΕΚ δείχνει αρκετά βήματα πίσω, κυρίως βάση εικόνας, και ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα, απλά αναμένουμε την αντίδρασή του από ομάδες που θα τον πρεσάρουν ψηλά στο γήπεδο και θα του δημιουργήσουν πρόβλημα στο αμυντικό τρίτο και κυρίως στα άκρα της άμυνας του.

Στο παιχνίδι τώρα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ άσχημα στον αγωνιστικό χώρο. Η ενδεκάδα διέθετε ότι καλύτερο υπήρχε διαθέσιμο, αλλά σε αντίθεση με το παιχνίδι στη Λαμία, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν καταγράψει μία αξιόλογη τελική φάση και αυτή ήταν η κεφαλιά του Ίνγκασον από το φάουλ του Ζίβκοβιτς. Αντίθετα στην άμυνα του ο Αστέρας είχε καταγράψει δύο τελικές, που δείχνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στην αμυντική του λειτουργία. Το ένα κομμάτι είναι το δεξί άκρο της άμυνας, που είτε με τον Ροντρίγκο, είτε με τον Ουαγκέ, τα κενά δεν καλύπτονται. Το δεύτερο κομμάτι είναι τα αμυντικά στημένα, στα οποία τονίζω καιρό τώρα πως τη λύση δεν την έχει βρει, ούτε προηγουμένως ο Φερέιρα, ούτε τώρα ο Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ δέχεται σε κάθε αγώνα φάση από στατικό χτύπημα. Μεγάλο το πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Όμως ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε χθες το αυτονόητο στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κρέσπο και Βαρέλα, με κάθε σεβασμό στην ποιότητά τους και στην εμπειρία τους, δεν είναι σε καλή κατάσταση και οι Ίνγκασον, Μιχαϊλίδης είναι αυτή τη στιγμή οι παίκτες που δείχνουν με τις εμφανίσεις τους ότι αξίζουν το προβάδισμα για τη βασική επιλογή. Σταθεροί και οι δύο στις επεμβάσεις τους, ο νεαρός Έλληνας κεντρικός αμυντικός βοηθάει αρκετά και στην ανάπτυξη με τις μπαλιές από την άμυνα. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ χθες ήταν αυτό που στα προηγούμενα παιχνίδια αποτέλεσε πλεονέκτημα. Τα τρία 8αρια που παρέταξε ο Γκαρσία δεν είχαν την ανάλογη συνεργασία μεταξύ τους, αλλά κυρίως δεν βοηθούσαν τον ΠΑΟΚ να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Το επίσης ανησυχητικό και οδήγησε σε απομόνωση την επιθετική τριάδα ήταν ότι οι Ελ Καντουρί και Σβαμπ δεν έκαναν κινήσει ανάμεσα στις δύο ζώνες του Ράσταβατς και δεν πατούσαν περιοχή. Εκεί χανόταν η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

Πολύ καίριες οι επεμβάσεις του Γιαννούλη, κυρίως αμυντικά, διότι επιθετικά ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Αδικαιολόγητη η ενέργεια του Ελ Καντουρί, όμως ακόμα και αυτό ο Γκαρσία κατάφερε να το γυρίσει υπέρ της ομάδας του. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την αλλαγή του Σουάρες με τον Πασαλίδη, λόγω της κάρτας του πρώτου και της επικινδυνότητας που παρουσίαζε στα μαρκαρίσματα, ο ΠΑΟΚ έβγαλε φάσεις από το κέντρο της άμυνας του Αστέρα. Στο γκολ του ο Τζόλης (γκολάρα) συγκλίνει από αριστερά με μεγάλη ευκολία αλλά μετά εκεί που πρέπει να βγει ο Πασαλίδης να του κλείσει το χώρο, έχει κάνει βήματα πίσω στην περιοχή, ενώ και τα χαφ απουσιαζουν. Φυσικά θα το εκμεταλλευόταν ο ταλαντούχος πιτσιρικάς, ενώ και στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, ο Τζόλης κερδίζει το πέναλντι πάλι από ασυνεννοησία του κεντρικού αμυντικού διδύμου του. Έβαλε εκπληκτικά το κορμί του ο Τζόλης και ο Πασαλίδης τον ανέτρεψε. Ο Τζόλης αν το δουλέψει σωστά, μπορεί να γίνει ένας καταπληκτικός δεύτερος επιθετικός. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Ζίβκοβιτς, που αποδεικνύει σε κάθε ματς ότι ήταν η «κλοπή» του καλοκαιρού από τον ΠΑΟΚ.

Ο Σφιντέρσκι ήταν αποκομμένος σε όλο το ματς, ειδικά από τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ και απολύτως σωστά τον έβγαλε ο Γκαρσία, μετά το 1-0, και πέρασε τρίτο χαφ κάνοντας το σύστημα 4-5-0. Εκεί κλείδωσε το ματς ο Ουρουγουανός τεχνικός. Ο Αστέρας χωρίς καθαρό φορ αδυνατούσε να βάλει πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και αφού ήταν και από τις ελάχιστες φορές φέτος που οι Τζόλης και Ζίβκοβιτς προσέφεραν βοήθειες στα μπακ, μετά την αποβολή, ήταν σχεδόν απίθανο ο Αστέρας να απειλήσει. Αυτό δείχνει και η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου με την ομάδα του Ράσταβατς να κάνει μία κλασική ευκαιρία για γκολ. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει για το πρωτάθλημα το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στο Χαριλάου. Τα τρία χαφ είναι και πάλι μονόδρομος και ο καθαρός κόφτης θα είναι το σημείο κλειδί για να κρατήσει μακριά την επιθετική τετράδα του Άρη από την περιοχή του.

Υ.Γ. 1) Ο Ελ Καντουρί προσθέτει πονοκέφαλο στον Γκαρσία ενόψει Άρη και η διαχείριση της απουσίας του θα είναι κομβικό τεστ για τον Ουρουγουανό.

Υ.Γ. 2) Αν αρχίσουν τα χαφ του ΠΑΟΚ να πατούν περισσότερο περιοχή θα δούμε άλλη επιθετική αντιμετώπιση από το δικέφαλο του βορρά. Αυτό δε γίνεται μέχρι τώρα γιατί δεν υπάρχει ο καθαρός κόφτης στην ομάδα.

Υ.Γ. 3) 5 στα 5 ο Γκαρσία στο πρωτάθλημα. Αν περάσει με διπλό και από το Χαριλάου, η αυτοπεποίθηση στο πρότζεκτ του Ουρουγουανού θα εκτοξευτεί. Ενδεχόμενο στραβοπάτημα, ίσως φέρει εσωστρέφεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code