ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελληνικό ποδόσφαιρο, ώρα μηδέν


Βρισκόμαστε προς το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και λίγο πριν την διακοπή λόγω των εορτών , το ποδόσφαιρό μας μετά από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ με όλα αυτά που συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα , φέρεται να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και να κινδυνεύει να χαθεί στην ανυποληψία.

Έχει χαθεί ο μπούσουλας πραγματικά στο δύσμοιρο ποδόσφαιρο μας σε όλα τα επίπεδα. Από πού να αρχίσει κάποιος και πού να τελειώσει. Η εικόνα που κυριαρχούσε μετά το πέρας του ντέρμπι της συμπρωτεύουσας είναι η μικρογραφία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλο το μεγαλείο της. Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των ομάδων για τη διαιτησία σε βαθμό που μιλούσαν για ενδεχόμενο στήσιμο των διαιτητών , καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας ποδοσφαιριστή από τη μεριά των γηπεδούχων , συγκρούσεις επικοινωνιακών μηχανισμών για το ποιος είναι ο λιγότερο; βρώμικος , βρισιές και αντεγκλήσεις στα social media εκατέρωθεν μεταξύ των δύο πλευρών και τρίτων και πολλά ακόμα συμβάντα που πραγματικά δεν έχουν καμιά σχέση με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Επιπλέον , κρούσματα διαφθοράς , σκάνδαλα μεταξύ σκανδάλων για χειραγωγημένους αγώνες και δικαστήρια με τηλεοπτικές δίκες που αποσκοπούν στη λασπολογία του γείτονα. 

Θέλετε την προσωπική μου άποψη; Το σκηνικό μετά το τέλος ενός σημαντικού αγώνα ανεξαρτήτως ποιες ομάδες αγωνίζονται θα είναι πάντα το ίδιο και απαράλλαχτο όπως ήταν φυσικά εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Ο νικητής θα τα βλέπει όλα όμορφα και ο ηττημένος θα προσπαθεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα με φωνές και ανακοινώσεις για να κρύψει τις δικές του αδυναμίες. Οι αλαζονικές συμπεριφορές είναι το άλφα και το ωμέγα σε όλο αυτό το παιχνίδι , αφού ο στόχος όλων είναι να βυθίσουν ολόκληρο τον περίγυρο τους στην λογική του οπαδού και μακριά από ποδοσφαιρικά αμιγώς κριτήρια.

Τι να λέμε τώρα πραγματικά. Πως θα αλλάξουμε προς το καλύτερο το ποδόσφαιρό μας όταν δεν μπορούν οι ίδιες οι εμπλεκόμενες πλευρές να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να επιλέξουν μαζί μια διοίκηση κοινής αποδοχής για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που θα στοχεύει στο καλό του ποδοσφαίρου και μόνο. Πως θα βελτιώσουμε το ποδόσφαιρό μας , τα γήπεδα μας και τον σεβασμό μας απέναντι στον αντίπαλο όταν καμία πλευρά δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει , να βάλει δηλαδή τον εγωϊσμό της και τα μικροσυμφέροντα της κάτω από το κοινό καλό των ομάδων σαν σύνολο. Όλα αυτά τα κωμικοτραγικά πράγματα που συμβαίνουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα που ουδεμιά σχέση έχουν με το παιχνίδι εντός του γηπέδου , έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε συνεχόμενη κατρακύλα στη βαθμολογία της UEFA με αποτέλεσμα από του χρόνου να βγάζουμε μόλις 4 ομάδες στα Κύπελα Ευρώπης.

Άραγε για ποιο ποδόσφαιρο μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code