ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2: Πρόκριση-δώρο μέσω Μάντσεστερ


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Πόρτο με 0-2 στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Από ένα τέρμα σε κάθε μέρος για τους Δράκους του Κονσεϊσάο, με τους Οτάβιο και Ουρίμπε αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 10' από το 79 έπειτα από αποβολή του Σεμέδο. Παρ' όλα αυτά ο Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε να κάνει δώρο την πρόκριση στους 32 του Europa League επικρατώντας στο Έτιχαντ με σκορ 3-0.

1ο Ημίχρονο:

Άσχημο ξεκίνημα με το καλημέρα για τους ερυθρόλευκους. Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χοσέ Χολέμπας βρίσκει την μπάλα με το χέρι έπειτα από σέντρα της Πόρτο. Μετά από ένα λεπτό, ορθώς το VAR καταλογίζει πέναλτι το οποίο εκτελεί εύστοχα ο Οτάβιο. Από το σημείο αυτό και μετά ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ξανά χωρίς όμως να γίνεται επικίνδυνος και ο ίδιος. Πλην της φάσης του 15' όπου έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Μπουχαλάκη, ο Μασούρας βρέθηκε φάτσα με το τέρμα στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τρομερά αργοί οι γηπεδούχοι στην ανάπτυξη, δίχως φαντασία και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Έτσι ο Μάρτινς γνωρίζοντας τι διακυβεύεται έριξε στο παιχνίδι τον Κώστα Φορτούνη. Ο άσος του Ολυμπιακού κρίθηκε ανέτοιμος να ξεκινήσει πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ωστόσο ο coach του ζήτησε να σφίξει τα δόντια και να ριχτεί στην μάχη. Τέλος πρώτου ημιχρόνου έπειτα από τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων που υπέδειξε ο Μπριχ, με τους Δράκους να προηγούνται με σκορ 0-1.


2ο Ημίχρονο:

Αποκαρδιωτική εικόνα. Στο ίδιο τέμπο κυμάνθηκε και το δεύτερο μέρος, με την διαφορά ότι για ένα μεγάλο διάστημα οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τις γραμμές πίεσης τους. Ωστόσο δημιουργία μηδέν. Η μεγάλη φάση ήρθε για τον Ελ Αραμπί στο 54', όπου έπειτα από πάσα του Φορτούνη δεν κατάφερε να βρει δίχτυα εντός περιοχής. Και ενώ ο χρόνος περνούσε και οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν τέρμα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα δικά τους. Στο 77΄ έπειτα από αντεπίθεση η μπάλα στρώθηκε στον Ουρίμπε στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο οποίος κατάφερε να σκοράρει. Το κακό δεν σταμάτησε εκεί για τον Ολυμπιακό καθώς Σεμέδο και Ραφίνια, ο πρώτος με αποβολή και ο δεύτερος με κίτρινες χάνουν τον επόμενο Ευρωπαϊκό αγώνα. Ναι η πρόκριση ήρθε για τους Πειραιώτες μέσω Μάντσεστερ, με τους Πολίτες να επικρατούν της Μαρσέιγ με σκορ 3-0. Τέλος αναμέτρησης στο Φάληρο, με τους ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να πανηγυρίσουν την συνέχεια τους στο Europa βάση της εμφάνισης που πραγματοποίησαν.

Τελικές: 7(6)-8)5)

Κατοχή: 56,3%-46,7%

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (35′ λ.τρ. Φορτούνης), Εμβιλά, Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

Πόρτο (Σ. Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Μπεμπά, Μπάρο (63′ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71′ Κορόνα), Οτάβιο, Φελίπε Άντερσον (63′ Ντίαζ), Μαρτίνεζ, Νανού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code