ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τελικός αξίας πολλών καρατίων απέναντι στους Σλοβένους


Έφθασε η στιγμή που αναμέναμε από την εκκίνηση της διοργάνωσης. Ξέραμε πως θα πάει κάπως έτσι και συνέβη, ένας... τελικός με την Σλοβενία για την πρώτη θέση του ομίλου του Nations League στο League C (21.45 LIVE Facebook LIVE από το Sportsnewsgreece).

Ένα ματς άκρως σημαντικό και μεγάλης αξίας για διαφόρους λόγους. Είναι ένα παιχνίδι που αν η Εθνική μας κερδίσει σφραγίζει ουσιαστικά την επιστροφή της στις επιτυχίες, ας μιλάμε και για την τρίτη κατηγορία του Nations League. Εάν η Ελλάδα πάρει το τρίποντο σήμερα, ανεβαίνει κατηγορία, φθάνει ομάδες που κατά κάποιον τρόπο ανήκουν στην δυναμικότητα της χώρας μας στην πραγματικότητα, όπως βέβαια συμβαίνει και με το League A. Μία τέτοια άνοδος βέβαια, μας τοποθετεί και στις υποψήφιες χώρες που θα οδηγηθούν μέσω του Nations League στην τελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ. Σε περίπτωση που ακόμη κάποιος δεν το έχει αντιληφθεί, μιλάμε για ένα ματς απόψε ύψιστης σημασίας.

Η Εθνική μας ομάδα είχε τουλάχιστον 6 χρόνια να δώσει ένα ματς τόσο καίριο, από το μακρινό Μουντιάλ του 2014 και οι παίκτες του Φαντ' Σχιπ είναι έτοιμοι για την πρόκληση. Αντίπαλη της Εθνικής μας, η Σλοβενία, μία ομάδα που δεν τρομάζει, όμως δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, όπως και η ομάδα μας. Ελλάδα και Σλοβενία μετράνε από ένα γκολ παθητικό μόλις, κάνοντας έτσι δύσκολο το έργο και των δύο επιθετικών γραμμών αντίστοιχα από κάθε χώρα.

Το ματς αναμένεται να κυμανθεί σε αργούς ρυθμούς, με την Σλοβενία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να περιμένει στο δικό της μισό, δίνοντας μπάλα στην Ελλάδα να κάνει το παιχνίδι της. Είναι κάτι που παρατηρήσαμε και στην πρώτη τους συνάντηση, όπου έληξε με το φτωχό 0-0, χωρίς θέαμα. Η Σλοβενία υπενθυμίζουμε πως είναι καλυμμένη με δύο αποτελέσματα, με ισοπαλία και νίκη, οπότε δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της να πιέσει ασφυκτικά σε κάποιο σημείο του ματς.

Η Εθνική Ελλάδος έχει δείξει πως αγχώνεται εάν δεν σκοράρει μέχρι το 60', κάτι τέτοιο δεν θέλουμε να δούμε και απόψε, διότι η ιστορία αποδεικνύει ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια στο τέλος έρχονται με 0-0 φωτεινή ένδειξη στον πίνακα του γηπέδου. Ο Ολλανδός τεχνικός το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και έχει καταστρώσει τα σχέδια του για όλα τα ενδεχόμενα της αναμέτρησης. Η Ελλάδα θα πιέσει από το πρώτο λεπτό, αυτό είναι δεδομένο, το θέμα είναι εάν αυτό θα αποβεί σωστό ή μοιραίο.

Φαντ' Σχιπ: «Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή»


Στις δηλώσεις του κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου ο Ολλανδός τεχνικός, έκανε σαφές το πόσο σημαντικό είναι το ματς με την Σλοβενία, χαρακτηρίζοντας το ως τελικό. Αναλυτικά: «Πίεση υπάρχει πάντα, δεν υπάρχει διαφορά για τον αυριανό αγώνα. Είναι καλό που θα έχουμε πίεση, γιατί έχουμε πίεση να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας φέρει πρώτους στον όμιλο. Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή. Η Σλοβενία έχει την επιλογή και της ισοπαλίας, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Η δική μας εστίαση είναι μόνο στη νίκη και στο παιχνίδι μας, πώς θα επιτεθούμε, πώς θα αμυνθούμε για να κερδίσουμε».

Ενδεκάδα


Στα της ενδεκάδας ο Φαντ' Σχιπ φέρεται να έχει καταλήξει στους 11 που θα παρατάξει στον αποψινό τελικό της Ριζούπολης. Κάτω από τα δοκάρια θα δούμε Βλαχοδήμο, με Τζαβέλλα, Χατζηδιάκο στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ ο Μαυρίας, ενώ αριστερά θα είναι ο Τσιμίκας. Στην μεσαία γραμμή Κουρμπέλης και Ζέκα, με τον Λημνιό στα δεξιά ως εξτρέμ, στα αριστερά τον Φορτούνη και Μπακασέτα ως 10αρι. Στην κορυφή της επίθεσης ο Παυλίδης ως «αιχμή του δόρατος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code