ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Έβαλε 5 μέτρησαν 2 αλλά νίκησε εύκολα (2-1)



Πιο εύκολο απο ότι περίμενε αποδείχτηκε το μεσημέρι για τον Παναθηναϊκό, όπου επιζητούσε την νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό για ψυχολογικού αλλά και αγωνιστικούς λόγους, θέλοντας να αποδείξει ότι η καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό δεν ήταν πυροτέχνημα. Με το γκολ του Μακέντα αλλά και το αυτογκόλ του Λιάβα ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του νωθρού και απογοητευτικού Παναιτωλικού, ενώ στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού είναι τα 3(!) γκολ που ακυρώθηκαν μέσω VAR για τους Πράσινους. Για τον Παναιτωλικό μείωσε στο 94 ο Μεντόσα με πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ομάδα του Αγρινίου στο ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να έχουν σαν μοναδικό στόχο την νίκη, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, με τους Πράσινους να θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα έπειτα απο την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, και τα «καναρίνια» του Τραϊανού Δέλλα να θέλουν να σπάσουν το ρόδι, αφού δεν είχαν γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες βασικών παιχτών, με τον Λάζλο Μπόλονι να βλέπει τον Χατζηγιοβάννη να μένει εκτός την τελευταία στιγμή και να προστίθεται σε αυτή του Κουρμπέλη. Ενώ ο Δέλλας στερήθηκε τις υπηρεσίες των Καρασαλίδη-Μαλή στο κέντρο της άμυνας αλλά και του επιθετικού Ματσόλα, και είδε τον μπακ Βάντερσον να μένει εκτός πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Αθήνα.

Στη αρχή του παιχνιδιού κρατήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Μαραντόνα, ενός απο τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της εποχής μας. Ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετά αργός, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρούνε τα πατήματα τους έχοντας αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες τους, αλλά τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και πρωτοβουλία των κινήσεων και με δυνατές μάχες στο χώρο του κέντρου. 

Α΄ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Παναθηναϊκό στο 10ο λεπτό με τον Αϊτόρ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού και με έξυπνη λόμπα να σκοράρει, αλλά με την σημαία να σηκώνετε και να υποδεικνύει τον παίχτη σε θέση οφσάιντ. Οι Πράσινοι προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να βγούνε πίσω απο την άμυνα του Παναιτωλικού, όπου πίεζαν ψηλά στο γήπεδο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά. Ένα τέτοιο κενό εκμεταλλεύτηκε στο 20ο λεπτό όταν η μπάλα βρέθηκε δεξιά στον Σάντσες και εκείνος με έξυπνη χαμηλή σέντρα στην περιοχή βρήκε τον Μακέντα που ερχόταν απο πίσω και ανενόχλητος έστειλα την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια, με τις 2 ομάδες να επιδεικνύονται σε ανούσια κατοχή και με αρκετές μονομαχίες και φάουλ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε χωρίς άλλη φάση στο 42΄ο Καρλίτος παίρνει την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και βγάζει αριστερά στον Ζαγαρίτη. Αυτός κερδίζει στο σπριντ τους αμυντικούς του Παναιτωλικού και βγάζει την μπάλα χαμηλά στην περιοχή του Κνέτ και πριν προλάβει να φτάσει στον Μακέντα, ο Λιάβας στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα απο την περιοχή να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του και να γίνετε το 2-0.

Β΄ημίχρονο

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αλλαγή, βάζοντας τον Βέργο στην θέση του Αζάντι με σκοπό να προσθέσει ταχύτητα στην επίθεση και να χτυπήσει στην κόντρα. Το θέαμα δεν βελτιώθηκε σημαντικά με την κατοχή να είναι κυρίως στα πόδια των παιχτών του Παναθηναϊκού και την ομάδα του Αγρινίου να μην μπορεί να αντιδράσει στην πίεση. Στο 49ο λεπτό ο Αίτόρ πετυχαίνει ένα γκολ μετά απο φάση διαρκείας στα καρέ του Κνέτ, έπειτα απο εκπληκτική ασιστ του Καρλίτος, αλλά να το βλέπουν να ακυρώνετε απο το VAR για χέρι του Βιγιαφάνιες στην αρχή της φάσης. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στο γήπεδο και άρχισε να κερδίζει μέτρα όσο περνούσαν τα λεπτά βλέποντας τον Παναιτωλικό ανήμπορο να αντιδράσει και χωρίς να έχει κάνει καμία τελική προς το τέρμα του, με τον Διούδη να είναι παρατηρητής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει για τον Παναθηναϊκό, όπου του ακυρώνεται και 3ο γκολ στο 65ο λεπτό με τον Μαουρίτσιο να βρίσκετε σε θέση οφσάϊντ. Στο 77 ο Ζαγαρίτης χάνει εκπληκτική ευκαιρία, όταν ύστερα απο μπαλιά του Αγιούμπ βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, αλλά θα πλασάρει πάνω στο σώμα του Κνέτ και έτσι χάνεται η ευκαιρία να χριστεί και σκόρερ. 

Το υπόλοιπο μέρος του αγώνα συνεχίστηκε με αρκετά νεύρα και φάουλ με τις δύο πλευρές να δέχονται αρκετές κάρτες. Και ενώ σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν είχε απειληθεί καθόλου στα τελευταία λεπτά η επιπολαιότητα των Πρασίνων έδωσαν την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να μειώσει στο 90+3 να κερδίζει πέναλτι και με εκτέλεση του Μεντόσα να μειώνει σε 2-1 χωρίς όμως να μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω μέχρι την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Ενδεκάδα Παναθηναϊκού:

Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος και Μακέντα

Ενδεκάδα Παναιτωλικού:

 Κνετ, Τζανακάκη, Κωνσταντόπουλο, Λιάβα, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρα, Γιάκολις, Μάζουρεκ, Αριγίμπι, Αζάντι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code