ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το ποδόσφαιρο αλλάζει νοοτροπίες

 

Η Janelly Farias μιλάει για την εμπειρία της λόγω της Εθνικής Ημέρας Coming Out.

Η παίκτρια πάλεψε για να γίνει αποδεκτή και, όπως τονίζει, το άθλημα έχει μεγάλη επιρροή στον κόσμο. Η Μεξικανή έχει κάθε λόγο να χαμογελάει παίζοντας στην ΚΝ Γουαδαλαχάρα και στην Εθνική. Μάλιστα, πρόσφατα έβγαλε λόγο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Βέβαια, η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται από τη σχέση της με τους γονείς της που αν και δοκιμάστηκε εν τέλει αποδέχτηκαν το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλη. "Στην αρχή με απέρριψαν και ήταν το δυσκολότερο πράγμα που έχω αντιμετωπίσει", όπως αναφέρει η αθλήτρια. "Έπειτα βίωνα την κατάθλιψη, έπινα πολύ, δεν ήξερα τι να κάνω με τον εαυτό μου και ήθελα να αυτοκτονήσω". Η ίδια προτρέπει τους πάντες να μιλάνε για τέτοιου είδους θέματα, διότι υπάρχει ο φόβος της έκφρασης και της αποδοχής ως κάτι φυσιολογικό. Είναι ύψιστης σημασίας να εκφράζεται κάποιος, επειδή υπάρχουν άτομα στην κοινωνία που νιώθουν πως είναι μόνα, ενώ δεν ισχύει.

Κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου που αντιμετώπιζε η ποδοσφαιρίστρια, είχε την υποστήριξη των αδελφών, των ξαδέρφων και των φίλων της. Φυσικά, ο ανιψιός της ήταν περισσότερο από κάθε άλλον δίπλα της. Της έσωσε τη ζωή, όταν ήταν στα χειρότερά της και ήθελε να πεθάνει. Ήταν μόλις ενός έτους και ερχόταν ολοένα και πιο κοντά του. Την ημέρα που ήθελε να διαπράξει αυτοκτονία, της έδωσε μια αγκαλιά. Μπορούσε να νιώσει τον πόνο της και αισθάνθηκε την αγάπη του, οπότε της άλλαξε την οπτική για τη ζωή. Γνώριζε πλέον ότι θα έβρισκε τον τρόπο να την αποδεχτούν οι γονείς της. Αποφάσισε να τους μιλήσει ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό. Ήταν μόλις 18 όταν ερωτεύτηκε ένα κορίτσι για πρώτη φορά και στα 23 της το μοιράστηκε μαζί τους. Δεν το απέκρυψε ποτέ, σταδιακά το κατανόησαν, ενώ άρχισαν να την αποκλείουν από την οικογένεια. Τότε, πήρε την απόφαση πως δεν γίνεται η ζωή της να αποτελεί θέμα ταμπού και να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τα αδέρφια της. Χρειαζόταν να καταλάβουν οι γονείς της ότι ήθελε την αγάπη τους για να πορεύεται.

Μετά από δυο χρόνια θεραπείας η Farias αγάπησε τον εαυτό της και συνέχισε να παίζει μπάλα. Ήταν η στιγμή που μετέδωσε ένα μήνυμα αγάπης όντας σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Μεξικού. Το ποδόσφαιρο μπορεί να δημιουργήσει μια νέα νοοτροπία και είναι καλό να χρησιμοποιείται για να προωθηθεί η ποικιλομορφία. Κάποιες χώρες φροντίζουν γι' αυτό και το άθλημα ευθύνεται για την πραγματοποίηση αλλαγών στην κουλτούρα. Αρκετοί σύλλογοι εκφράζονται ελεύθερα για την διακοπή της μεροληψίας, του ρατσισμού και της ομοφοβίας. 

Έτσι, η διεθνής επέλεξε σήμερα να συμβουλέψει τους νέους μέσω του βιώματός της. "Δεν είστε μόνοι", είπε. Πολλά άτομα ζουν διαφορετικά παρά το φόβο που μόλις τον διώξουν κανείς δεν θα μπορεί να κλέψει την ελευθερία τους. Είναι δεκτό να τρομοκρατούνται κάποιες φορές, άλλες φορές να είναι θαρραλέοι, να νιώθουν σύγχυση. Είναι μέρος της εξέλιξης. Οι άνθρωποι που τους αγαπάνε θα βρίσκονται δίπλα τους, έστω και αν πάρει χρόνο. Είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζουν οι γονείς το αντίκτυπο των πράξεών τους στις ζωές των παιδιών. Αυτοί επιλέγουν εκ μέρους των παιδιών τους, όμως χρειάζεται να τους παρέχουν την ελευθερία να γίνουν αυτοί που είναι. Άλλωστε, η ευημερία εξαρτάται από την άνευ όρων αγάπη των γονέων. Πλέον η Farias αναγνωρίζεται όχι μόνο για το ταλέντο της αλλά και για την ευφυία της. Υπάρχει ακόμη δρόμος, η ευτυχία θα γίνει πραγματικότητα όταν όλοι ζουν όπως θέλουν και αναγνωρίζουν ότι η αγάπη νικάει στο τέλος της ημέρας. Ως κατακλείδα η αθλήτρια σχολίασε ότι έμαθε να μετατρέπει τις αντιξοότητες σε κάτι θετικό. Δεν είναι εύκολο αλλά αποτελεί το μονοπάτι για την ελευθερία. Έτσι, μοιράζεται το τι πέρασε για να εμπνεύσει.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code