ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ-Λέστερ 1-2: Βελτιωμένη επιθετικά αλλά ήττα τελικώς



 Την Λέστερ υποδέχτηκε σήμερα (29/10) στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, με την «Ένωση» να έψαχνε αρχικά μια καλή εμφάνιση και στην συνέχεια την πιθανότητα να κλέψει βαθμό ή βαθμούς από το παιχνίδι.

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα στο τέρμα, δεξί μπακ ο Μπακάκης, αριστερό ο Ινσούα, στόπερ οι Σβάρνας, Νεντελτσιάρου,  Αμυντικά χαφ Σάκχοφ - Κρίστιτσιτς, αριστερός εξτρέμ ο Λόπες, δεξί ο Λιβάγια, 10άρι ο Μάνταλος και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ, σε ένα σύστημα που μπορούσε να μετατραπεί σε 3-5-2, με τον Ινσούα να γυρνάει 3ο στόπερ και τον Λόπεζ να γυρνάει σαν αριστερό μπακ.

Στον αντίποδα ο Μπρένταν Ρότζερς παράταξε την Λέστερ με 3-4-3 με τους Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουχτς, Ουντέρ, Τίλεμανς, Τσουντχάρι, Τζάστιν,- Μάντισον, Ολμπράιτον ενώ στην κορυφή επέστρεψε ο Βάρντι.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς άνηκε στην ΑΕΚ στο 12ό λεπτό όταν ο Μάνταλος έκανε ένα ξαφνικό σουτ από την κορυφή της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Άμεση απάντηση στις ευκαιρίες για την Λέστερ με τον Βάρντι να βγάζει στον Μάντισον και εκείνος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Και ενώ η ΑΕΚ πίεζε και έδειχνε πως έχει ξεκινήσει πολύ καλά το παιχνίδι στο ακριβώς επόμενο λεπτό μια κάθετη στην άμυνα της ΑΕΚ έβγαλε τον Βάρντι μόνο του απέναντι στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ με τον Τσιντώτα να τον ανατρέπει αν και ο Άγγλος επιθετικός δεν φαινόταν να προλαβαίνει την μπάλα, με αποτέλεσμα  να καταλογιστεί πέναλτι υπέρ της Λέστερ. Στην εκτέλεση ο Βάρντι έγραψε το 0-1 για τις «Αλεπούδες». Και ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να τα πάει εξαιρετικά στα πρώτα 18 λεπτά μία λάθος εκτίμηση του Τσιντώτα την βρήκε να κυνηγάει πάλι το σκορ.

Στην επόμενη ακριβώς φάση ο Ιντέρ βγαίνει μόνος απέναντι από τον Τσιντώτα ύστερα από συνεργασία με τους Μάντισον-Βάρντι αλλά διώχνει με τα πόδια. Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ στην συνέχεια με τον Λιβάγια να πιάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπακάκη με τον Σμάιχελ να διώχνει σε κόρνερ. Δεύτερη συνεχόμενη τεράστια ευκαιρία για την «Ένωση» με τον Μόργκαν να κάνει το λάθος και τον Λιβάγια να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει τετ-α-τετ απέναντι στον Σμάιχελ αλλά το σουτ του να φεύγει λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δανού γκολκίπερ. Οι χαμένες ευκαιρίες στην ΑΕΚ, το γκολ όμως στην Λέστερ όπου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάντισον η μπάλα περνάει από όλους με τα μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή να είναι κάκιστα και η μπάλα φτάνει στον Τσάουντρι έπειτα από κεφαλιά του Βάρντι, όπου εκτελεί τον Τσιντώτα για να κάνει το 0-2 με αυτό να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Αλλαγές για τις 2 ομάδες με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Φούκς να δίνει την θέση του στον Τόμα για την Λέστερ, ενώ για την ΑΕΚ εκτός βγήκαν Λιβάγια και Ανσαριφάρντ και την θέση τους πήραν οι Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα, με τον Καρέρα να αλλάζει και το σύστημα σε 3-5-2 με τον Λόπεζ να γυρνάει στόπερ και τον Τάνκοβιτς να βρίσκεται στην κορυφή δίπλα στον Ολιβέιρα.

Και οι αλλαγές απέδωσαν άμεσα, με τον Μάνταλο να κάνει εκπληκτική ντρίπλα και να βγάζει την κάθετη στον Τάνκοβιτς, όπου μόνος του απέναντι στον Σμάιχελ να κάνει το 1-2 και να δίνει ελπίδες στους κιτρινόμαυρους. Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μάνταλο να βγάζει εκ νέου πάσα στον Τάνκοβιτς αλλα το σουτ του αυτή την φορά να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Στο 65 ήρθε η πρώτη ευκαιρία για την Λέστερ με το πλασέ του Ιντέρ να βρίσκει στη συμβολή των δοκαριών και στην συνέχεια η άμυνα να διώχνει τον κίνδυνο.

Μετά το γκολ της ΑΕΚ και την μεγάλη ευκαιρία της έπεσε ο ρυθμός του αγώνα με αρκετά φάουλ στο χώρο του κέντρου και την Λέστερ να πιέζει ψηλά για να εμποδίσει την «Ένωση» να αναπτυχθεί και να περιορίζονται οι ευκαιρίες στις 2 εστίες. Η Λέστερ κρατούσε την κατοχή προσπαθώντας να εξασφαλίσει το υπέρ της σκορ και η ΑΕΚ παρά την διάθεση για ανάπτυξη δεν μπορούσε να πλησιάσει την εστία του Σμάιχελ, με αποτέλεσμα να μείνει μέχρι το τέλος το 1-2 και την «Ένωση» να πληρώνει το κακό της διάστημα στο 1ο ημίχρονο με τα απανωτά λάθη στην άμυνα της.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ.

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Τζάστιν, Φοφάνα, Μόργκαν, Τιλεμάνς, Βάρντι, Μάντισον, Άλμπριτον, Αντέρ, Τσουντούρι, Φουξ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code