ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τί είναι και πώς δίνει θέση στο Μουντιάλ το Nations League ;

Σήμερα έχουμε πρεμιέρα για 2η φορά στην νεοσύστατη αυτή διοργάνωση του Nations League, με την Εθνική μας ομάδα να αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Σλοβενίας.
Μία διοργάνωση που αρχικά δημιουργήθηκε με σκοπό να αντικαταστήσει τα φιλικά παιχνίδια αλλά και να δίνει ... έξτρα ευκαιρίες σ' όσους θέλουν να παρευρεθούν σε μία διοργάνωση εκ των Euro και Mundial.

Έτσι και φέτος ξεκινάει η σεζόν, με την διαφορά να είναι πως αυτό το Nations League δίνει μόλις δύο εισιτήρια για το Mundial. Για να είμαστε πιο ακριβής όχι εισιτήρια για την τελική του φάση αλλά για τα play off αυτού, εάν και εφόσον βέβαια πληρεί τις προϋποθέσεις να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ας το πιάσουμε από την αρχή
Στο Μουντιάλ θα περάσουν από την Ευρώπη οι 10 πρώτες κάθε ομίλου των προκριματικών, ενώ οι 10 δεύτεροι των ομίλων θα παίξουν play-off. Εδώ έρχεται να ταιριάξει «γάντι» το Nations League. Σε αυτές τις 10 δεύτερες λοιπόν, θα προστεθούν μόνο οι δύο χώρες με την καλύτερη βαθμολογία απ' όλες τις κατηγορίες και ομίλους του Nations League.

Αυξάνοντας δηλαδή τον αριθμό των χωρών στα play-off από 10 σε 12, σχηματίζοντας έξι ζευγάρια. Φυσικά αυτές οι δύο θα είναι χώρες εκτός των 20 που θα έχουν προκύψει από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλο, κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για μία δεύτερη ευκαιρία σε χώρες με μικρότερη δυναμική που θα έχουν τερματίσει εκτός πρώτης δυάδας στο γκρουπ τους στον δρόμο για το Mundial.

Προβιβασμοί - Υποβιβασμοί
Οι ομάδες που θα καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στην Α’ Κατηγορία, θα αγωνιστούν στα τελικά του UEFA Nations League τον Ιούνιο του 2021 για να προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση στον όμιλο τους στη Β’, Γ’ και Δ’ Κατηγορία, θα ανέβουν στην αμέσως επόμενη Κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση. Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο τους στην Α’ και στη Β’ κατηγορία, θα υποβιβαστούν στην αμέσως επόμενη χαμηλότερη. Ουσιαστικά η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε κάποιο FINAL-4 όπως οι υπόλοιπες χώρες της Α' Κατηγορίας, συνεπώς δεν μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο, παρά μόνο την άνοδο και ότι είπαμε πιο πάνω σχετικά με μία θέση στα Play-Off των προκριματικών του Mundial.

Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο τους στη Γ’ Κατηγορία, θα αγωνιστούν ανά μεταξύ τους τον Μάρτιο του 2022 για να υποβιβαστούν δύο στη Δ’ Κατηγορία.

Όλοι οι όμιλοι του Nations League
League A
1oς όμιλος: Ολλανδία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία
2oς όμιλος: Αγγλία, Βέλγιο, Δανία, Ισλανδία
3oς όμιλος: Πορτογαλία, Γαλλία, Σουηδία, Κροατία
4oς όμιλος: Ελβετία, Ισπανία, Ουκρανία, Γερμανία

League B
1oς όμιλος: Αυστρία, Νορβηγία, , Βόρ. Ιρλανδία, Ρουμανία
2oς όμιλος: Τσεχία, Σκοτία, Σλοβακία, Ισραήλ
3oς όμιλος: Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουγγαρία
4oς όμιλος: Ουαλία, Φινλανδία, ΕΪΡΕ, Βουλγαρία

League C
1oς όμιλος: Μαυροβούνιο, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν
2oς όμιλος: Γεωργία, Βόρ. Μακεδονία, Εσθονία, Αρμενία
3ος όμιλος: Ελλάδα, Σλοβενία, Κόσσοβο, Μολδαβία
4oς όμιλος: Αλβανία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Καζαχστάν

League D
1oς όμιλος: Νησιά Φερόε, Λετονία, Ανδόρα, Μάλτα
2oς όμιλος: Γιβραλτάρ, Λιχτενστάιν, Σαν Μαρίνο

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Nations League
1η αγωνιστική: 3–5 Σεπτεμβρίου 2020
2η αγωνιστική: 6–8 Σεπτεμβρίου 2020
3η αγωνιστική: 8–10 Οκτωβρίου 2020
4η αγωνιστική: 11–13 Οκτωβρίου 2020
5η αγωνιστική: 12–14 Νοεμβρίου 2020
6η αγωνιστική: 15–17 Νοεμβρίου 2020

Τελικά: 2–6 Ιουνίου 2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code