ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ευπρόσδεκτες οι διεμφυλικές παίκτριες

Η Ενιόλα Αλούκο, πρώην επιθετικός της Αγγλίας και υπεύθυνη της Aston Villa, υποστηρίζει ότι όλοι είναι καλό να ενταχθούν στο γυναικείο ποδόσφαιρο.


Η πρώην αθλήτρια είναι σίγουρη ότι θα υπάρξει ένταξη για τα διεμφυλικά άτομα. Βέβαια, είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο το αν μπορούν να αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα και έχουν γίνει πολλές συζητήσεις πάνω σε αυτό. Όπως δηλώνει η πρώην παίκτρια, αποτελεί αντίφαση να είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, ασχέτως της σεξουαλικότητας, της φυλής, της θρησκείας και να μην συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τα διεμφυλικά άτομα. Εκτός αυτών, στις αρχές του 2020 οργανώθηκε μια συνάντηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ράγκμπι στο Λονδίνο για να μελετήσουν το θέμα. Οι οργανισμοί που υποστηρίζουν τα διακαιώματα των γυναικών ισχυρίστηκαν ότι ακόμη και αν οι γυναίκες αυτές μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους, η ασφάλεια για τις υπόλοιπες θα αποτελεί ένα προβληματισμό. Η Nicola Williams τόνισε ότι εάν οι υπεύθυνοι παραβλέψουν τη διαφορά δύναμης που υφίσταται, τότε θα θέσουν σε κίνδυνο τις γυναίκες και, παράλληλα, θα προκληθούν αδικίες.

Η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, φυσικά, παραχωρεί το δικαίωμα στα δυο φύλα να παίζουν μαζί μπάλα μέχρι τα 16 τους έτη και έπειτα τους διαχωρίζει. Όμως, επιμένει ότι η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη συμμετοχή στο άθλημα. Η Αλούκο σημείωσε ότι το σπορ όντας αξιοκρατικό πιθανότατα δεν θα παρέχει πλεονέκτημα στις τρανς αθλήτριες έναντι των υπολοίπων, καθώς αυτό θεωρείται υποκειμενικό. Στο μήνυμα, μάλιστα, που έδωσε είπε ότι πολύ απλά όλοι καλό θα ήταν να μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο στο χώρο του ποδοσφαίρου.       







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code