ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παγκόσμιο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Αθλητών: 193 αθλητές θα λάβουν χορηγίες


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (WA), μαζί με το Διεθνές Ίδρυμα Αθλητισμού (IAF), ανακοίνωσαν σήμερα ότι 193 αθλητές από 58 ομοσπονδίες μέλη θα λάβουν εφάπαξ επιχορηγήσεις ύψους 3000 $ μέσω του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Αθλητών που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες αθλητές που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας κοροναϊού.

Το αρχικό κεφάλαιο ήταν 500.000 $ όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του Ταμείου στις 28 Απριλίου, και σήμερα μετά από γενναιόδωρες συνεισφορές το ποσό έφτασε στα 600.000 $, τα οποία είναι διαθέσιμα στους αθλητές.

Το Διεθνές ίδρυμα Αθλητισμού έλαβε 261 αιτήσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν ώστε να διασφαλιστεί ότι πληρούσαν τα κριτήρια, από μια ομάδα ειδικών, υπό την προεδρία του Προέδρου του Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Sebastian Coe.

Για να είναι επιλέξιμοι, οι αθλητές έπρεπε να πληρούν τις προϋποθέσεις για επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 (βάσει προτύπου συμμετοχής), έπρεπε να είναι σε θέση να αποδείξουν μια δικαιολογημένη ανάγκη πρόνοιας μέσω σημαντικής απώλειας εισοδήματος το 2020 σε σύγκριση με το 2019 και δεν πρέπει ποτέ να είχαν παράβαση ντόπινγκ.

Μεταξύ των αθλητών είναι και η Ελληνίδα βαδίστρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο στα 20 χλμ βάδην. 

Πρόκειται για μία αθλήτρια, που δεν έχει οικονομικούς πόρους, καθώς δεν έχει προσωπικό χορηγό, και καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν την έχει εντάξει στο Πρόγραμμά της «Υιοθετήστε έναν αθλητή», ενώ δεν έχει και μισθό καθώς βρίσκεται εκτός σχεδιασμού. Τα παραπάνω αποτέλεσαν κριτήρια για την επιλογή της από το Διεθνές Ίδρυμα Αθλητισμού. 

Η αθλήτρια σε πρόσφατες δηλώσεις της ευχαρίστησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την στήριξή της αυτή. 

Το Ίδρυμα αναμένεται να αρχίσει να πραγματοποιεί πληρωμές σε αθλητές ήδη από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Sebastian Coe δήλωσε: «Ευχαριστώ όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας για τη συμβολή τους σε αυτή τη διαδικασία τους τελευταίους δύο μήνες και αφού όλοι συμφώνησαν να γίνουν μέλη αυτής της ομάδας εργασίας στα τέλη Απριλίου όταν ανακοινώσαμε το Ταμείο. Οι συνεισφορές τους, ιδιαίτερα στην αρχή για τη διαμόρφωση των κριτηρίων και την προσέλκυση κεφαλαίων, σήμαναν ότι θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε χρήματα γρήγορα για αυτούς τους αθλητές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη μέσω μιας ισχυρής αλλά απλής διαδικασίας, κάτι που ελπίζαμε τόσο εγώ όσο και ο Hicham El Guerrouj όταν συζητήσαμε για πρώτη φορά την ιδέα στα τέλη Απριλίου. Ένα τελευταίο ευχαριστώ στον Hicham για την αρχική ιδέα και την προσωπική γενναιόδωρη συμβολή του.»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code