ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία: Μια ισοπαλία μαχαιριά!

Η Λαμία κρατούσε μέχρι και το 94' λεπτό μία πολύ σημαντική νίκη που θα την έφερνε σε τροχιά play-offs.

Η ομάδα από τη Φθιώτιδα σε ένα ακόμα παιχνίδι προβλημάτισε με την επιθετική της λειτουργία. Ακόμα και έτσι όμως θα μπορούσε να έχει πάρει το ματς αν δεν εμφανιζόταν στο 94' ο Ντάουντα να φύγει στην πλάτη του Αντέτζο και ο επερχόμενος Θεοδωρόπουλος να τον ανατρέψει. Πέναλντι στο οποίο ευστόχησε ο ίδιος ο Νιγηριανός επιθετικός.
Η Λαμία και λόγω των απουσιών, καθώς απουσίαζαν δύο κομβικοί παίχτες ο Τιρόνε και ο Μπιανκόνι, εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με αρκετούς αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές θέλοντας να κλειδώσει τους χώρους προς την εστία του Έλληνα γκολκίπερ και να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία της παρουσιαστεί στον ανοιχτό χώρο ώστε να σκοράρει.
Στα πρώτα 25' λεπτά και με τον Παναιτωλικό να έχει μπει φουριόζος στο παιχνίδι η Λαμία αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και λόγω των παιχτών που βρίσκονταν στο χώρο του κέντρου που κατά βάσή είναι αμυντικοί μέσοι και όχι τόσο δημιουργικοί. Προσπάθησε ο Άκης Μάντζιος να ντουμπλάρει στα αριστερά του Παναιτωλικού τους Κέβιν και Ντίαζ,ο οποίος πολύ συχνά συνέκλινε για να δημιουργήσει χώρο για το overlap του αριστερού μπακ των γηπεδούχων, και για αυτό τοποθέτησε στα δεξιά ως μπακ το Σάλιακα και ως δεξί χαφ-εξτρέμ τον Ασίγκμπα. Σε μεγάλο βαθμό οι δυο τους τα πήγαν καλά καθώς ελάχιστες ευκαιρίες δημιούργησε από εκείνη την πλευρά η ομάδα του Αγρινίου,η οποία εξέφραζε τις επιθέσεις της κυρίως από τον άξονα και τη δεξιά πλευρά όπου στα αριστερά ο Ρόμανιτς δυσκολευόταν στο ντουμπλάρισμα του Βάντερσον.
Όταν όμως η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνιση της στις τάξεις των γηπεδούχων η Λαμία άρχισε να κερδίζει μέτρα και να κρατά μπάλα. Δεν απειλούσε με μεγάλη συχνότητα όμως έδειχνε να περιορίζει τους κινδύνους και να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά μέσα στο γήπεδο. Έτσι στο 43' άνοιξε το σκορ σε μια φάση διαρκείας μετά από κόρνερ με το Λάζαρ Ρόμανιτς να δείχνει το επιθετικό του ταλέντο και να βγάζει μια σέντρα ακριβείας για την κίνηση σέντερ φορ που έκανε ο Μπεχαράνο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά πράγμα που βόλευε τη Λαμία σε μεγάλο βαθμό, η οποία ήθελε να περάσει ένα ξεκούραστο απόγευμα. Το γκολ έφερε πάλι πίσω τις γραμμές για την ομάδα της Φθιώτιδας με τον Άκη Μάντζιο να γυρίζει πιο πίσω το Δημούτσο και να αλλάζει το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-5-1 διαμορφώνοντας δύο ζώνες άμυνας ιδιαίτερα συμπαγείς με τον Παναιτωλικό να μη μπορεί να της διασπάσει. Ελάχιστες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λαμία να έχεις ίσως τη σπουδαιότερη για να σκοράρει όταν ο Βασιλόγιαννης, που είχε περάσει στο ματς στη θέση του Ασίγκμπα για να εκμεταλλευτεί μια κόντρα επίθεση με τη ταχύτητα του και να κλειδώσει το παιχνίδι υπέρ της Λαμίας, έχασε μεγάλη ευκαιρία με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.
Ο Παναιτωλικός άρχισε να φορτώνει την επίθεση του με την είσοδο του Ντάουντα στη θέση του αρνητικού μέχρι τότε Μπαίροβιτς,ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Θεοδωρόπουλου. Ο Άκης Μάντζιος θέλησε να ενισχύσει την άμυνα του με την είσοδο του έμπειρου Λουκά Βύντρα και να κλειδώσει με το τρόπο αυτό το ματς. Ο Παναιτωλικός ανέβασε τις γραμμές του και άρχισε να απειλεί με κόρνερ και φάουλ που κέρδιζε γύρω από την περιοχή με την άμυνα της Λαμίας όμως να καθαρίζει τις φάσεις. Όλα αυτά μέχρι το 90' όταν ήρθε η πρώτη προειδοποιητική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας με τον Γιοβάνοβιτς να μη την εκμεταλλεύεται. Η τριάδα των στόπερ έδειχνε να μη λειτουργεί για τη Λαμία. Επιβεβαίωση αυτού το πέναλντι που κέρδισε στο 94 ο Ντάουντα, με τη Λαμία να χάνει άλλη μία νίκη στις καθυστερήσεις όπως και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Υ.Γ. 1) Η Λαμία έδειξε για ακόμα μια φορά την ανάγκη που έχει για ποιοτική ενίσχυση στη μεσοεπιθετική γραμμή με τη δημιουργία της να έχει δυσκολέψει αρκετά και την αποτελεσματικότητα να απουσιάζει μετά τη φυγή του Τουράμ.
Υ.Γ. 2) Στις τελευταίες μέρες του μεταγραφικού παζαριού η Λαμία θα κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον δύο παιχτών ώστε να τη βοηθήσουν να διεκδικήσει όποιες ελπίδες απομένουν για τα play-offs, εδώ θα είμαστε να τα αναλύσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code