ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παραδομένη στον απαισιόδοξο εαυτό της..

Παρόλο η Ένωση πήρε το προβάδισμα πρόκρισης
που ήθελε για άλλη μία φόρα δεν έπαιξε καλά,και παραλίγο να το πληρώσει αν ο Μπαράλες ευστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι μετά από ανατροπή του Τσιγκρίνσκι.
Ξεκίνησε δυναμικά  αλλά...
Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με 4-2-3-1 με τους Τσιγκρίνσκι-Οικονόμου το δίδυμο των στόπερ και Λόπες και Παουλίνιο στις πτέρυγες,στα χαφ τους Σιμόες και Κριστιτσιτς ενώ η μεσοεπιθετική γραμμή απαρτίζονταν από τους Μάνταλο,Αλμπάνη,Βέρντε στα εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης τον Ολίβειρα.Στην αρχή του παιχνιδιού στόχος της ΑΕΚ ήταν να κρατά την μπάλα και να προσπαθεί να βρει ρήγματα στην πολυπρόσωπη διπλή ζώνη άμυνας του Αστέρα.Στο πρώτο εικοσάλεπτο τα μπακ (Λόπεζ,Παουλίνιο) προωθούνταν από τις πτέρυγες με σκοπό να διασπάσουν την άμυνα του Αστέρα συνήθως με στοχευμένη σέντρα  στον Ολιβέιρα.Αυτό  το πέτυχε όμως ο Πορτογάλος φορ σε εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου ήταν εκτεθειμένος.Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση κάτι που πέτυχε  εκμεταλλευόμενη τα κενά από τις συνεχείς προωθήσεις των Παουλίνιο και Λόπεζ.
Η ΑΕΚ μετά το γκολ ήθελε να βγάλει αντίδραση και το πέτυχε με  τον Λόπεζ αφού σύγκλινε  ανατράπηκε  και ο Ολιβέιρα έφερε το ματς στα ίσα από την άσπρη βούλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την Ένωση εκτός του αγωνιστικού της πλάνου με τον Καρέρα,να προσπαθούσε να επαναφέρει αυτήν την εικόνα που είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά με συνεχείς εναλλαγές διάταξης.

Αυτό δεν πέτυχε γιατί....
δυστυχώς το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας ,πάσχει από έλλειψη νοοτροπίας,κινήτρου και αποφασιστικότητας και  καμιά αλλαγή διάταξης δεν θα αλλάξει την ήδη τροποποιημένη εικόνα.
Επιπλέον οι χαμένες ευκαιρίες τετ-α-τετ του Βέρντε και του Ολιβείρα,η διστακτικότητα των μαρκαρισμάτων κάθε φορά που  ο Αστέρας πατούσε περιοχή και η έλλειψη ατομικών ενεργειών  μαρτυρούν  ότι οι ίδιοι οι παίκτες δεν πιστεύουν  στον εαυτό τους και αυτό   χαρακτηρίζει  σε μεγάλο βαθμό την απαισιοδοξία που επικρατεί και δεν λέει να φύγει από τον στρατόπεδο της Ένωσης.

Στα θετικά...
Μπορούμε να  προσθέσουμε την θετική συνεισφορά του Τσιγκρίνσκι  ο οποίος προσπαθούσε μέσα από μακρινές μπαλιές ακριβείας να βρει τόσο τον Αλμπάνη όσο και τον Βέρντε για να δημιουργηθούν κενά στην άμυνα του Αστέρα. Θετική παρουσία επίσης είχαν οι    Βέρντε-Αλμπάνη οι οποίοι ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες  της Ένωσης και κύριοι εκφραστές της μεσοεπιθετικής  γραμμής .


Με το βλέμμα στραμμένο στην πραγματικότητα
Όχι η ΑΕΚ δεν πρέπει να αλλάξει προπονητή,ούτε να φέρει μία ενδεκάδα από παίκτες προσπαθώντας να καλύψει τα αγωνιστικά κενά και παράλληλα ενδεχομένως  μια χαμένη σεζόν.Αυτό το οποίο είναι η κύρια προτεραιότητα των παικτών της ΑΕΚ και του προπονητή είναι να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο της απαισιοδοξίας και να επαναφέρουν στο πλάνο τους την νοοτροπία νικητή μία νοοτροπία που της χάρισε το πρωτάθλημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code