ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ: Οι 6 που πρέπει να πουν «αντίο»

Έχοντας μείνει τρεις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει για την Ένωση. Με τα...χίλια ζόρια κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα ερχόμενη σε αυτό ως πρωταθλήτρια, ενώ στο Κύπελλο βρίσκεται στους 4 κορυφαίους, μη γνωρίζοντας ακόμη εάν θα κατακτήσει τον τίτλο του θεσμού ή όχι. Για την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο πέρα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ευθύνη έχουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Στην παρακάτω όμως λίστα δεν θα διαβάσετε μόνο για αυτούς που δεν έκαναν καλή σεζόν αλλά και για τους διάφορους άλλους λόγους που θα ήταν καλό ένας παίκτης της ΑΕΚ να πει «αντίο» στην ομάδα του.

Ξεκινάμε...

1) Μπάρκας

Ξεκινώντας από την θέση του «άσσου» , το πλήρωμα έφθασε για τον Βασίλη Μπάρκα και θα πρέπει να αποχαιρετήσει την ομάδα που τον ανέβασε τόσο ποδοσφαιρικά όσο και ψυχολογικά για το επόμενο μεγάλο βήμα. Η σοφότερη επιλογή για τον ίδιο ως επαγγελματία θα ήταν να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το οποίο δεν είναι άλλο από το να ταξιδέψει και να υπογράψει με σύλλογο του εξωτερικού. Μάλιστα, ο ίδιος έχει όλα τα φόντα προκειμένου να γίνει ένας εκ των βασικών πορτιέρο σε μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη. Το κενό του Μπάρκα δεν θα φανεί, αφού πίσω από αυτόν έρχεται με φόρα ο Παναγιώτης Τσιτώντας , έχοντας ίσως και καλύτερες εμφανίσεις από τον διεθνή Μπάρκα. Την τριάδα θα μπορέσει να συμπληρώσει ο Γιαννίκογλου, που έχει ρίξει αρκετή δουλειά αλλά και ο πολλά υποσχόμενος για το μέλλον Παναγιώτης Γκινής.

2) Λαμπρόπουλος

Στην άμυνα τα δεδομένα της ΑΕΚ είναι αρκετά καλά. Η μόνη επιλογή που θα έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα, κάτι το οποίος μάλιστα θεωρείται και δεδομένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι αυτή του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Ο ίδιος δεν επιθυμούσε να ανανεώσει με τον σύλλογο στα χρήματα που η ίδια η διοίκηση του πρότεινε και έτσι μπήκε στο ψυγείο. Ένας ποδοσφαιριστής που αν μη τι άλλο απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί ως τρίτος-τέταρτος στόπερ στην σειρά , σε ομάδα πρωταθλήτρια , ωστόσο τα δεδομένα είναι τέτοια που οδηγούν σε μονόδρομο το μέλλον του ποδοσφαιριστή.

3) Άλεφ

Ο Βραζιλιάνος μέσος της ΑΕΚ θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την χώρα μας, αφού η Μπράγκα, στην οποία και ανήκει έχει αποφασίσει για το μέλλον του και αυτό θα είναι στην Πορτογαλία. Ο μεγάλος σύλλογος της χώρας πήρε την απόφαση πως τον θέλει στο ρόστερ της, μετά από τρεις συνεχόμενους δανεισμούς σε τρεις διαφορετικές χώρες, πιστεύοντας πως ...έχει «ψηθεί» αρκετά. Αυτό που βγαίνει από το ρεπορτάζ είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ραντεβού μεταξύ ΑΕΚ και Μπράγκα για να ανανεωθεί ο δανεισμός ή να αγοραστεί ο παίκτης και αυτό καθαρά και μόνο από πλευράς Πορτογαλίας. Κενό ουσιαστικά δεν θα υπάρξει στην μεσαία γραμμή. Ο ερχομός του Κρίστιτσιτς τον Γενάρη έδειξε πως η ομάδα θα πρέπει να περιμένει πολλά από τον ίδιο.Η ανανέωση του Σιμόες είναι ένα ακόμη καλό νέο, ενώ Γαλανόπουλος παραμένει σταθερή αξία . Την τετράδα στα χαφ θα συμπληρώσει ο Πάρης Μπάμπης, ένας παίκτης από τον οποίο περιμένουμε να δούμε πολλά στο άμεσο μέλλον.

4) Μπογέ

Ο Αργεντίνος έχει έρθει με την μορφή δανεισμού στους κιτρινόμαυρους και δεν απέδειξε μέχρι και σήμερα πως μπορεί να σταθεί στην ομάδα ως δανεικός. Πέρα από κάποιες ατομικές ενέργειες που θα έχουμε να θυμόμαστε από τον ίδιο, δεν είδαμε ποτέ την σωστή αντίληψη του χώρου ούτε το καθαρό μυαλό στα τελειώματα των φάσεων. Πέρα από τα όσα γράφω ο ίδιος, ρεπορταζιακά θα πρέπει να γνωρίζετε πως η σχέση των δύο πλευρών κατά 70% θα ανανεωθεί για μία επιπλέον χρονιά, αφού στον Μανόλο Χιμένεθ αρέσει αρκετά ο παίκτης.

5) Γιαννιώτας

Εάν γράψαμε για τον Μπογέ ότι δεν απέδειξε πως μπορεί να σταθεί σε ομάδα επιπέδου ΑΕΚ, τότε τι να πρωτοσχολιάσουμε για τον Γιάννη Γιαννιώτα; Ο ίδιος ήρθε στην Ένωση ως μία ηχηρή μεταγραφή της τελευταία στιγμής, μία επιλογή Λυμπερόπουλου-Ουζουνίδη για τις πτέρυγες της Ένωσης. Ο Γιαννιώτας μέχρι και την στιγμή που γράφουμε δεν έχει βγάλει απολύτως τίποτα από τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά και η λύση της συνεργασίας , η πώληση ή ο δανεισμός του ίδιου το καλοκαίρι θα πρέπει να αποτελέσει μονόδρομο για την ομάδα.

6) Πόνσε

Μπορεί να είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και να διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν και να είναι κοντά στο να σπάσει το φράγμα των 24 γκολ που είχε πετύχει ο Μπλάνκο την σεζόν 2008/9. Ο Εζεκιέλ Πόνσε έχει έρθει στην ομάδα της ΑΕΚ από την Ρόμα ως δανεικός με οψιόν αγοράς. Η τιμή προκειμένου να τον κάνει δικό της η Ένωση ανέρχεται στο...τρελό ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ένα ποσό που δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ο ελληνικός σύλλογος. Την περίπτωση του δανεισμού εκ νέου δεν θέλουν να το σκέφτονται σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας. Στο παιχνίδι μπαίνει όμως και ο Αραούχο, του οποίου η Λας Πάλμας έχει τοποθετήσει πωλητήριο, αφού ο ίδιος δεν έκανε καλή σεζόν αλλά είναι και τραυματίας. Το ποσό αρκετά χαμηλό για την ποιότητα του παίκτη και αρκετά κοντά σε αυτά που μπορεί να δώσει η Ένωση, αυτό ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια. Ας μην ξεχνάμε πως ο Αραούχο γνωρίζει απόλυτα την ελληνική πραγματικότητα και η απουσία του Εζεκιέλ Πόνσε δεν θα φανεί ούτε στο ελάχιστο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code