ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός 2020: Οι φευγάτοι...


Ολυμπιακός μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα σχετικά εύκολα από τον υπερηχητικό ΠΑΟΚ, ο τρόπος όμως που έχει δομήσει το ρόστερ του, έχει αφήσει ικανοποιημένους τον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας.
Σε παρόμοια χρόνια στο παρελθόν, το ξήλωμα θα ήταν μεγάλο. Ολυμπιακός πλέον έχει αποφασίσει να κινηθεί σε διαφορετικά μονοπάτια, επομένως δεν αναμένεται μία τέτοια εξέλιξη. Αποχωρήσεις των μερικώς ανενεργών παικτών και λίγες ποιοτικές προσθήκες, θα είναι το πλάνο του καλοκαιριού για το 2019. Ο προγραμματισμός των αποχωρήσεων αυτή τη στιγμή είναι σχετικά πιο ξεκάθαρος και αυτόν θα το προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω.

Ανδρέας Γιαννιώτης

Η χρονιά άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Έλληνα κίπερ, που όπως του είχαν ''τάξει'', ξεκίνησε ως ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Λίγο η έλευση του Σα, λίγο κάποια κακά παιχνίδια του ίδιου, τον έθεσαν αρχικά υπό αμφισβήτηση και σταδιακά τον καθιέρωσαν στο νούμερο δύο. Η συνέχεια της ιστορίας πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τον Γιαννιώτη να έρχεται σε σύγκρουση με τους ανθρώπους της ομάδας και να μπαίνει στο ''ψυγείο''. Το ότι βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι είτε απλώς περίεργο, είτε ένα είδος τιμωρίας για το πειθαρχικό παράπτωμα που είχε υποπέσει. Το καλοκαίρι, είναι βέβαιο ότι θα τον βρει μακριά από τις τάξεις του Ολυμπιακού, με πιθανότερο προορισμό κάποια ομάδα στο εξωτερικό.

Ρόντερικ Μιράντα

Ο παίκτης που από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα έγινε αποδέκτης ενός κύματος καχυποψίας, από μία πολύ μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Κάπως λογικό βέβαια, αν αναλογιστούμε τη φήμη που βγήκε προς τα έξω γύρω από το όνομά του, ότι δηλαδή αποτέλεσε το ''μπόνους υπογραφής'' για τον ατζέντη, που έπεισε το Ντάνιελ Ποντένσε να υπογράφει στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η αγωνιστική του εικόνα, περισσότερο επιβεβαίωσε, παρά διέψευσε αυτή τη φήμη. ''Βύσμα'' ή όχι, το γήπεδο έδειξε ότι ο Μιράντα δεν είναι για το επίπεδο του Ολυμπιακού κι έτσι αθόρυβα όπως αποκτήθηκε, έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσει κιόλας, για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μπίμπρας Νάτχο

Η πιο ιδιαίτερη περίπτωση της λίστας μας. Ένας ποδοσφαιριστής που κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε καλές στιγμές με την ομάδα, ενώ για πολλούς μάλιστα θεωρήθηκε και ως αδικημένος στη διαχείριση του από τον Πέδρο Μαρτίνς. Η αλήθεια είναι ότι ο Ισραηλινός είναι παίκτης εγνωσμένης ποιότητας, που μέσα στη χρονιά βάσει και της απόδοσής του, θα μπορούσε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Το γεγονός όμως ότι ερχόταν πάντα από τον πάγκο, φαίνεται ότι τον επηρέασε σε επίπεδο ρυθμού κι από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να προσφέρει τα ανάλογα και περιορίστηκε σε έναν εντελώς συμπληρωματικό ρόλο. Για τον Νάτχο υπάρχουν δύο δρόμοι, είτε θα πάρει τις εγγυήσεις του για το ρόλο που θα έχει τη νέα σεζόν, είτε θα αποχωρήσει από την ομάδα έχοντας σίγουρα κι άλλες προτάσεις για του χρόνου. Για τον Ολυμπιακό, καλό θα ήταν αν δεν έχει σκοπό να τον αξιοποιήσει, να τον βοηθήσει να φύγει. Το να έχεις στην ομάδα σου ανενεργό ένα παίκτη, με την ποιότητά αλλά και με το συμβόλαιο του Νάτχο, μπορεί να δημιουργήσει και άλλου είδους προβλήματα στα αποδυτήρια της ομάδας σου.

Ζιλ Ντίας

Δανεικός για έξι μήνες και κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι όλο για τον Πορτογάλο. Στο ξεκίνημα του μπήκε δυνατά, αλλά στη συνέχεια ένας τραυματισμός, σε συνδυασμό με την άφιξη του πιο έτοιμου και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας Μασούρα, τον περιόρισαν ως εναλλακτική επιλογή. Σαν παίκτης έδειξε κάποια προσόντα, όπως και κάποιες αδυναμίες, παρόλα αυτά, δεν έχουμε επαρκές δείγμα για να τον κρίνουμε. Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού καίγονται για την παραμονή του, ειδικά για τη θέση των εξτρέμ, που υπάρχει μία σχετική πληρότητα. Ενώ το ότι είναι δανεικός, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Αντίστοιχα, θεωρώ ότι και ο ίδιος θα προτιμήσει την επόμενη σεζόν να αγωνίζεται σε μία ομάδα που θα είναι πιο σημαντικός και θα έχει ενεργό ρόλο, ώστε να βελτιωθεί και να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα. Το να παραμείνει ως δανεικός και τη νέα σεζόν για τέταρτη λύση στα εξτρέμ, δεν θα μου κάνει τρομερή εντύπωση, προς το παρόν όμως το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες.

Χασάν - Γκερέρο


Τους βάζω μαζί, γιατί λογικά θα αποχωρήσει μόνο ένας από τους δύο. Μπορεί να μη μοιάζουν μεταξύ τους στο στυλ παιχνιδιού τους, μοιάζουν όμως ως προς την ποιότητα και το αποτέλεσμα που παράγουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πιστεύω ότι Ολυμπιακός μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις στην κορυφή της επίθεσης του, με αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές. Το επίπεδό τους είναι μεν ικανοποιητικό, αλλά για να υπάρχουν ως αναπληρωματική λύση και επιμένω ότι μόνο ένας θα προκριθεί για τη νέα σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο άρτι αφιχθείς και μάλιστα με συμβόλαιο 4μιση ετών Σολδάνο, που η λογική λέει ότι την επόμενη σεζόν θα στηριχθεί και θα πάρει και αυτός τις ευκαιρίες του. Αν έπρεπε να ποντάρω τα λεφτά μου σε κάποιον θα έλεγα ότι αυτός που θα αποχώρηση θα είναι ο Γκερέρο. Ο Ισπανός έχοντας καλύτερο όνομα στην αγορά, μπορεί να φέρει μία πρόταση που θα ικανοποιήσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, την ίδια στιγμή που ο Χασάν το τελευταίο διάστημα δείχνει να χαίρει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης από τον προπονητή του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code