ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

F1: O Bottas το θέλει, η Mercedes όμως;


Το Αυστραλιανό Grand Prix ολοκληρώθηκε και η πρώτη -από τις 21- σκηνές του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 έχει παιχτεί, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον νικητή Βάλτερι Μπότας.

Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes προσπέρασε στα πρώτα μέτρα της εκκίνησης τον team mate του, Λιούις Χάμιλτον, και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του. Η διαφορά μεταξύ των δύο μονοθέσιων της Mercedes άγγιξε τα 20 δευτερόλεπτα, χαρακτηρίζοντας την εμφατική νίκη του Μπότας, ο οποίος σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα κατέκτησε συνολικά 26 βαθμούς.

Καθόλου άσχημα για τα δεδομένα που είχαμε έως το Σάββατο, που ήταν η ημέρα του Χάμιλτον (και της Mercedes).
Ο Βρετανός πρωταθλητής στις χθεσινές κατατακτήριες πανηγύρισε την 84η pole της καριέρας του ισοφαρίζοντας ακόμη ένα ρεκόρ: 8 pole positions σε ένα Grand Prix, οι έξι μάλιστα συνεχόμενες. Μόνο οι Μ. Σουμάχερ και Άιρτον Σένα κατείχαν το συγκεκριμένο ρεκόρ, στη Σουζούκα και στην Ίμολα αντίστοιχα.
Ο Μπότας έχασε-πάλι- στα σημεία αφού κρατούσε την pole στην αρχή του Q3. Έργο που είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις και την περσινή χρονιά, που ο Φινλανδός κάνοντας μια μέτρια γενικά χρονιά, αναγκάστηκε τελικά να γίνει "ασπίδα" για τον ομοσταυλό του.
Γεγονός που φαίνεται πως πείσμωσε τον Φινλανδό που είχε να γευτεί την πρώτη θέση από το Άμπου Ντάμπι το 2017. Ο ίδιος δήλωσε στα χειμερινά τέστ πως αυτή τη φορά θα παλέψει για τον τίτλο, γνωρίζοντας ίσως πως μετά την Mercedes αν θέλει να διεκδικήσει τίτλους μελλοντικά θα πρέπει να μην παρουσιαστεί και φέτος ως.. wingman.

Με την Ferrari, την κύρια αντίπαλο της Mercedes (θεωρητικά τουλάχιστον), να παρουσιάζεται αντί για το φαβορί των χειμερινών δοκιμών εντελώς πελαγωμένη και εκτός ρυθμού, θα είναι καίριας σημασίας οι επόμενοι αγώνες για τον Μπότας και την Mercedes, που θα πρέπει σύμφωνα με τον άγραφο-διακριτικό κανόνα των ομάδων πως υποστηρίζουν τον πιλότο που προηγείται στη βαθμολογία, να παραμείνει στην πρωτοπορία.

Και αν όλα πήγαν κατ'ευχή στη Μελβούρνη, ο Χάμιλτον στα επόμενα Grand Prix δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως σήμερα που όπως αποκάλυψε η Merc είχε θέμα με το πάτωμα του μονοθέσιου.

Εκεί ο Βάλτερι θα πρέπει με ανάλογες εμφανίσεις, να δείξει στην ομάδα του ότι είναι εδώ για τον τίτλο και τον θέλει όσο τίποτα. Είναι όμως αυτό το σενάριο που θέλει η Mercedes;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code