ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αποφάσεις για Μπουζούκη τώρα!


Ο γεννημένος  στις 27 Μαρτίου του 1998, Γιάννης Μπουζούκης, συστήθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδος και αμέσως κέρδισε μια θέση στην καρδιά των οπαδών του Παναθηναικού.
Το  βάπτισμα του πυρός ήρθε πέρυσι, μπαίνοντας ως αλλαγή σε 4 ματς, προς το  τέλος της σεζόν. Την φετινή χρονιά, ο νεαρός άσσος του τριφυλλιού είναι από τους βασικότερους συντελεστές αυτής την ομάδας, έχοντας συμμετοχή και στα 19 ματς μέχρι σήμερα, τα 18 από αυτά μάλιστα ως βασικός. Αδιαμφισβήτητα ο Μπουζούκης είναι από τους παίκτες που έχουν διακριθεί στο φετινό Παναθηναϊκό. Το πολύ καλό του ξεκίνημα, αλλά κυρίως η ποιότητα που έχει στο παιχνίδι του, τον ξεχώρισαν από νωρίς. Παρόλα αυτά η παρατεταμένα κακή εικόνα του, προβληματίζει έντονα καθώς δείχνει να μην περνάει ένα απλό ντεφορμάρισμα (που λίγο ή πολύ όλοι οι ποδοσφαιριστές περνάνε μέσα στη σεζόν) αλλά το θέμα να είναι βαθύτερο.

Η αρχική χρησιμοποίησή του ως δεξί εξτρέμ, τον οδήγησε στις πρώτες του εξαιρετικές εμφανίσεις. Το αριστερό του πόδι τον βοηθούσε να συγκλίνει συχνά  προς τα μέσα και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τις πρώτες του δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια, λόγω της φανερής έλλειψης σε ταχύτητα και εκρηκτικότητα, βασικά στοιχεία που απαιτεί η θέση, ο Μπουζούκης τοποθετήθηκε πίσω από τον επιθετικό. Αμέσως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έγιναν ξανά έντονα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και η αισιοδοξία άρχισε πάλι να διαχέεται. Τα δύσκολα παιχνίδια που ακολούθησαν όμως, τον μετατόπισαν πάλι δεξιά, όπου περιορίστηκε σε ένα παθητικό ρόλο όπως και γενικότερα ολόκληρος ο Παναθηναϊκός. Η ανάγκη αξιοποίησης των προσόντων του Μπουζούκη, οδήγησε τον Γιώργο Δώνη σε συνεχή πειράματα όσον αφορά τη θέση του στο γήπεδο. Ακόμα και η χρησιμοποίηση του στα χαφ ήταν κάτι που δοκιμάστηκε, με τον ίδιο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στη σκληράδα που απαιτεί θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει υποπέσει σε 103 λάθη σε 1530 λεπτά συμμετοχής, όντας 5ος στη σχετική λίστα. Το νούμερο καταλαβαίνετε ότι από μόνο του  είναι μεγάλο, και είναι τέτοιο που δεν συνάδει ούτε με την ποιότητα του ποδοσφαιριστή, αλλά και κάτι που δεν μπορεί να αντέξει ούτε η ίδια η ομάδα.

Το θέμα για τον Μπουζούκη είναι να βρει τον ακριβή του ρόλο μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε να μπορέσει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Ο χειρισμός της μπάλας, οι μεταβιβάσεις και η διορατικότητα του, είναι  δυσεύρετα στοιχεία, ειδικά όταν η κουβέντα γίνεται γύρω από το  ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, πρέπει άμεσα να παρθεί μία απόφαση από το προπονητικό τιμ , ώστε ο Μπουζούκης να λάβει μία συγκεκριμένη θέση και να δείξει αν πραγματικά μπορεί να φανεί αντάξιος του ταλέντου του. Ο τερματισμός των δοκιμών, είναι το κλειδί της βελτίωσης της εικόνας του ποδοσφαιριστή και της επαναφοράς του στην πρότερη απόδοση.  Συνιστάται ΠΡΟΣΟΧΗ διότι.. ταλέντα αυτού του επιπέδου είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά είναι απείρως ευκολότερο να χαθούν!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code