ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Αμερικής_Έθεσε τις βάσεις για τον τίτλο Νο5 ο Χάμιλτον!


Στην Αμερικανική ήπειρο φαίνεται πως ο Λιούις Χάμιλτον θα πανηγυρίσει τον 5ο του τίτλο οδηγών. Το Circuit of the Americas(COTA), στο Ωστιν του Τέξας φιλοξενεί την 17η στάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

O Βρετανός σταρ της Mercedes προπορεύεται κατά 67 ολόκληρους βαθμούς από τον 2ο της βαθμολογίας, Σεμπάστιαν Φέτελ. Με τέσσερις στροφές να απομένουν για να ολοκληρωθεί τον φετινό πρωτάθλημα, ο Χάμιλτον όχι απλά δεν μπορεί να χάσει αυτό τον τίτλο, αλλά μπορεί εξασφαλίζοντας μόλις οκτώ βαθμούς παραπάνω από τον Φέτελ, να πανηγυρίσει τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του, τρεις αγώνες πριν το φινάλε, ακολουθώντας μονοπάτια που μόνο οι Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και Μ. Σουμάχερ έχουν περάσει. Οι μόνοι που ανήκουν στο ξεχωριστό αυτό “κλαμπ”, με 5 και 7 τίτλους αντίστοιχα.

Παράλληλα ο Χάμιλτον, βρίσκεται σε.. δική του πίστα, αφού έχει πανηγυρίσει 6 φορές τη νίκη σε αμερικάνικο έδαφος. Το 2015 πανυγήρισε τον 3ο τίτλο του, ενώ στο Τέξας, από το 2012 που διεξάγεται το GP μόνο το 13’ του ξέφυγε η νίκη. Η πρώτη του νίκη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήρθε όμως το 2007, στην ιστορική πίστα της Ιντιανάπολις.

Ας πάμε όμως στο παρόν, όπου ο Λιούις Χάμιλτον έκανε το πρώτο βήμα για να τελειώσει την υπόθεση τίτλος, με την 81η pole position της καριέρας του. Με τον καιρό βροχερό στο Ώστιν την πρώτη ημέρα ο Χάμιλτον ήταν μεν ο ταχύτερος, αλλά ασφαλή συμπεράσματα σε βρεγμένο οδόστρωμα δεν μπορούν να βγουν. Μόλις η βροχή σταμάτησε όμως(τα σύννεφα όμως δεν έφυγαν ποτέ από την πίστα) η Ferrari ξεπετάχτηκε κάνοντας το 1-2 στο FP3, δηλώνει παρών και με το τροποποιημένο πάτωμα της SF71H, οι μηχανικοί της Scuderia δικαιώθηκαν μέχρι ενός σημείου. Ο κυριακάτικος αγώνας τους όμως έχει επιπλέον εμπόδια καθώς ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε και ποινή 3 θέσεων στο grid λόγω αυξημένης ταχύτητας υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας από το FP1.

Στις κατατακτήριες που διεξήχθησαν τα μεσάνυχτα(ώρα Ελλάδος)και με αρκετή συννεφιά, οι δυο Ferrari, βρέθηκαν όντως πολύ κοντά στις Mercedes. Στον Q1 ο Χάμιλτον ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Φερστάπεν να μένει εκτός συνέχειας αφού στον γύρο του, τραυμάτισε την RBR του, στα κερμπ. Οι δυο Williams, οι δυο Mclaren και η Sauber του Έρικσον, έμειναν εκτός της διαδικασίας μαζί με τον νεαρό Ολλανδό που δεν είχε το μονοθέσιο στα χέρια του.
Στο Q2 η Ferrari ανέβασε την απόδοση της, αφού ο Ραϊκόνεν με την Ultrasoft και ο Φέτελ με την Supersoft κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις με τις Mercedes να ακολουθούν με τη Supersoft γόμα της Pirelli. Εκτός τελικού μείνανε η Renault του Σάινθ, η μια Haas του Μάγκνουσεν και οι δυο Toro Rossο.
Στην τελική μάχη για την pole position του αμερικανικού GP, τελικά..είχαμε μάχη αφού ο Χάμιλτον έκανε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη προσπάθεια, αλλά βγαίνοντας για την δεύτερη μάχη, την πρωτιά πήρε προσωρινά ο Ραϊκόνεν αφού βρήκε αρκετά δέκατα, ο Λιούις απάντησε κάνοντας κατά 70 χιλιοστά ταχύτερο χρόνο. Ο Φέτελ όμως που ακολουθούσε στη σειρά, κατέκτησε τη 2η θέση αφού βρήκε 9 χιλιοστά παραπάνω από τον team mate του. Ο Μπότας ακολούθησε στην 4η θέση. Με την 2η θέση του ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκκινεί 5ος τον αγώνα του, με τον Ρικιάρντο στην 4η και τον Όκον στην 6η. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Χούλκενμπεργκ, ο Γκροζάν, ο Λεκλέρκ που υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται στην ρούκι σεζόν του, και τέλος ο Πέρεζ με την δεύτερη Force India.

Η ταχύτερη στρατηγική σύμφωνα με την Pirelli είναι αυτή του ενός πιτ στοπ στον αγώνα. Όσοι εκκινούν με supersoft θα μπορούν να περάσουν από τον 18ο γύρο στην soft γόμα, ενώ όσοι έχουν την Ultrasoft θα πρέπει θεωρητικά να περάσουν στην soft από τον 14ο γύρο και μετά, μέχρι την καρώ σημαία. Ενδιαφέρον θα έχει η πρώτη σειρά της εκκίνησης αφού οι Χάμιλτον και Ραϊκόνεν εκκινούν με διαφορετικές γόμες ελαστικών, με τον Φινλανδό να έχει την ταχύτερη κατά μισό δευτερόλεπτο Ultrasoft, αλλά μικρότερη σε διάρκεια.
Δείτε τον πίνακα με τις διαθέσιμες γόμες των πιλότων στον σημερινό αγώνα, που ξεκινά στις 21:10:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code