ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Μ. Βρετανίας_Μέσα σε αποθέωση ο Hamilton κατέκτησε την pole position!


Μια πάρα πολύ κλειστή μάχη παρακολουθήσαμε στις κατατακτήριες δοκιμές του Βρετανικού Grand Prix.
Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε τελικά την pole μέσα στην πατρίδα του, αφού γλίτωσε από τις ορέξεις των πιλότων της Ferrari για κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου..
Στην καυτή πίστα του Silverstone(50 βαθμούς Κελσίου έφθανε η θερμοκρασία οδοστρώματος!) θα ξεκινούσαν οι προσπάθειες των πιλότων για τη δέκατη διαδικασία κατατακτήριων της φετινής σεζόν. Μετά την πρωταθλήτρια Mercedes που παρουσίασε την μεγαλύτερη αναβάθμιση στο μονοθέσιο της στον προηγούμενο αγώνα, η Ferrari με τη σειρά της, σε μια πίστα που δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα, έφερε τη δική της αναβάθμιση στο σασί, με σκοπό να χτυπήσει στα ίσα την Mercedes.

Στο Q1 λοιπόν, μετά τον Brenton Hartley της Toro Rosso που δεν είχε έτοιμο μονοθέσιο για τις κατατακτήριες, γρήγορα μάθαμε και τον δεύτερο πιλότο που έμεινε εκτός διαδικασίας. Ο Lance Stroll προκάλεσε διακοπή στο Q1, αφού μετά την αποσταθεροποίηση του μονοθέσιου του στη στροφή 6, έκανε τετ α κε μένοντας στην αμμοπαγίδα. Η κακοδαιμονία της Williams συνεχίστηκε αφού 10 λεπτά πριν το τέλος έξοδο είχε και Sirotkin, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ο Vettel τέθηκε επικεφαλής με τη soft γόμα, από το μέσο της διαδικασίας περίπου έως το τέλος, με χρόνο 1.26.585 ακολουθούμενος από τα ασημί βέλη του Hamilton και του Bottas. Τους Hartley, Stroll και Sirotkin, ακολούθησαν οι Vandoorne της Mclaren, και ο.. ματιασμένος Sainz που είχε εννέα σερί συμμετοχές στο Q3.

Στο Q2 η μάχη των κορυφαίων συνδυασμών άρχισε να φουντώνει, αφού δέκα λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας η πρώτη θέση άλλαζε συνεχώς χέρια. Άπαντες ξεκίνησαν την προσπάθεια με τη soft γόμα, ο Bottas έκανε πρώτος τον ταχύτερο γύρο, πίσω του ερχόταν ο Vettel που βελτίωσε κατά 41 χιλιοστά, ενώ και ο Raikkonen έχασε μόλις 100 χιλιοστά από τον teammate του. O Hamilton αφού είχε λάθος στον πρώτο γύρο του, συνέχισε κάνοντας τελικά τον γρηγορότερο χρόνο με 1.26.256, κατεβάζοντας και το ρεκόρ γύρου. Εκτός τελικού μείνανε οι: Markus Ericsson με Sauber, o Pierre Gasly με Toro Rosso, o Fernando Alonso της Mclaren, Sergio Perez της Force India και ο Nico Hulkenberg της Renault που έμεινε εκτός στο φινάλε, μάντεψε από ποιόν.. Από τον εκπληκτικό Charles Leclerc, που έκανε και πάλι θαύματα. Ενδεικτικά η διαφορά με τον teammate του φτάνει κάπου στο μισό δευτερόλεπτο..


Στον τελικό, ο Sebastian Vettel βάλθηκε να κάνει πράξεις τις δηλώσεις του, δηλαδή να χαλάσει τα όνειρα της Mercedes, και ξεκίνησε θετικά αφού στην πρώτη προσπάθεια των πιλότων στο Q3 ο Hamilton έμεινε δεύτερος πίσω από τον πιλότο της Ferrari για μόλις 57 χιλιοστά. Οι δυο Φινλανδοί ομόσταυλοι τους μείνανε πιο πίσω κατά 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου περίπου, ενώ και η Red Bull έπιασε το “ταβάνι” της απόδοσης της με την 5 και 6 θέση. Η δεύτερη μάχη του τελικού όμως είχε πρωταγωνιστή τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός έκλεψε την pole position μέσα σε αποθέωση, για μόλις 44 χιλιοστά, o Vettel δεν μπόρεσε να βελτιώσει, ενώ στη μάχη μπήκε και ο Kimi Raikkonen που έμεινε τρίτος τελικά, ενώ είχε ξεκινήσει την προσπάθεια με ταχύτερο πρώτο sector. Μετά τους έξι συνήθεις υπόπτους των Mercedes, Ferrari και Red Bull τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δυο Haas, με Magnussen έβδομο και τον Grosjean όγδοο, ένατος ο Leclerc που πάλι εντυπωσίασε και δέκατος εκκινεί ο Esteban Ocon της Force India.

Δείτε την αναλυτική κατάταξη παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code