ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Κροατία στα ημιτελικά,πάγωσε την Ρωσία

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ στο Σότσι οι Κροάτες κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς κέρδισε 4-3 στα πέναλτι και εξασφάλισε το εισιτήριο των ημιτελικών.

Επιμέλεια : Εμμάνουελ Παναρίτι

Ο Ντένις Τσέρισεφ με ένα γκολ ποίημα έβαλε μπροστά τους διοργανωτές στο 31', αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του ποδοσφαιριστή της Βιγιαρεάλ στο τουρνουά. Ο Αντρέι Κράμαριτς όμως στο 39' έφερε το παιχνίδι στα ίσα  κόβοντας έτσι άμεσα την χαρά των Ρώσων. Έτσι λοιπόν το ισόπαλο σκορ 1-1  αντικατοπτρίζει απόλυτα την ισορροπημένη εικόνα του πρώτου μέρους. Με τους Κροάτες να έχουν υπερέχουν στην κατοχή της μπάλας με 65% - 35% παρόλα αυτά όμως οι "απειλές" στις δύο εστίες ήταν ισάριθμες, 7 για τους Ρώσους και 7 για τους Κροάτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Η παρέα του Λούκα Μόντριτς όμως ήταν αυτή  που μετά το 55' είχε την απόλυτη κυριαρχία, φτάνοντας πολύ κοντά στην ανατροπή στο 60' με τον Ιβάν Πέρισιτς. Ο μεσοεπιθετικός της Ίντερ με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ακινφέεφ.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Σάντρο Ρίτσι στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού δεν ανέδειξε νικητήρια ομάδα και οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Βίντα στο 101' με κεφάλια έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τους Κροάτες, αυξάνοντας κατά πολύ τις ελπίδες για πρόκριση. Οι Ρώσοι όμως δεν τα παράτησαν και πέντε λεπτά πριν την λήξη της παράτασης, με κεφάλια του Φερνάντες  στο 115' κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το παιχνίδι στην "ρώσικη ρουλέτα".

Τα δύο άστοχα πέναλτι των Ρώσων με τους Σμολόφ και Φερνάντες ήταν αρκετά ώστε η ομάδα από τα Βαλκάνια να φτάσει στα ημιτελικά με τον Ιβάν Ρακιτιτς να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι στέλνοντας έτσι για πρώτη φορά μετά το 1998 την Κροατία στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες ενός παγκοσμίου κυπέλλου.

Εδώ τελειωσε το όνειρο για τους Ρώσους που δεν κατάφεραν να φτάσουν στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Παρότι αποκλείστηκαν όμως η πορεία τους μέχρι τα προημιτελικά θεωρείται επιτυχημένη καθώς δεν εχουν ξανά φτάσει ποτε στις 8 καλύτερες του κόσμου.

Απο την άλλη η Κροατία συνεχίζει να ονειρεύεται την κορυφή του κόσμου έπειτα απο την δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που κρατάει ψήλα την "σημαία" των Βαλκανίων θα αντιμετώπιση την Αγγλία την ερχόμενη τετάρτη και ωρα 21:00 στο Λουζνίκι της Μόσχας.

Κάρτα Αγώνα 

Ρωσία- Κροατία 2-2 (3-4 πέναλτι)
Γκόλ: Τσέρισεφ 31', Φερνάντες 115' / Κράμαριτς 39', Βίντα 101'

Πέναλτι

Ρωσία
1ο Σμολόφ απόκρουση Σούμπασιτς
2ο Τζαγκόεφ ΓΚΟΛ.
3ο Φερνάντες άουτ
4ο Ιγκνάσεβιτς ΓΚΟΛ
5ο Κουζιάγιεφ ΓΚΟΛ

Κροατία
1ο Μπρόζοβιτς ΓΚΟΛ
2ο Κόβατσιτς απόκρουση Ακινφέεφ
3ο Μόντριτς ΓΚΟΛ
4ο Βίντα ΓΚΟΛ
5ο Ράκιτιτς ΓΚΟΛ


Ενδεκάδες:

Ρωσία (4-2-3-1): Ακινφέεφ - Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτσ, Κουρτνιάσοφ - Κουζιάεφ, Ζόμπιν - Τσερίσεφ, Γκολόβιν, Σαμέντοφ - Τζιούμπα

Ρωσία (4-2-3-1): Ακινφέεφ - Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτσ, Κουρτνιάσοφ - Κουζιάεφ, Ζόμπιν - Τσερίσεφ, Γκολόβιν, Σαμέντοφ - Τζιούμπα

Αλλαγές

Ρωσία: 54' Εροκχιν μέσα / Σαμέντοφ εξω
67' Τσερίσεφ εξω / Σμολόφ μέσα
79' Γκαζίνσκι μέσα / Τζιούμπα εξω

Κροατία: 63' Πέρισιτς έξω / Μπρόζοβιτς μέσα
74' Στρίνιτς εξω / Πίβαριτς μέσα
88' Κράμαριτς εξω / Κόβατσιτς μέσα

Κάρτες

Ρωσία
Κίτρινη: Γκαζίνσκι 109'

Κροατία
Κίτρινη: Λόβρεν 35', Στρίνιτς 38', Βίντα 101', Πίβαριτς 114'.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code