ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σκάνδαλο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ- Κατασχέσεις και στην Ελλάδα!


Το ΣΔΟΕ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως έκανε έρευνες σε σπίτια και γραφεία για το σκάνδαλο που ξέσπασε στη FIFA με θέμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων Μουντιάλ.

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε από την Τετάρτη στη FIFA όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων με άμεσους εμπλεκόμενους τον πρώην στενό συνεργάτη του Μπλάτερ, Βάλκε και τον πρόεδρο της Παρί!

Μάλιστα, οι ελβετικές αρχές σε συνεργασία με τις αρχές της Ισπανίας, την Ιταλίας, της Γαλλίας, αλλά και της Ελλάδας διεξάγουν έρευνα για το ενδεχόμενο να έχει εμπλακεί ο πρόεδρος της Παρί (που είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου BeIn Sports) για τις συμφωνίες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα Μουντιάλ του 2018, 2022, 2026 και 2030.

Το ΣΔΟΕ από την μεριά του διεξήγε έρευνα σε γραφεία και σπίτια για το θέμα των τηλεοπτικών και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Την 12/10/2017 υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε, στο πλαίσιο συνεργασίας τόσο με τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Δικαστικές Αρχές όσο και με συναρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές επιβολής του νόμου, συμμετείχαν σε κοινή Ευρωπαϊκή επιχείρηση ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Οι διενεργηθείσες έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά εκτελεστικού Διευθυντή αλλοδαπής εταιρίας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε).

Για τον σκοπό αυτό, όσον αφορά την Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών – Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου.

Κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με την συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets ,κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code