ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Γιατί μουρμούρα ; Περάσαμε...

Εχθές η Ελλάδα έχασε μία μεγάλη ευκαιρία απέναντι στην Εσθονία , για να κλειδώσει την 2η θέση και από εκεί και πέρα να παλέψει για την πρώτη θέση.
Αυτό στάθηκε αφορμή πολύς κόσμος να απογοητευτεί και να γυρίσει πάλι την πλάτη του στην Εθνική. Οι διεθνείς μας είναι αυτοί που ξέρουν πολύ καλά πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και σε συνδυασμό με την νίκη της Κύπρου απέναντι στην Βοσνία τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα. Ας τα πιάσουμε όμως από την αρχή...

Το Χ εχθές ήταν σωτήριο 

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο , αλλά όταν ένα αποτέλεσμα έρχεται και δεν είναι αναγκαστικά η νίκη, τότε αυτό δεν σημαίνει πως αυτό το αποτέλεσμα είναι και αρνητικό. Θα πρέπει να κοιτάξουμε και τα υπόλοιπα σκορ ( ειδικά στην χθεσινή περίπτωση ) . Στην προκειμένη , το σκορ ανάμεσα στην γείτονα χώρα και την Βοσνία Ερζεγοβίνη , έληξε 3-2 , κάτι το οποίο βοήθησε την Εθνική Ελλάδος να ξεφύγει με +2 από την 3η θέση .

Οι απουσίες ήταν πολλές 

Η Ελλάδα στον χθεσινό αγώνα έπρεπε να αντιμετωπίσει εκτός από την Εσθονία , και τα αγωνιστικά προβλήματα. Καθώς είδε αρκετούς από τους παίκτες της να βγαίνουν εκτός αγωνιστικής ετοιμότητας. Όλες οι απουσίες , πλην Παπασταθόπουλου ήταν λόγω τραυματισμών . Θυμίζουμε πως ο αρχηγός Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα βρίσκεται στις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε το βράδυ της Κυριακής απέναντι στο Βέλγιο . Ουσιαστικά ήταν ακόμη ένας πονοκέφαλος για τον Γερμανό τεχνικό οποίος όμως κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Το άγχος της Κυριακής

Οι διεθνείς μας όσο και να μην το ήθελαν , εν τέλει το μυαλό τους ήταν στο ματς της Κυριακής. Αυτό φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο , όπου δεν είχαν καθαρό μυαλό σε αρκετές περιπτώσεις.Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να τους κατηγορήσει ; Εάν και εφόσον την Κυριακή κερδίσουν ή ακόμη και το Χ εάν έρθει , τότε θα μιλάμε για μία τεράστια επιτυχία , καθώς η Εθνική Ελλάδος ουσιαστικά θα έχει κλειδώσει την 2η θέση η οποία οδηγεί στα μπαράζ. Θα είμαστε ένα βήμα μακριά από την απόλυτη επιστροφή , μετά την πολύ άσχημη έως κάκιστη εμφάνιση μας στα προκριματικά του Euro που είχαν προηγηθεί .

Η συνέχεια του προγράμματος μας προκρίνει

Το πρόγραμμα για τις επόμενες 3 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων ευνοεί κατά κράτος το εθνικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αυτό διότι , την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε το Βέλγιο , όπου σε ενδεχόμενη αποτυχία δεν θα πρέπει να ανησυχήσουμε . Αυτό διότι στις 7 του Οκτώβρη η Βοσνία Ερζεγοβίνη θα φιλοξενήσει το Βέλγιο , το οποίο έχει δείξει πως δεν μπορεί να κοντράρει κανείς του ομίλου , πλην Ελλάδος. Εάν υποθέσουμε πως η Βοσνία ηττηθεί , τότε η Εθνική μας θα πρέπει να κάνει το αυτονόητο , να πάρει θετικά αποτελέσματα με Κύπρο ( εκτός ) και Γιβραλτάρ ( εντός ) .


Καταλήγουμε λοιπόν  στο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αυτό του είδους γκρίνιας από την πλευρά των Ελλήνων φιλάθλων . Η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί , ουσιαστικά έχει ήδη προκριθεί . Το μόνο που χρειάζεται είναι καθαρό μυαλό και να κερδίσει τους βαθμούς που θέλει εκεί που πρέπει .

Θυμίζουμε την βαθμολογία :


1. Βέλγιο 19 (33-2) +31

2. Ελλάδα 13 (10-3) +7

3. Βοσνία 11 (15-8) +7

4. Κύπρος 10 (8-11) -3

5. Εσθονία 5 (5-17) -12

6. Γιβραλτάρ 0 (3-33) -30

* οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

** σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code