ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ενδεχόμενο κώλυμα πολιτικού χαρακτήρα εάν Πανιώνιος και Μακάμπι βρεθούν αντιμέτωποι!

Ένα ζήτημα που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να απασχολήσει τον οργανισμό του Πανιωνίου αφορά τους δύο Ιρανούς
ποδοσφαιριστές των κυανέρυθρων, Μασούντ και Χατζισαφί, οι οποίοι θεωρούνται εξαιρετικά αμφόβολοι εάν ο Πανιώνιος αγωνιστεί εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον επόμενο γύρο των προκριματικών.

Βεβαίως καλό είναι να μην προτρέχει κανείς, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το ζευγάρι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο από τη στιγμή που αμφότερες οι ομάδες έχουν αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση (2-0 ο Πανιώνιος και 3-1 η Μακάμπι) πρέπει να εξετάσουμε το πρόβλημα που προκύπτει αναφορικά με τη δυνατότητα των δύο Ιρανών να εισέλθουν σε Ισραηλινό έδαφος για να αγωνιστούν!

Όπως είναι γνωστό, μετά την αναταραχή του 1979 στη Μέση Ανατολή, οι Ιρανοί πολίτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ και, σε περίπτωση που το επιχειρήσουν, δε δικαιούνται να επιστρέψουν σε Ιρανικό έδαφος. Μάλιστα, στα Ιρανικά διαβατήρια αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύεται να εισέλθουν στην "Κατεχόμενη Παλαιστίνη", αφού το Ισραηλινό Κράτος δεν αναγνωρίζεται από το Ιράν.

Πρόκειται για ένα "εμπάργκο" που ούτε σε αθλητικό πλαίσιο δύναται να υπερκερασθεί, με τα παραδείγματα να είναι πάμπολα, ακόμα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Ασκάν Ντεζάγκα, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Ιράν, αλλά έχει αγωνιστεί στις μικρές ηλικιακές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας, και είχε αρνηθεί τον Οκτώβριο του 2007 να ταξιδέψει στο Ισραήλ, για το παιχνίδι της Γερμανίας Κ21 με την αντίστοιχη των Ισραηλινών. Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει: "Έίμαι περισσότερο Ιρανός από ό,τι Γερμανός. Οι γονείς μου είναι Ιρανοί. Δεν έχω κάτι εναντίον του Ισραήλ, αλλά φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσω πρόβλημα όταν επιστρέψω στο Ιράν".

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Αλιρέζα της Άλκμααρ δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ, επίσης για αγώνα με τη Μακάμπι. "Δεν θέλουμε να του προκαλέσουμε πρόβλημα με την Εθνική του ομάδα" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική ομάδα, η οποία δεν τον πήρε στην αποστολή για τον αγώνα στο πλαίσιο του Europa League.

Αναμένεται λοιπόν, όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί το ζευγάρι Πανιώνιος - Μακάμπι, να δούμε τη στάση των Μασούντ και Χατζισαφί, οι οποίοι είναι βασικά στελέχη της εθνικής τους ομάδας. Γι'αυτόν το λόγο αλλά και για να μην μπλέξουν με την Ιρανική δικαιοσύνη, οι δυο παίκτες θα εξαιρεθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από την αποστολή του Πανιωνίου που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code