ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Mετρώντας αντίστροφα για το Grand Prix του Azerbaijan!


Στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν μεταφέρεται  η Formula 1 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

To Αζε ρμπαϊτζάν και η πρωτεύουσα του, το Baku, φιλοξενούν για 2η φορά αγώνα της F1, καθώς πέρυσι ήταν στο πρόγραμμα ως Grand Prix της Ευρώπης. Η πίστα μήκους 6,003 χιλιομέτρων,  είναι ένα σιρκουί πόλης που αποτελείται από 20 στροφές, συνδυάζοντας το μεγαλύτερο flat-out κομμάτι του παγκοσμίου πρωταθλήματος(μήκους 2.200χλμ), με τα αργά και στενά κομμάτια γύρω από το Κάστρο της παλιάς πόλης.


Στον περσινό αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Nico Rosberg με grand slam μάλιστα(pole, νίκη, πρωτοπορία σε κάθε γύρο του αγώνα), το βάθρο συμπλήρωσε ο 2ος  Sebastian Vettel με την Ferrari και τρίτος ο εκπληκτικός Checo Perez, ο οποίος εκκινούσε από την 8η θέση. Προβλήματα αντιμετώπισε ο μεγάλος αντίπαλος και team mate του Νico, Lewis Hamilton, ο οποίος έπεσε θύμα των περσινών κανονισμών που έθεταν περιορισμό στην επικοινωνία οδηγού-pit wall, μη γνωρίζοντας ακριβώς ποιες πληροφορίες μπορούν να του μεταφέρουν και ποιες όχι, τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση. Να σημειωθεί πως ο Valteri Bottas με την Williams Mercedes, στα δοκιμαστικά, σημείωσε την υψηλότερη ταχύτητα που καταγράφηκε σε μονοθέσιο της Formula 1, πιάνοντας τα 378 χ/ω!!
Ο περσινός νικητής Νico Rosberg
Τη φετινή χρονιά, με τον Lewis Hamilton να έχει ροκανίσει την διαφορά του από τον μεγάλο αντίπαλο του, Sebastian Vettel, αναμένουμε άλλη μία μονομαχία Ferrari- Mercedes με φόντο την .. Κασπία Θάλασσα.

Ακολουθεί ο πίνακας με τον αριθμό της κάθε γόμας ελαστικών  που επέλεξαν οι οδηγοί καθώς και τα στοιχεία της πίστας που δίνονται από την Pirelli:


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Mits είπε…
Pisteuis pali nikiti ton rosberg?

 




Ad Code