ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ: Και όμως φέτος απέτυχε

Μπορεί η ΑΕΚ με το σφύριγμα της λήξης του πρωταθλήματος να χάρηκε και να πανηγύρισε σαν να ήταν μικρό παιδί την 2η θέση η οποία την οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ , ωστόσο δεν κατάφερε μόνο να μην πάρει φέτος το πρωτάθλημα αλλά και να εκνευρίσει τους φιλάθλους της σε μεγάλο βαθμό .
Αυτό που μας αφήνει η χρονιά που πέρασε για την ΑΕΚ είναι μια γλυκόπικρη γεύση. Δεν ξέρω εάν είναι επιτυχία ή όχι που κατάφερε εν τέλει να μπει στα play offs έτσι όπως πήγαν τα πράγματα ή εάν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο αυτό . Συγκλίνω περισσότερο προς το δεύτερο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μεταγραφές - Προπονητές

Η ΑΕΚ κινήθηκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι το καλοκαίρι , με την έλευση του Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι αλλά και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου να φαντάζουν ιδανικά προκειμένου η Ένωση να παλέψει για την πρώτη θέση. Όλα πήγαν στραβά όταν ο τότε προπονητής της ομάδας , Τιμούρ Κετσπάγια έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου και κάτω από τρομερή πίεση έπρεπε να τα ... ''βγάλει'' πέρα . Το είχε πει άλλωστε και ο ίδιος την περίοδο που η ομάδα έκανε προετοιμασία , πως οι ελληνικές ομάδες αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Χρειάζεται όπως και να το κάνουμε μεγαλύτερη πίστωση χρόνου ένας προπονητής για να πράξει έργα, κάτι το οποίο δεν συνέβη και με την περίπτωση του Γεωργιανού . Ήταν Τρίτη 18 Οκτωβρίου όταν η ΑΕΚ νικάει την Λάρισα αλλά και ο ίδιος ο Κετσπάγια μία ακόμη εβδομάδα στον πάγκο της ομάδας όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε. Αυτό δεν είναι αρκετό και νικάει η άποψη του κόσμου με αποτέλεσμα ο Τιμούρ να κουνήσει μαντήλι και την θέση του να πάρει μετά από λίγο διάστημα ο Ζοζέ Μοράις.
Ο κόσμος είχε ερωτηματικά για το τι θα μπορέσει να κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος ναι μεν έχει δουλέψει χρόνια στο πλευρό του Μουρίνιο ως βοηθός του αλλά ως προπονητής έχει εργαστεί σε ομάδες όπως Εθνική Υεμένης , Αλ Σαμπάμπ και Αντάλιασπορ. Ο απολογισμός του Πορτογάλου τεχνικού μόνο καλός δεν είναι , σε 14 ματς στον πάγκο κατάφερε να κερδίσει μόλις 3 φορές , να χάσει άλλες τόσες και να πάρει τον 1 βαθμό τις ισοπαλίας 8 φορές ( ! ) . Ο Ζοζέ Μοράις ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας του με την ΑΕΚ στην συνέντευξη τύπου μετά το πέρας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Ο Πορτογάλος φεύγει κύριος , ίσως από τις καλύτερες συμπεριφορές που έχουμε δει στην Ελλάδα. Τι και αν έχασε τα αποδητήρια ;Τι και εάν δεν κατάφερε να πετύχει ; Τα λόγια του όταν αποχωρούσε ήταν τα εξής : ''Έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη.  Δεν έχω κανένα παράπονο από εσάς. Είστε καλοί παίκτες, με δυνατότητες. Δεν πρέπει να τα παρατήσετε. Ξέρετε ότι είχα μια περιπέτεια με την υγεία μου. Ήμουν σαν νεκρός, αλλά κατάφερα να γίνω καλά. Πρέπει να συνεχίσετε. Δεν κατάφερα να πετύχω αυτά που ήθελα στην ομάδα, να γίνουμε πρώτοι, αλλά εσείς πρέπει να συνεχίσετε'' . Σκορπώντας έτσι την συγκίνηση στους ανθρώπους και παίκτες της ΑΕΚ αλλά και στους οπαδούς οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν ουκ ολίγες φορές να παραμείνει ο Πορτογάλος στην ομάδα αλλά από διαφορετικό πόστο αυτή την φορά.
Έρχεται λοιπόν , η πολυπόθητη επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ. Ο ''τρελός'' Ισπανός κατάφερε να κάνει μία τρελή πορεία για την ομάδα στον δεύτερο γύρο και να καταφέρνει στο τέλος να την οδηγήσει στα play offs , καθώς αυτός πλέον ήταν ο ρεαλιστικός στόχος . Άλλος ένας στόχος ήταν και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος , κάτι το οποίο δεν ήρθε , περισσότερα περί του θέματος θα δείτε παρακάτω . Όπως και να χει η ΑΕΚ έχει βρει τον προπονητή της και με αυτόν θα ξεκινήσει την σεζόν και φέτος , Μανόλο Χιμένεθ .

Πρωτάθλημα 

Η ΑΕΚ όπως πολύ σωστά κατ΄εμέ  ανέφερα και στον τίτλο ...απέτυχε. Ήταν που άλλαξαν τρεις προπονητές ; Ήταν πως χαρακτηρίστηκαν πολλές φορές άτυχοι ; Ήταν πως δεν έχει το δικό της γήπεδο και όπως έχει πει και ο μεγαλομέτοχος της κ.Μελισσανίδης , η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πετύχει μόνο όταν θα έχει το δικό της σπίτι ; Δεν ξέρω... αυτό όμως που ξέρω είναι πως η ομάδα αφήνει να εννοηθεί πως κάθε χρόνο έχει υψηλά τον πήχη και πάει για το πρωτάθλημα , κάτι όμως που απέδειξε πως δεν μπόρεσε να επιτύχει ούτε φέτος. Ήταν η 2η χρονιά μετά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια και μπορεί να πει κανείς πως όντως ο Δικέφαλος προχωράει σταθερά προς τα πάνω . Εάν αναλογιστεί κανείς πως βρέθηκε στην Γ' Εθνική κατηγορία και μέσα σε τόσο μικρό διάστημα κατάφερε να φθάσει προημιτελικό Κυπέλλου όταν βρισκόταν στην Β' και ότι μόλις ανέβηκε κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστροφή της στην Ευρώπη έχοντας πάρει την 4η θέση στο πρωτάθλημα αλλά και κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό και τέλος , φέτος βγήκε δευτεραθλήτρια και επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ ...τότε ναι θα πω πως η ΑΕΚ έχει πετύχει. Δεν έχει κερδίσει όμως και το στοίχημα που όλος ο κόσμος της περιμένει , την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδος.

Κύπελλο 

Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως , η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν ο ένας από τους 2 ρεαλιστικούς στόχους που είχε πλέον η ομάδα με τον Μανόλο Χιμένεθ στο τιμόνι της . Είχε άλλωστε και τον '' αέρα '' της περσινής νικήτριας του θεσμού. Το καθήκον της μέχρι ένα σημείο το έκανε , να φθάσει δηλαδή στους δύο κορυφαίους . Σ' έναν τελικό παρολίγον τραγωδία η Ένωση γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 σε έναν αγώνα που επισκιάστηκε από τα επεισόδια αλλά και από τις δηλώσεις των παραγόντων των ομάδων μετά το τέλος αυτού με αφορμή το γκολ-οφσάιντ των Θεσσαλονικιών . Η Ένωση όμως δεν άξιζε το κύπελλο με βάση την εικόνα που έδειξε στον αγωνιστικό χώρο , ούτε όμως και ο ΠΑΟΚ ο οποίος ίσως ήταν λίγο καλύτερος στα σημεία . Στο τέλος τελικά η ΑΕΚ δεν χάρηκε και το τρόπαιο πήγε στον Δικέφαλο του Βορρά .

Ευρώπη 

Άφησα για το τέλος το θέμα που ''πονάει'' περισσότερο την ΑΕΚ φέτος κατά την γνώμη μου. Οι οπαδοί της περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία να ξαναδούν την ομάδα τους σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης . Για τους χ, ψ λόγους αυτό δεν συνέβη φέτος , η παρουσία της όμως και μόνο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ μόνο καλό μπορεί να χαρακτηριστεί . Η ΑΕΚ κουβαλάει πάνω της και θα το έχει για πολύ καιρό ακόμη... την χαμηλή ευρωπαϊκή της κατάταξη. Δυστυχώς η Ένωση απείχε μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να πέσει στην κατάταξη και να κληρώνεται πάντα με δυσκολότερους αντιπάλους , κάτι που είδαμε και φέτος και ήταν αποτέλεσμα να αποκλειστεί αμέσως. Ο αντίπαλος της ; Η γαλλική Σεντ Ετιέν , η οποία όμως δεν φάνταζε το ακλόνητο φαβορί , εάν η ΑΕΚ είχε σταθεί λίγο πιο τυχερή τώρα ίσως να μην χρειαζόταν καν να γράψω όλα αυτά. Η ιστορία όμως γράφτηκε η ΑΕΚ επέστρεψε και γνώρισε τον αποκλεισμό της . Φέτος της δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία και στην μεγαλύτερη της τάξης διοργάνωση στην Ευρώπη , στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code