ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ριτσόλι, ο άρχοντας του τελικού

Ο 42χρονος Ιταλός, Νίκολα Ριτσόλι θα είναι ο διαιτητής του μεγάλου ραντεβού στο φινάλε του Μουντιάλ την Κυριακή στο «Μαρακανά».

Γερμανία και Αργεντινή είχαν αναμετρηθεί ξανά σε τελικό Μουντιάλ το 1990. Τότε ο τόπος διεξαγωγής ήταν η Ιταλία. Επειδή λοιπόν φαίνεται πως θέλουν τον Ιταλό τους, ο διαιτητής του τελικού του «Μαρακανά» θα είναι ο Νίκολα Ριτσόλι.
Ο 42χρονος αρχιτέκτονας από τη Μπολόνια έχει ήδη σφυρίξει τρία ματς στην εν λόγω διοργάνωση, με τα δύο εξ αυτών παραδόξως να έχουν ως νικήτρια την Αργεντινή (με Νιγηρία και Βέλγιο). Η διεθνής καριέρα του ξεκίνησε το 2007 και η καταξίωση άρχισε με τον τελικό του UEFA, Ατλέτικο Μαδρίτης-Φούλαμ το 2010. Η εκτίναξη ήρθε με τον τελικό του Champions League, Μπάγερν-Ντόρτμουντ το 2013 και τώρα έφτασε η ώρα για την κορυφή.
Ο Ριτσόλι θα γίνει ο τρίτος Ιταλός άρχοντας σε τελικό Μουντιάλ μετά τους Σέρτζιο Γκονέλα (1978) και Πιερλουίτζι Κολίνα (2002). Και στις δύο περιπτώσεις συμμετείχαν οι δύο τωρινοί φιναλίστ. Το 1978 το σήκωσε η Αργεντινή και το 2002 το έχασε η Γερμανία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code