ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Αθανασία Τσουμελέκα στο Contra.gr: "Δεν άξιζε να συνεχίσω"

Μία ημέρα μετά τη δικαίωσή της από το Εφετείο Αθηνών, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Αθανασία Τσουμελέκα μιλά
στο Contra.gr για την απόφασή της να σταματήσει τον αθλητισμό, αφήνει αιχμές για την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία ενεπλάκη και προαναγγέλει αποκαλύψεις.Αθανασία, γιατί σταμάτησες τον αθλητισμό όταν έγινε γνωστό ότι βρέθηκες θετική;

Όπως είχα πει και τότε δε θέλω "τον πρωταθλητισμό τους". Eπίσης αυτό ήταν πολύ έντονο στο μυαλό μου καθ' όλη την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Ταλαιπωρούσαν σχεδόν καθημερινά και μένα και την οικογένεια μου και αυτό δεν θα το άφηνα άλλο να εξελίσσεται. Η οικογένεια μου είναι πάνω απ' όλα και τα παιδιά μου τα καλύτερα μετάλλια!

Πως βίωσες όλη αυτήν την περίοδο που πέρασε μέχρι να δικαιωθείς;

Οταν έμαθα τα κακά νέα ήμουν έγκυος στο δεύτερο ζουζούνι μου, ήμουν χαρούμενη. Φυσικα και με τάραξε, στενοχωρήθηκα για τους γονείς μου και την κλειστή κοινωνία όπου ζουν. Εγώ ήξερα για μένα και εσωτερικά ήμουν πολύ υγιής και ήρεμη, παρόλο που με έτρωγε η αδικία βρήκα τον τρόπο και έκανα delete σε όλα. Πλέον έχω μια ολοκληρωμένη άποψη για το πρωταθλητισμό. Και αυτό είναι γνώση, πάντα χρήσιμη γνώση.
Εμαθες ποτέ τι ακριβώς έγινε με το δείγμα σου που βγήκε θετικό;

Θα σου πω αυτό. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι αν ήμουν αόρατη για λίγες μέρες θα ήθελα να πάω στα γραφεία κάποιων και στα εργαστήρια τα συγκεκριμένα κανένα μήνα πριν από τα μεγάλα πρωταθλήματα και να ακούω. Ισως έτσι μάθω.

Θεωρείς ότι κάποιοι στην είχαν κατά το κοινώς λεγόμενο στημένη;

Οπως είχε στηθεί και η ακύρωση μου το 2005 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οκτώ χρόνια βάδιζα άψογα και ζητούσαν τα βίντεο για σεμινάρια και ξαφνικά είχα πάρει 2 κάρτες στο πρώτο χιλιόμετρο. Από τότε ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι δεν αξίζει να συνεχίσω.

Ποιοι ήταν αυτοί όμως;

Σ' αυτό θα πρέπει να περιμένεις περιμένεις γιατί θα τα γράψω όλα όσα ειπώθηκαν. Πάνω εκεί θα μου κάνεις μετά ερωτήσεις.

Ολο αυτό το διάστημα βίωσες απόρριψη και κακή συμπεριφορά από ανθρώπους που πριν ήταν δίπλα σου;

Εγινε ξεκαθάρισμα ωραίο! Απομακρύνθηκαν όσοι ξαφνικά είχαν έρθει κοντά μου. Να ξέρεις πως εμένα όλη αυτή η ιστορία μου έκανε τεράστιο καλό στο τέλος της ημέρας που λέμε.  Εμένα αυτή η ιστορία με δίδαξε, με έκανε καλύτερο άνθρωπο και με ανοιχτά τα μάτια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code