ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ:Αριστείδης Καμάρας( ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εποχή του ήταν ο μοντέρνος αμυντικός. Αυτός που ήξερε να παίζει σε όλες τις θέσεις της άμυνας και να προωθείται. Τα γκολ του σχετικά λίγα, αλλά καθοριστικά.
Ξεκίνησε ως ενδιάμεσος, αλλά ο Τζίνα Σιμονόφσκι στον Απόλλωνα διέκρινε την ψυχραιμία και την ετοιμότητά του. Τον πέρασε στα πλάγια της άμυνας κι αργότερα τον έκανε σέντερ μπακ. Ο
Παναθηναϊκός το 1961 έδωσε ένα ιδιαίτερα σεβαστό για την εποχή εκείνη ποσό (1,5 εκ.δρχ) για να τον αποσπάσει από την ΑΕΚ. Στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Φραγκίσκο Σούρπη αποτέλεσαν ένα αξιόπιστο δίδυμο.
Από τα σημαντικά του ρεκόρ οι 124 συνεχόμενες παρουσίες σε αγώνες πρωταθλήματος (20 Μαίου 1962 έως 19 Ιουνίου 1966).
Εγινε ιδιαίτερα αγαπητός και μαζί με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο μοιράστηκε και την έφεση για τη νομική. Το 1963 ήταν ήδη δικηγόρος επάγγελμα που άσκησε με επιτυχία στην Alpha Bank μέχρι πριν λίγα χρόνια.
Ενας σοβαρός τραυματισμός σε φιλικό αγώνα με την Χέρτα έγινε η αιτία να σταματήσει το ποδόσφαιρο ήταν ήδη 34 χρόνων. Ο αδελφός του Γιώργος Καμάρας έμεινε πιστός στον Απόλλωνα. Υπήρξε σπουδαίος σέντερ φορ, αλλά η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Χάθηκε πριν λίγα χρόνια.
Τον ανακάλυψε ο Νίκος Αγαλίδης να παίζει μπάλα σε μιά αλάνα. Αν κι ο αδελφός του ήταν ποδοσφαιριστής η οικογένειά του είχε σοβαρές αντιρρήσεις να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ήθελε να τον καμαρώσει επιστήμονα. Πέτυχε και στα δύο!
«Το γκολ του Καμάρα, το γκολ του Αριστείδη του Καμάρα...» Η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη δίνει το μέγεθος του επιτεύγματος. Είναι η στιγμή του τρίτου γκολ του Παναθηναϊκού στη ρεβάνς της Αθήνας με τον Ερυθρό Αστέρα. Ενα γκολ που έστειλε τους «πράσινους» στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ενα άλλο δικό του γκολ στο 4-1 στο Βελιγράδι είχε κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για τη ρεβάνς. Δύο στιγμές, μιά μεγάλη πρόκριση...
Γεννήθηκε: 2 Μαρτίου 1939
Θέση: Αμυντικός
Ομάδες
1954-61: Απόλλων Σμύρνης ( 55 αγώνες, 2 γκολ)
1961-73: Παναθηναϊκός (303 αγώνες, 15 γκολ)
Συμμετοχές στην εθνική: 30 (περίοδος 1960-71)
Τίτλοι
Πρωταθλήματα: 6
Κύπελλα: 2


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code