ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μοναδικοί σε διπλό ταμπλό!

Στο Λονδίνο αγωνίζονται τρεις Παραολυμπιονίκες που έχουν γράψει ιστορία, καθώς έχουν συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι ιστορίες των αθλητών που υπήρξαν θύματα του πολέμου και κατάφεραν να διακριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι γνωστές και καταγεγραμμένες στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Ωστόσο η προσπάθεια σύγχρονων Παραολυμπιονικών να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα ίδια κριτήρια πρόκρισης με τους αρτιμελείς αθλητές είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Στο Λονδίνο αγωνίζονται σήμερα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες τρεις τέτοιοι αθλητές: Ο γνωστός σε όλους Όσκαρ Πιστόριους, η κολυμβήτρια Νάταλι Ντι Τουά επίσης από τη Νότια Αφρική και η Πολωνή Νατάλια Πάρτικα στο πινγκ πονγκ.


Ο Πιστόριους θα αγωνιστεί σήμερα στα 200μ. και θα ακολουθήσουν τα 100μ, τα 400μ. και η σκυταλοδρομία 4χ100μ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχε στα 400μ. όπου και πέρασε γύρο και στη σκυταλοδρομία 4χ400μ.

Όσον αφορά δύο λιγότερο γνωστές περιπτώσεις, της Ντι Τουά η οποία αγωνίστηκε και τερμάτισε 16η στο επίπονο αγώνισμα των 10χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης στο Πεκίνο, θα διεκδικήσει ακόμα πέντε χρυσάι μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Άνοιξε λογαριασμό την Πέμπτη με τη νίκη της στα 100μ. πεταλούδα.

Ένα φορτηγό παρέσυρε το μηχανάκι που επέβαινε καθ'οδόν για την προπόνηση πριν από έντεκα χρόνια. Το 2003 έχασε για ελάχιστα το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στα 800μ.

Τέλος, η Νατάλια Πάρτικα γεννήθηκε δίχως δεξί χέρι, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να ασχοληθεί με το πινγκ πονγκ. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου και κατατάχθηκε 10η στο ατομικό των γυναικών στη βρετανική πρωτεύουσα. Βρίσκεται ήδη σε τροχιά κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code