ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι ελληνικές συμμετοχές της τρίτης ημέρας

Στίβο, κολύμβηση, ποδηλασία πίστας, τοξοβολία, σκοποβολή και ιστιοπλοΐα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα για το Σάββατο, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Στην τοξοβολία η Άννα Τζήκα θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στην οκτάδα του Ind. Recurve-Standing απέναντι στην Κορεάτισα Χουά Σουκ Λικ.

Ο αγώνας είναι στις 13:45 ώρα Ελλάδας. Σε περίπτωση πρόκρισης στην οκτάδα, θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (12:45) τη νικήτρια της αναμέτρησης Ραζιέ Σιρ Μοχαμαντί (Ιράν)-Μαγκαλί Κομτέ (Ελβετία).

Στο μικτό αεροβόλο τουφέκι πρηνηδόν SH2, υπάρχει διπλή ελληνική συμμετοχή με τους Ευάγγελο Κακοσαίο και Θεοδώρα Μουτσίου (11:00 ώρα Ελλάδας). Στο αγώνισμα συμμετέχουν συνολικά 31 σκοπευτές, οκτώ εκ των οποίων θα προκριθούν στον τελικό που θα γίνει το απόγευμα το μεσημέρι στις 14:00.

Στον τελικό της ποδηλασίας πίστας (11:30 ώρα Ελλάδας) και στο αγώνισμα του ενός χιλιομέτρου ατομικής χρονομέτρησης ανδρών, συμμετέχει το ελληνικό πλήρωμα tandem αποτελούμενο από τους Χρήστο Στεφανάκη και Κωνσταντίνο Τρουλινό. Συνολικά μετέχουν 12 πληρώματα με τους Βρετανούς και τους Ολλανδούς να είναι φαβορί για τα μετάλλια.

Στον στίβο, υπάρχουν δύο τελικοί με ελληνική συμμετοχή. Η Μαρία Σταματουλά (12 ώρα Ελλάδας) συμμετέχει στον τελικό της κορίνας κατηγορίας F31/32/51 και συγκεντρώνει πολλές ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Έχει προσωπικό ρεκόρ 17.62μ και εφετινή επίδοση 17.43. Ακόμη στον τελικό της σφαιροβολίας F54/55/56 (ώρα 12:00)  θα αγωνιστούν οι Μανώλης Στεφανουδάκης και Ηλίας Ναλμπάντης. Ο Στεφανουδάκης έχει εφετινό ρεκόρ 8.37μ. και προσωπικό ρεκόρ 9.30μ., ενώ ο Ναλμπάντης έχει προσωπικό ρεκόρ 11.11 και εφετινό ρεκόρ 10.38μ.

Όσον αφορά την Παρασκευή Καντζά (με βοηθό-οδηγό τον Θεόδωρο Κατσονόπουλο) μετέχει στην πρώτη από τις τέσσερις προκριματικές σειρές των 200μ. κατηγορίας Τ11. Από κάθε σειρά προκρίνεται ο πρώτος καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι των προκριματικών.

Στην κολύμβηση υπάρχει ελληνική συμμετοχή σε δύο αγωνίσματα. Στον προκριματικό των 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S13 (13:30 ώρα Ελλάδας) παίρνει μέρος ο κάτοχος εννέα παραολυμπιακών μεαλλίων, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Συμμετέχει στη β` προκριματική σειρά και με επίδοση 24.52 από εφέτος, είναι φαβορί για πρόκριση στον τελικό που θα γίνει επίσης σήμερα (21:53).

Στα 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S5 (ώρα 10:45 ώρα Ελλάδας) συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Καραούζας. Μετέχει στον έβδομο διάδρομο της β` προκριματικής σειράς και έχει επίδοση 3:28.21 που δύσκολα θα του χαρίσει θέση στον τελικό που θα γίνει επίσης αύριο το βράδυ (21:00). Ακόμη, στον τελικό των 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S2 παίρνει μέρος ο Αριστείδης Μακροδημήτρης και βάσει της επίδοσης που έχει και η οποία του εξασφάλισε πρόκριση για το Λονδίνο, είναι φαβορί για μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Τέλος στο Γουέιμαουθ και Πόρτλαντ, θα δοθεί η εκκίνηση της ιστιοπλοίας. Στα σκάφη 2.4mR μετέχει ο Γιώργος Δεληκούρας, ενώ στα Sonar θα υπάρχει εκπροσώπηση από το σκάφος των Βασίλη Χριστόφουρ/Θεόδωρου Αλεξά/Ανάργυρου Νοτάρογλου. Και στις δύο κλάσεις θα πραγματοποιηθούν από δύο ιστιοδρομίες, καιρού επιτρέποντος φυσικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code