ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Play off: Γκολ ο Καπετάνος, ασίστ ο Σαμαράς

Με γκολ του Παντελή Καπετάνου, η Κλουζ διπλασίασε τις νίκες της επί της Βασιλείας και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Έτοιμο γκολ στον Χούπερ έδωσε ο Γιώργος Σαμαράς. Άγγιξε την ανατροπή η Γκλάντμπαχ στο Κίεβο.

CFR Cluj 1 - 0 Basel από ourmatch
 Η Κλουζ σφράγισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League νικώντας για δεύτερη φορά τη Βασιλεία. Η ρουμανική ομάδα πήρε το προβάδισμα στο 20ό λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Παντελή Καπετάνου, έπειτα από σέντρα του Ντιόγκο Βαλέντε. Λίγα λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, ο Φελγκέιρας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Στρέλερ, αλλά ο Άλεξ Φράι έστειλε άουτ το πέναλτι που εκτέλεσε.
Εύκολο αποδείχθηκε το έργο της Σέλτικ και στον επαναληπτικό με τη Χέλσινγκμποργκ. Ο Γιώργος Σαμαράς είχε μεγάλα κέφια και στο 22ο λεπτό φρόντισε το αποδείξει. Συγκεκριμένα πέρασε σαν σταματημένους τους δύο αντιπάλους που τον μάρκαραν και έκανε το πλασέ, αλλά ο Χάνσον μπλόκαρε. Οκτώ λεπτά αργότερα, πάντως, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Έλληνας διεθνής έκανε το γύρισμα στον Χούπερ, ο οποίος άνοιξε το σκορ (από θέση οφσάιντ). Στο 70ό λεπτό ο "Σαμ" βγήκε αλλαγή και φυσικά αποθεώθηκε, ενώ λίγο αργότερα ο Φόρεστ με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Χάνσον. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Βανιάμα με τον... ώμο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 88'.
 
Η πίεση που άσκησε ψηλά η Σπαρτάκ και, κυρίως, η υποτονικότητα της Φενέρμπαχτσε στο πρώτο μέρος έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων. Για να συμβεί αυτό, πάντως, βοήθησε ιδιαίτερα το γρήγορο γκολ του Άρι (γύρισμα του ΜακΓκίντι από τα δεξιά και προβολή του Βραζιλιάνου). Η τουρκική ομάδα άγγιξε την ισοφάριση στο 23ο λεπτό, όταν το ψηλοκρεμαστό σουτ του Στοχ τράνταξε το δοκάρι του Ντίκαν. Τελικά ο Σο ισοφάρισε στο 69ο λεπτό, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να χαρίσει την πρόκριση στους γηπεδούχους.
 
Πολύ πιο δύσκολα απ' όσο αναμενόταν, η Ντιναμό Κιέβου εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. H Γκλάντμπαχ έστειλε τρεις προειδοποιητικές βολές στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο άρχισε να μειώνει την ψαλίδα του 1-3 από το πρώτο ματς. Στο 70ό λεπτό ο Κατσερίντι με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στα "πουλάρια", στο 78ο ο Αράνγκο με κεφαλιά έκανε το 2-0 και εν συνεχεία χάθηκαν ευκαιρίες για το τρίτο γκολ που θα σήμαινε την ανατροπή της χρονιάς. Τελικά, αυτή που σκόραρε ήταν η ουκρανική ομάδα, με σκαφτό πλασέ του Ιντεγιέ, καθώς εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι οι αντίπαλοί της είχαν προωθηθεί.
 
Ιδιαίτερα συναρπαστικό ήταν και ο επαναληπτικός της Λιλ με την Κοπεγχάγη, το τέλος του οποίου βρήκε τη γαλλική ομάδα να πανηγυρίζει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ό,τι δεν έκανε ο Μπάσα στο 18ο λεπτό (σκαστή κεφαλιά), το έκανε ο Ντιν στο 44ο, μετά από ωραία κάθετη του Παγέ στον Καλού και γύρισμα του τελευταίου στο δεύτερο δοκάρι. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου οι "λιλουά" διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ντε Μέλο (στο 105') και εξασφάλισαν το εισιτήριο.
 

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών

Ταμπλό πρωταθλητών
Χάποελ Κιριάτ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1
(67' Λέντσε / 94' Παβλόφ)
Άντερλεχτ - ΑΕ Λεμεσού 2-0
(81' Μποκανί, 89' Γιακοβένκο)
Μάριμπορ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1
(12' Τονέλ)
Κλουζ - Βασιλεία 1-0
(20' Καπετάνος)
Σέλτικ - Χέλσινγκμποργκ 2-0
(30' Χούπερ, 88' Βανιάμα)
Ταμπλό μη πρωταθλητών
Ουντινέζε - Μπράγκα 1-1 (4-5 πεν.)
(25' Αρμέρο / 71' Ρούμπεν)
Φενέρμπαχτσε - Σπαρτάκ Μόσχας 1-1
(69' Σο / 6' Άρι)
Ντιναμό Κιέβου - Γκλάντμπαχ 1-2
(88' Ιντεγιέ / 70' αυτ. Κατσερίντι, 78' Αράνγκο)
Λιλ - Κοπεγχάγη 2-0 παρ. (1-0 κ.δ.)
(43' Ντιν, 105' Ντε Μέλο)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code