ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παραολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου: Λαμπερή τελετή έναρξης



Με ένα μεγάλο Big Bang άρχισαν οι 14οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, με
το διάσημο αστροφυσικό Steven Ηawking να δίνει το σύνθημα για την έναρξη της μεγάλης γιορτής με τίτλο "Διαφώτιση".


Εκατοντάδες εθελοντές αναπαράστησαν τη δημιουργία του κόσμου σύμφωνα με τη θεωρία του Big Bang σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες.

«Κοιτάτε τα άστρα και όχι τα πόδια σας» παρότρυνε τους πρωταγωνιστές της τελετής ο Steven Hawking δίνοντας τη σκυτάλη στον Ian Mc Kellen  ο οποίος ερμήνευσε το ρόλο του Πρόσπερο από τη τρικυμία του Σαίξπηρ και κάλεσε τη Miranda να ξεκινήσει το μεγάλο της ταξίδι.

Μέσα από τα μάτια της Μιράντα, του κεντρικού πρωταγωνιστή της τελετής, ενός κοριτσιού καθισμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο και το οποίο βρισκόταν στην κορυφή της σφαίρας που απεικόνιζε τον πλανήτη γη, οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις διανοητικές και συναισθηματικές απαντήσεις στα πράγματα που ανακάλυπτε. Από το μήλο του Νεύτωνα, το παγκόσμιο βιβλίο της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν όταν στην τελετή εμφανίστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής. Στη τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Δούκισσα του Cambridge,   ο πρίγκιπας Edward με τη σύζυγό του και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron με τη σύζυγό του.

Στη συνέχεια ακούστηκε ο εθνικός ύμνος του Ηνωμένου Βασιλείου και ξεκίνησε η παρέλαση των αθλητών.

Η ελληνική ομάδα, που αποτελείται από 61 αθλητές και αθλήτριες και συνολικά 110 μέλη,  παρέλασε στην 61η θέση με σημαιοφόρο τον Χρήστο Ταμπαξή.

Όσον αφορά την Κύπρο, σημαιοφόρος της οποίας ήταν η κολυμβήτρια, Καρολίνα Πελενδρίτου, μπήκε στο στάδιο στην 38η θέση.

Το στάδιο Στράτφορντ σείστηκε στην κυριολεξία τη στιγμή που μπήκε η Βρετανία, η χώρα που φιλοξενεί τους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, με σημαιοφόρο τον αθλητή Peter Norfolk.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Σεμπάστιαν Κόου καθώς και ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φίλιπ Κρέιβεν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη σημασία των Παραολυμπιακών Αγώνων, στις Παραολυμπιακές αξίες και ιδεώδη, στην επιστροφή των Αγώνων στη χώρα όπου «γεννήθηκαν» κ.α, χωρίς να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κήρυξε την έναρξη των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων και οκτώ μέλη της βρετανικής εθνικής ομάδα μπάσκετ με καρότσι νέων, μετέφεραν στο χώρο του σταδίου την παραολυμπιακή σημαία, ενώ κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Παραολυμπιακού Ύμνου, στις κεντρικές οθόνες του σταδίου παιζόταν ένα φιλμ μικρού μήκους του ανάπηρου σκηνοθέτη, Λου Μπιρκς.

Η Φλόγα αφού πέρασε από τους Παραολυμπιακούς αθλητές, Τζο Τάουνσεντ στον Ντέιβιντ Κλαρκ, κατέληξε στην κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στους αγώνες της Ρώμης το 1960, Μάργκαρετ Μάουγκαν, η οποία και άναψε το βωμό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code