ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ντόρτμουντ - Ολυμπιακός 1-0 ( video )

Ενημερωθείτε live για την εξέλιξη του αγώνα Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Το Contra.gr στο "Βεστφάλεν". Δείτε αποκλειστικά videos.

Η εικόνα του αγώνα
                       Στο "Βεστφάλεν" παρατάχθηκαν δύο φοβισμένες ομάδες. Η Μπορούσια ήξερε καλά ότι μόνο η νίκη θα τη διατηρούσε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης και έπαιξε σαφώς συντηρητικά ακόμα και μετά το γρήγορο 1-0. Ο Ολυμπιακός (με τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια του), πάλι, αιφνιδιάστηκε από το τέρμα που δέχθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα από τον Γκρόσκοϊτς αλλά προτίμησε να μην ρισκάρει αφήνοντας τα πράγματα να κυλήσουν μέχρι το τέλος.
Η συγκεκριμένη δεν αποδείχθηκε ώριμη επιλογή. Διότι κόντρα στη δεδομένα προβληματική άμυνα της Ντόρτμουντ, ο Ολυμπιακός απέφυγε να πιέσει ψηλά αλλά περίμενε περίπου στη σέντρα για να κλέψει μπάλες. Ακόμα και έτσι όμως (και χωρίς στην 11άδα να υπάρχουν κανονικά πλάγια μπακ, οι Μαρκάνο και Μοδέστο δεν λογίζονται ως τέτοια) οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Ευκαιρίες έχασαν (όχι πολλές πάντως), θεωρούν εαυτούς αδικημένος από την απόφαση του Ρώσου διαιτητή να μην καταλογίσει χέρι στην παράβαση του Χούμελς (45') και έχουν να λένε ότι δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα.
Προφανώς όμως, το ίδιο θα ισχυριστεί και η Ντόρτμουντ. Παρά τις αλλαγές του Βαλβέρδε (πήραν θέση ο Μακούν αντί του αρνητικού Φέισα και ο Αμπντούν αντί του Μαρκάνο) ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ρυθμό, δεν πίεσε όσο θα ήθελε τον αντίπαλο και εν τέλει έμεινε τις περισσότερε φορές μακριά από την εστία των πρωταθλητών Γερμανίας. Εκτός αυτών την κλασική ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου την έχασε η Μπορούσια με το δοκάρι του Λεβαντόφσκι μετά από το λάθος του Χολέμπας.
Συμπερασματικά, ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως μία χαμένη ευκαιρία. Η Ντόρτμουντ δεν τρόμαξε με την απόδοσή της (μάλλον το αντίθετο), ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε από το παιχνίδι πράγματα με τον πειστικό τρόπο που απαιτούσε η περίσταση και εν τέλει το πουλί πέταξε. Οχι όμως και το τρένο της πρόκρισης το οποίο όμως περνά υποχρεωτικά από το "Βελοντρόμ" της Μασσαλίας.
ΜVP
Αδιάκοπη κίνηση και πολύ σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο από τον Ρόμπερτ Λενβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ μπορεί να μην σκόραρε, έκανε όμως ότι περνούσε από το χέρι του για να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.
Κλειδί αγώνα
Η κυνική τακτική του Γιούργκεν Κλοπ δεν έδωσε τον Ολυμπιακό τους χώρους που ίσως θα περίμενε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Γερμανός τεχνικός έπαιξε καθαρά και ΜΟΝΟ για το αποτέλεσμα.
Αδύναμος κρίκος
Δεν βοήθησε καθόλου ο Λιούμπομιρ Φέισα, φανερά επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του.
Οι συνθέσεις
Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ, Λάιτνερ (85' Σαντάνα), Γκροσκόιτς, Γκέτσε (67 Καγκάβα), Πέρισιτς (76' Μπλατζικόφσκι), Λεβαντόφσκι
Ολυμπιακός: Μέγερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο (67' Αμπντούν), Ορμπάιθ, Φέισα (56' Μακούν), Χολέμπας, Μιραλάς, Ιμπαγάσα (79' Πάντελιτς), Τζιμπούρ.
Σκόρερ: 7'  Γκρόσκοϊτς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code