ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παγκόσμιο: Ακυρώθηκε ο Μπολτ, το εκμεταλλεύθηκε ο Μπλέικ

Ποιος να το φανταζόταν ότι ο Γιουσέιν Μπολτ θα χάσει στον τελικό των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού. Κι όμως, ο Τζαμαϊκανός χρυσός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν έχασε, αλλά από τον εαυτό του.
Καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του ο Μπολτ προσπαθούσε να βελτιώσει την εκκίνησή του, το μοναδικό του αδύνατο σημείο. Στους τρεις πρώτους γύρους τα πήγε περίφημα σε αυτόν τον τομέα όμως το άγχος του τελικού τον λύγισε.
Ο Μπολτ θέλοντας να κάνει την απόλυτη εκκίνηση, ρίσκαρε και το πλήρωσε με τον αποκλεισμό του, όπως προβλέπει ο άδικος, αν μη τι άλλο, κανονισμός. Ετσι, άνοιξε ο δρόμος για τους υπόλοιπους 7 φιναλίστ οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα πάλευαν για τη δεύτερη θέση.
Τον... πόνο των Τζαμαϊκανών ήρθε να απαλύνει ο Γιόαν Μπλέικ. Σε ηλικία 21 ετών και 8 μηνών έγινε ο νεότερος νικητής των 100 μέτρων στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Ο χρόνος του νεαρού ήταν 9.92.
Το αργυρό μετάλλιο πήγε σε αμερικανικά χέρια και συγκεκριμένα σε αυτά του Ουόλτερ Ντιξ με επίδοση 10.08 Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο 35άχρονος, Κιμ Κόλινς από τα Σεντ Κιτς & Νέβις. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 στο Παρίσι και χάλκινος το 2005 στο Ελσίνκι κατέλαβε την τρίτη θέση με 10.09 αφήνοντας τέταρτο τον πρωταθλητή Ευρώπης, Κριστόφ Λεμέτρ με 10.19.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code