ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τί όνειρο είδε άραγε ο Ιταλός...

Ένας Μάνταλος στα χαμένα, ένας Λιβάια που αχρηστεύθηκε βάση συνθηκών του αγώνα και ένα δίδυμο Βράνιες-Σβάρνα να αναζητούν ακόμα έναν συνδετικό κρίκο επικοινωνίας.
Από όλα είχε ο σημερινός «μπαξές», με πρωτεργάτη τον Μάσσιμο Καρέρα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Παναθηναϊκό, των απλήρωτων ποδοσφαιριστών και του φεύγει-δεν φεύγει ο προπονητής προπαραμονές της αναμέτρησης. Η Ένωση πριν το lockdown έδειχνε ένα πρόσωπο σοβαρό, μίας ομάδας που ήξερε ότι θέλει να πάρει απλώς... τον βαθμό. Βέβαια τα προβλήματα της τα έδειχνε σε κάθε ματς, παρ' όλο που οι φίλοι της επιθυμούν να εθελοτυφλούν λόγω της συγκομιδής των βαθμών που ήταν αρκετά μεγάλη, κακά τα ψέμματα. Όταν όμως ένας κόουτς αλλάζει πέντε και επτά συστήματα κατά την διάρκεια ενός αγώνα, κάτι δεν πάει καλά. Οι υποψίες για τον Μάσιμο Καρέρα που μου είχαν δημιουργηθεί ήρθαν ξανά στο προσκήνιο σήμερα, με την επιστροφή των κιτρινόμαυρων στην ενεργό δράση μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας.

Αχρήστευση Λιβάια - Μάνταλος στα χαμένα

Το ότι η ΑΕΚ αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ήταν ήδη γνωστό, εκεί που χώλαινε ιδιαιτέρως ήταν στην θέση του φορ. Με Αραούχο και Νέλσον Ολιβέιρα να επανέρχονται αργά και σταθερά στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Ωστόσο, μέσα στο ρόστερ υπήρχε ένας Μάρκο Λιβάια, του οποίου η φυσική θέση είναι αυτή του σέντερ φορ, σίγουρα έχει δείξει στοιχεία που τον καθιστούν καλύτερο ως δεύτερο επιθετικό αλλά όχι ότι ισχύει το ίδιο και για την θέση του εξτρέμ. Ο Μάσιμο Καρέρα, όμως προτίμησε να μην τοποθετήσει στα άκρα της επίθεσης το Πέτρο Μάνταλο, έναν παίκτη που δεύτερη του θέση και μάλιστα δηλωμένη, είναι αυτή του εξτρέμ. Έχει αγωνιστεί σε αυτή άλλωστε ουκ ολίγες φορές, τόσο με την κιτρινόμαυρη εμφάνιση όσο και με την γαλανόλευκη. Θεώρησε σοφότερο, λοιπόν να παίξει καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης εκεί ο Μάρκο Λιβάια. Ο Κροάτης σίγουρα έκανε ότι μπορούσε, πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ της ισοφάρισης. Τί να πει όμως κανείς για τον αρχηγό της Ένωσης; Ο ίδιος δεν γνώριζε και είναι φυσικό την θέση του φορ. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα και στην φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μπακάκης ανεβαίνει όλη την δεξιά πτέρυγα αλλά η πάσα του στην πλάτη της άμυνας, βρίσκει τον Μάνταλο να κάνει αντίθετη κίνηση. Αυτή η φάση, είναι ο καθρέφτης όλου του αποψινού παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Τον κώδικα επικοινωνίας ακόμη τον αναζητούν στην άμυνα

Έχοντας στον πάγκο, Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου, θεωρήθηκε σοφότερο να πάρουν φανέλα βασικού Σβάρνας και Βράνιες αντίστοιχα. Οι δύο πρώτοι προέρχονταν από τραυματισμούς και ενοχλήσεις αντίστοιχα. Κάτι όμως που έχει ξεπεραστεί προ πολλού και σύμφωνα με το ρεπορτάζ και οι δυο τους έδειχναν πολύ καλά σημάδια κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Επιλέχθηκε, επομένως το δίδυμο που είδαμε απόψε. Για κακό της ίδιας τους της ομάδας, δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους απόψε αλλά ούτε και με τον Βασίλη Μπάρκα. Οι ίδιοι φέρουν ευθύνη στις περισσότερες φάσεις που δημιουργήθηκαν στην εστία της ΑΕΚ αλλά και στο ακυρωθέν γκολ. Ένα γκολ που προ VAR εποχή, θα μετρούσε χωρίς καμία αμφισβήτηση. Το οφσάιντ αναζητούσαν οι διαιτητές και τελικώς κατέληξαν στο φάουλ τέσσερις πάσες πιο πίσω από το γκολ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code