ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λαμία-Παναιτωλικός 2-0: Επανέναρξη με νίκη από την επίθεση της! (HL/VIDEO)

Ανώτερη η ομάδα του Άκη Μάντζιου στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Με νίκη γιόρτασε την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση η ομάδα της Λαμίας, καθώς επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 2-0 στο ΔΑΚ Λαμίας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των play-out. Ανώτερη η ομάδα της Φθιώτιδας δεν κινδύνεψε παρά ελάχιστα στο παιχνίδια ενώ η επίθεση της σε κάθε κατέβασμα έβγαζε κάτι καλό. Από τη μεριά του ο Παναιτωλικός φάνηκε ιδιαίτερα επηρεασμένος από τη διακοπή και δεν απείλησε την εστία του Κάχριμαν παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Ένα 2-0 που φέρνει τη Λαμία στους 30 βαθμούς και στο -3 από τον έβδομο Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Παναιτωλικός παραμένει στους 17 βαθμούς και πλέον είναι μια νίκη μακριά από τη τελευταία θέση και τον Πανιώνιο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Με 4-2-3-1 και σαφή διάθεση να πιέσει ψηλά τις γραμμές του Παναιτωλικού παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος και αυτό φάνηκε από τα τρία εξτρέμ που παρέταξε πίσω από το Χρήστο Αραβίδη. Κάτω από τα δοκάρια έγινε η έκπληξη με τον Κάχριμαν να επιλέγεται για το βασικό σχήμα. Στην άμυνα ο Σκόνδρας στο δεξί άκρο και ο Βάντερσον στο αριστερό είχαν εντολή να ανεβαίνουν και να ψάχνουν τις συνεργασίες με τους Βασιλόγιαννη και Ρόμανιτς αντίστοιχα. Το δίδυμο των Βύντρα και Αντέτζο παρέμεινε στο κέντρο της άμυνας με τους Μπεχαράνο και Νιάσε να έχουν το σημαντικό ρόλο της αναχαίτισης και δημιουργίας από τον άξονα.

Από τη μεριά του ο Μάκης Χάβος επέλεξε και αυτός το 4-2-3-1, θέλοντας να καλύψει και τις απουσίες της ομάδας του. Ο Φερνάντεθ πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζανακάκη, Μαλή, Σιέστεντ και Κέβιν. Με τη λειψανδρία στα χαφ να είναι εμφανή ο Μάκης Χάβος γύρισε το Ντίαζ δίπλα στο Τσιγγάρα, καθώς ο Λουσέρο δεν είχε πολλές προπονήσεις. Πίσω από το μοναδικό προωθημένο Αμπιόλα Ντάουντα κινήθηκαν οι Ρόσα αριστερά, Μουνιέ δεξιά και Χουάν Άλβαρες σε ρόλο δεκαριού.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα από πίσω και τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να πρεσσάρουν ψηλά για να κλέψουν μπάλες. Στα πρώτα λεπτά ο Παναιτωλικός έψαξε την κυκλοφορία της μπάλας ανάμεσα στις γραμμές της Λαμίας. Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν ψηλά τις γραμμές τους και δοκίμασαν αρκετές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.

Οι ομάδες φάνηκαν επηρεασμένες από τη διακοπή, λόγω της πανδημίας, με την πρώτη φάση να έρχεται στο 14', όταν μετά από σέντρα του Ρόμανιτς ο Βασιλόγιαννης έστρωσε με τη μία στον Αραβίδη αλλά αυτός δεν πρόλαβε να πλασάρει. Ένα λεπτό αργότερα ο Έλληνας φορ έβγαλε με κεφαλιά τετ-α-τετ το Βιγιάλμπα αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είπε όχι στην κεφαλιά του. Στο 22' ωραία ανάπτυξη του Παναιτωλικού από τα άκρα με τον Κέβιν να ψάχνει στο δεύτερο δοκάρι το Ντάουντα και τον Αντέτζο να παρεμβαίνει τελευταία στιγμή.

Στο 26' κάθετη του Βιγιάλμπα για τον Αραβίδη με τον Φερνάντεθ να βγαίνει και να μπλοκάρει. Μετά από το δίλεπτο ξέσπασμα στο 14-15' οι ομάδες έδειχναν πάλι να ψάχνουν τα πατήματά τους. Στο 28' πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με το Ρόσα να συγκλίνει από τα αριστερά και τον Κάχριμαν να του λέει όχι στο σουτ που δοκίμασε. Στο 29' η Λαμία άνοιξε το σκορ. Κάθετη του Μπεχαράνο προς τον Αραβίδη με τον Έλληνα φορ να ξεμαρκάρεται εκπληκτικά και να στρώνει στο Βιγιάλμπα που με σουτ άνοιξε λογαριασμό με το κυανόλευκα. Στο 32' νέα αντεπίθεση για τη Λαμία με το Βιγιάλμπα να κάνει την παράλληλη για το Βασιλόγιαννη και το Μαλή να κόβει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Νιάσε από το κόρνερ πέρασε άουτ. Στο 33' σουτ του Τσιγγάρα εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Παναιτωλικός πήρε την κατοχή στα πόδια του όμως η Λαμία ήταν καλά στημένη αφού άνοιξε το σκορ. Στο 38' μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων ο Σιέστεντ πήρε την κεφαλιά που κόντραρε στο Νιάσε και ο Μαλής στην επαναφορά σούταρε άουτ. Στο 41' ωραία ατομική ενέργεια του Ντάουντα που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά τον νίκησε ο τερματοφύλακας της Λαμίας διώχνοντας σε κόρνερ. Μετά το κόρνερ ο Μαλής σούταρε πάνω στο Σέρβο κίπερ. Στο 42' ο Βασιλόγιαννης από δύσκολη θέση πλάσαρε λίγο άουτ, με την άμυνα του Παναιτωλικού να μην έχει βρει λύσεις για τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς της Λαμίας. Στο 45' ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κέβιν ο Μαλής κέρδισε τους πάντες στον αέρα με την κεφαλιά του να φεύγει λίγο άουτ, στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός μπήκε στο γήπεδο με σαφή διάθεση να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 49' μετά από σεντρα του Άλβαρες η κεφαλιά του Κεβίν πέρασε άουτ. Ο Άκης Μάντζιος ζητούσε από τους παίκτες του να έχουν κοντά τις γραμμές του και να προσέχουν τα ανεβάσματα του Κέβιν και τις συνεργασίες με το Ρόσα. Στο 55' μετά από ενοχλήσεις των Αραβίδη και Βιγιάλμπα, πέρασαν οι Καραμάνος και Μπουλούλης με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-3-3 για τους Φθιώτες.

Με την αλλαγή συστήματος η Λαμία ανέβασε τις γραμμές για να πρεσσάρει τα στόπερ του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι για αρκετή ώρα συνέχιζαν ένα μονότονο παιχνίδι με ανάπτυξη από την αριστερή τους πλευρά. Πολύ λίγες οι φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το πρέσινγκ ώστε να περιορίσουν τους κινδύνους και τους φιλοξενούμενους να μην έχουν πολλές ιδέες στην επιθετική ανάπτυξη. Μαζεμένες αλλαγές για το Μάκη Χάβο στο 71' βάζοντας στον αγώνα Αριγίμπι, Μπαΐροβιτς και Λουσέρο και μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2 με τον Αριγίμπι έξω δεξιά και τους Ντίαζ και Άλβαρες στα χαφ.

Στο 74' μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη ο Μαλής διώχνει σε κόρνερ. Στο 76' ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τον Μπιανκόνι για να πάει πάλι στα άκρα ο Ρόμανιτς. Λιγό μετά ο Βραζιλιάνος φορ τον δικαίωσε όταν κατέβασε ο ίδιος εξαιρετικά τη ,μπάλα την άνοιξε δεξιά στο Μπεχαράνο ο οποίος του την επέστρεψε και ο Μπιανκόνι έγραψε το 2-0 από το ύψος του πέναλντι.

Στο 85' ωραία αντεπίθεση της Λαμίας μετά από κόρνερ του Παναιτωλικού ο Μπιανκόνι σούταρε λίγο άουτ εκτός περιοχής. Στο 88' νέα αναγκαστική αλλαγή για τη Λαμία με το Μπεχαράνο να νιώθει και αυτός ενοχλήσεις. Στο 88' σουτ του Ντουάρτε εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε πολύ άουτ. Πολύ αργός ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά με τη Λαμία να ελέγχει το παιχνίδι και να περιορίζει ακόμη περισσότερο τους κινδύνους προς την εστία του Κάχριμαν με το 2-0 να είναι και το τελικό σκορ.\

Ενδεκάδες:

Λαμία (Άκης Μάντζιος, 4-2-3-1): Κάχριμαν, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Νιάσε (Δημούτσος 76'), Μπεχαράνο (Πλιάτσικας 88'), Βιγιάλμπα (Μπουλούλης 55'), Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (Μπιανκόνι 76'), Αραβίδης (Καραμάνος 55').

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος,4-2-3-1): Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Μαλής, Σιέστεντ (Λιάβας 46'), Κέβιν (Λουσέρο 71'), Ντίαζ, Τσιγγάρας (Αριγίμπι 71'), Μουνιέ ( Μπαΐροβιτς 71'), Άλβαρες, Ρόσα, Ντάουντα (Ντουάρτε 83').


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code