ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επανεκκίνηση του Στίβου – Τσεχία: Αγώνες με 17.000 αθλητές σε 173 χώρους.


Το σχέδιο «Επανεκκίνηση»Back on Track») που εμπνεύστηκε ο Πρόεδρος της Τσέχικης Ομοσπονδίας Λίμπορ Βαρχάνικ είναι η πρώτη, μεγαλύτερη και σημαντικότερη πρωτοβουλία διοργάνωσης αγώνων μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, και «έφερε κοντά» 17.000 αθλητές, από τους επαγγελματίες αθλητές – τη δις Ολυμπιονίκη και κάτοχο της Παγκόσμιας επίδοσης στο ακοντισμό Γυναικών Μπαρμπόρα Σποτάκοβα μέχρι και παιδιά όλων των ηλικιών, σε 173 αγωνιστικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Οι αγώνες στη Τσεχία ήταν ένα άριστο παράδειγμα ότι μπορούν να διοργανωθούν αγώνες με ασφάλεια ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε: «Υποστηρίζω απόλυτα αυτή την πρωτοβουλία. Είναι η πιο μεγάλη που διοργανώθηκε από μέλος της World Athletics.

«Πρέπει να συνεργαστούμε με τις Κυβερνήσεις για να αποκαταστήσουμε και το σχολικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί τη βάση όλων όσων γνωρίζουμε, ειδικά καθώς μπαίνουμε σε έναν άλλο κόσμο μετά την πανδημία», δήλωσε ο 63χρονος πρώην δρομέας.

«Οι ομάδες πληθυσμού που είναι πιο υγιείς, σε καλύτερη φυσική κατάσταση και έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι εκείνες που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον καλύτερα αυτά τα σοκ».

«Ελπίζω να μπορέσουμε να αρχίσουμε να έχουμε και πάλι γεμάτα στάδια με φιλάθλους, καθώς είναι μέρος της διαδικασίας να βγούμε από τον περίοδο της πανδημίας», δήλωσε ο Κόε.

«Ο αθλητισμός θα είναι ο σπουδαίος οδηγός, κι ο αθλητισμός που θέλω να δω είναι στην πρώτη γραμμή».

Ο Κόε χαιρέτισε την αύξηση των αθλητικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ξεχώρισε εκείνους που αυτοσχεδιάστηκαν, όπως στα μπαλκόνια και σε κήπους.

«Με κάνει να αισθάνομαι πολύ ήρεμος και ασφαλής γιατί μου λέει ότι έχουμε τους πιο δημιουργικούς, έξυπνους, ανθεκτικούς, στοχαστικούς, αστείους ανθρώπους στο άθλημά μας» είπε.

Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί με τη συνάντηση Diamond League, η οποία μετατράπηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων, σε έναν αγώνα ο οποίος ονομάστηκε «Impossible Games» και θα διεξαχθεί στο Όσλο, στις 11 Ιουνίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code