ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επιστροφή στη Μπουντεσλίγκα με τρομερή Ντόρτμουντ, 4-0 τη Σάλκε στο ντέρμπι!


Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ήταν το ματς που ξεχώριζε πριν την ταυτόχρονη έναρξη των
αγώνων στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της Μπουντεσλίγκα, στις 16:30 ώρα Ελλάδος.
Γράφει ο Αλέξανδρος Δεπάολης

Εν τέλει όμως δεν παρακολουθήσαμε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ματς, αφού η γηπεδούχος Ντόρτμουντ "σκόρπισε" με τεσσάρα την αντίπαλό της Σάλκε, με τους Μπραντ, Χάαλαντ, Αζάρ και Γκερέρο να ξεχωρίζουν στο παιχνίδι. Καμία αντίσταση δεν προέβαλαν στο άδειο "Signal Iduna Park" οι Βασιλικοί Μπλε, που φάνηκαν περισσότερο επηρεασμένοι από τη δίμηνη απραξία εξαιτίας του κορονοϊού και δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την εστία του Μπούρκι, παρουσιάζοντας την ίδια στιγμή τεράστια αμυντικά προβλήματα.

Το πρώτο μέρος κύλησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του με παιχνίδι αναγνωριστικού χαρακτήρα, όπως ήταν φυσιολογικό μετά την αποχή των ομάδων. Παρόλα αυτά όμως και με δεδομένη και την απουσία του κόσμου από τις κερκίδες, η Ντόρτμουντ ένιωθε άνετα στον αγωνιστικό χώρο της έδρας της και μετά το πέρας του πρώτου τέταρτου πήρε τα ηνία του αγώνα. Κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τη Σάλκε, που τη μόνη στιγμή που θα έχει να θυμάται από αυτό το 45λεπτο την οφείλει σε ένα λάθος του Ακάντζι στο 23', το οποίο όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Καλιντζούρι για να σκοράρει εξ επαφής. Οι κιτρινόμαυροι απάντησαν σε αυτήν την ευκαιρία με το γκολ του Χάαλαντ, στο 29ο λεπτό. Με ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Άσραφ την πέρασε δεξιά για τον Αζάρ και ο Βέλγος με πολύ καλά ζυγισμένη σέντρα βρήκε στην κίνηση το 19χρονο παιδί - θαύμα της ομάδας του, που με μια απλή επαφή από το ύψος της μικρής περιοχής σημείωσε το 1-0.

Το τέρμα αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη Ντόρτμουντ, η οποία προειδοποίησε στο 35' και το 41' με Γκερέιρο και Νταούντ αντίστοιχα, για να βρει το δεύτερο τέρμα της στο κατάλληλο χρονικό σημείο, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45' ο Νταούντ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σούμπερτ, πάσαρε στον Μπραντ κι εκείνος έβγαλε κάθετη στον Γκερέιρο, με τον Πορτογάλο να κάνει το 2-0 με διαγώνιο σουτ.

Ο Βάγκνερ δεν κατάφερε να αφυπνίσει την ομάδα του στην ανάπαυλα, με αποτέλεσμα να δεχτεί και τρίτο τέρμα λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 48' η άμυνα της Σάλκε βρέθηκε εντελώς εκτεθειμένη στην εξαιρετική αντεπίθεση που έβγαλε η Ντόρτμουντ και ο Χάαλαντ συνεργάστηκε με τον Μπραντ, ο οποίος γύρισε στον Αζάρ. Ο Βέλγος με όμορφο σουτ νίκησε τον Σούμπερτ για το 3-0! Το πάρτι των γηπεδούχων καλά κρατούσε, από τη στιγμή που η εικόνα της Σάλκε ήταν αδιόρθωτη και ολοένα και περισσότερα κενά προέκυπταν στα μετόπισθεν της. Ο Γιούλιαν Μπραντ συνέχισε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του με έξυπνες κάθετες μπαλιές και στο 63' βρήκε τον Αζάρ στα αριστερά, από εκεί η μπάλα πέρασε στον Χάαλαντ, ο οποίος με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Γκερέιρο σε κανονική θέση, με τον μέσο της Ντόρτμουντ να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ με ωραίο τελείωμα με το εξωτερικό φάλτσο, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0!

Ο ρυθμός του ματς έπεσε από το σημείο αυτό, καθώς η Σάλκε που είχε ανεβάσει τις γραμμές ψάχνοντας ένα γκολ συνέχισε μέχρι το τέλος διεκπεραιωτικά, αναμένοντας το σφύριγμα της λήξης. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους διατήρησαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του υπολειπόμενου χρόνου και πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη, η οποία τους φέρνει ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν, βάζοντας της πίεση εν όψει του δικού της παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
NTOΡΤΜΟΥΝΤ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Χούμελς, Ακάντζι, Χακίμι, Ραφαέλ Γκερέιρο (87' Σμέλτσερ), Νταούντ (87' Γκέτσε, Ντιλέινι (68' Μπαλέρντι), Μπράντ, Αζάρ (78' Σάντσο), Χάαλαντ.

ΣΑΛΚΕ (Ντέιβιτ Βάγκνερ): Σούμπερτ, Τομπιντό (46' Ματοντό), Σανέ, Νάστασιτς, Κένι (87' Μπέκερ), Οτσίπκα, Μακένι, Σέρνταρ (74' Σεπφ), Χάριτ, Καλιτζιούρι (76' Μιράντα), Ραμάν (46' Μπούργκσταλερ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code