ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η τελευταία παράσταση του Τζέραρντ μπροστά στο κοινό του Anfield

Ήταν 16 Μαΐου 2015 όταν ο Στίβεν Τζέραρντ βγήκε για τελευταία φορά από τη φισούνα του Anfield κι έπαιξε με τη φανέλα που τίμησε πιστά για 17 ολόκληρα χρόνια.

Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος

Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, έδωσε την τελευταία του παράσταση μπροστά στο κοινό του Anfield, καθώς μετά το τέλος εκείνης της σεζόν έφυγε από το σύλλογο για την Αμερική και το MLS. Εκείνη η μέρα για όλους στην κόκκινη πλευρά του Merseyside ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη και κανείς δεν είχε φανταστεί αυτό τέλος. Βέβαια καμιά φορά η ζωή έχει άλλα σχέδια απ’ αυτά που επιθυμούμε και μας χαλάει τ’ όνειρα.

Ο Στίβεν Τζέραρντ υπηρέτησε για 17 ολόκληρά χρόνια τους κόκκινους. Γεννημένος στο Λίβερπουλ, οπαδός των reds από μικρό παιδί, δέθηκε όσο λίγοι με το σύλλογο και μαζί του αποφάσισε να πορευθεί για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς, έγινε σύνθημα στα χείλη τους και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από το 2003 έως ότου έφυγε, δηλαδή για 12 χρόνια. Πλέον έχει μπει στη λίστα με τους θρύλους της ομάδας και θεωρείται πως ώθησε πολλά νέα παιδιά ν’ αγαπήσουν το σύλλογό αλλά και ν’ ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, η Λίβερπουλ αντιμετώπισε την Κρίσταλ Πάλας για την 37η αγωνιστική της Premier League. Η ομάδα δεν κυνηγούσε κάτι και όλα είχαν μικρή σημασία στο αγωνιστικό κομμάτι. Όλος ο κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο για να αποχαιρετήσει τον εμβληματικό αρχηγό του συλλόγου. Άνθρωποι από κάθε μεριά του πλανήτη αψήφησαν τις τιμές και τις αποστάσεις κι ήταν εκεί, για να αποχαιρετήσουν και να ευχαριστήσουν τον Στίβι για όλα αυτά τα χρόνια που πορεύθηκαν μαζί. Φυσικά η στιγμή ήταν δύσκολη και για τον Άγγλο μέσο, καθώς η Λίβερπουλ ήταν και θα είναι η ομάδα της καρδιάς του.

Ο αρχηγός των κόκκινων μαζί με τις τρεις κόρες του βγήκε στο Anfield για τελευταία φορά. Το γήπεδο σείστηκε μόλις μπήκε, με τον ίδιο να γνωρίζει όπως ήταν φυσιολογικό την απόλυτη αποθέωση. Εμφανώς συγκινημένος και τρακαρισμένος κοιτούσε τον κόσμο και προσπαθούσε να ελέγξει τα συναισθήματά του. Ήταν ίσως μια από τις πιο δύσκολες αλλά ταυτόχρονα και περήφανες στιγμές που έζησε στην πλούσια καριέρα του.

«Αισθάνθηκα πολύ περίεργα. Έτρεμα αυτήν τη στιγμή και ο λόγος είναι ότι θα μου λείψει πάρα πολύ. Λάτρεψα κάθε λεπτό και είμαι απολύτως ισοπεδωμένος που δεν θα αγωνιστώ ξανά μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους. Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξω μία στιγμή, αλλά νομίζω ότι την πρώτη φορά που έτρεξα έξω χάρη στον άνθρωπο

στα αριστερά μου (σ.σ. Ουγέ) δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Η πρώτη φορά που παίζεις για τη Λίβερπουλ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε όταν πήρε το μικρόφωνο για να μιλήσει μπροστά στο κοινό.

Με τη Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ κατάφερε να κερδίσει 2 FA Cup, 3 League Cup, 1 Community Shield, 1 UEFA Champions League, 1 UEFA Cup και 1 UEFA Super Cup, ενώ το 2005 βγήκε τρίτος στη λίστα με τους υποψήφιους παίκτες που ήταν να κατακτήσουν τη «Χρυσή Μπάλα», πίσω από τους Φρανκ Λάμπαρντ και Ροναλντίνιο.

Το μόνο του μεγάλο παράπονο είναι ότι δεν κατάφερε σ’ αυτά τα χρόνια να πάρει ένα πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ παρά το γεγονός ότι έφτασε δύο φορές (2009 και 2014) κοντά στο απόλυτο όνειρο. Μάλιστα τη δεύτερη έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής, η οποία όμως θα τον ακολουθεί για όλο το υπόλοιπο της ζωής του.

Δεν παύει να είναι όμως ένας παίκτης που έφυγε γεμάτος από τη Λίβερπουλ, καθώς η τύχη του τα έφερε έτσι ώστε όχι μόνο να συμμετάσχει αλλά και να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής πολλών και σπουδαίων τίτλων της Λίβερπουλ με αποκορύφωμα τον τελικό της Πόλης το 2005 κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της ιστορίας του ποδοσφαίρου, την υπερπλήρης και παντοδύναμη Μίλαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code