Το παράδειγμα της Γαλλίας φαίνεται πως θα ακολουθήσει η Serie AΟ Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας μόνο αισιόδοξος δεν φάνηκε για την συνέχεια της Serie A
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει πως αναμένεται το πρωτάθλημα Ιταλίας να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με αυτά της Γαλλίας, δηλαδή την ολική διακοπή του.

Επικρατεί εκνευρισμός και στις ομάδες οι οποίες περίμεναν πως και πως την επανέναρξη των προπονήσεων στις 4 Μαΐου αλλά τελικά πήραν αναβολή για τις 18 Μαΐου.

Ο Υπουργός τόνισε πως η επιστροφή στις προπονήσεις δεν σημαίνει και επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

«Πάντα έλεγα ότι η επιστροφή στις προπονήσεις δεν σημαίνει απαραίτητα την επανάληψη της σεζόν. Αν ήμουν ανάμεσα στους προέδρους, θα άρχιζα να σκέφτομαι την επόμενη σεζόν.

Οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ σήμερα και αύριο, ανάμεσα στην τεχνικής και επιστημονική επιτροπή και την ομοσπονδία (FIGC), η οποία είχε παρουσιάσει ένα πρωτόκολλο για τις προπονήσεις  που κρίθηκε από την επιτροπή ανεπαρκές. Η προπόνηση δεν σημαίνει επανέναρξη του πρωταθλήματος. Εάν δεν θέλουμε να έχουμε αβεβαιότητες αρκεί να ακολουθήσουμε τη γραμμή της Γαλλίας και της Ολλανδίας που έχουν σταματήσει τα πάντα. Βλέπω ειλικρινά την πορεία προς την επανέναρξη πιο δύσκολη. Η προπόνηση είναι διαφορετικό πράγμα, αν ήμουν στους προέδρους θα σκεφτόμουν το νέο  πρωτάθλημα. Η επιλογή της Γαλλίας μπορεί επίσης να ωθήσει την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή και διαβάζοντας ορισμένες δηλώσεις  η πλειοψηφία των προέδρων είναι έτοιμοι να ζητήσουν αναστολή για να προετοιμαστούν καλύτερα για το επόμενο πρωτάθλημα.

Ως υπουργός Αθλητισμού θα ήμουν ανόητος να δαιμονοποιώ το ποδόσφαιρο και τη Serie A που φέρνουν χρήματα σε ολόκληρο το αθλητικό σύστημα, αλλά αν η επανέναρξη δεν είναι ασφαλής, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε. Και μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της πανδημίας, κάποιοι  δεν ήθελαν να σταματήσουν, τότε πολλές ομάδες κατέληξαν σε καραντίνα.  Νομίζω ότι οι ηγέτες του ποδοσφαίρου, αναφέρομαι στο πρωτάθλημα και επίσης στη FIGC, πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται ένα σχέδιο Β. Το αργότερο εντός αυτής της εβδομάδας, η τεχνική επιστημονική επιτροπή θα κρίνει το πρωτόκολλο για τις προπονήσεις  και σε λίγες μέρες θα το κοινοποιήσουμε στους συλλόγους, και μετά - με την καμπύλη των δεδομένων - θα αποφασίσουμε για την επανάληψη του πρωταθλήματος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια