ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νομοθετική παρέμβαση Αυγενάκη για ομοσπονδίες και λίγκες!

Ο υφυπουργός αθλητισμού θα δώσει τη δυνατότητα να πράξουν όλοι όπως θέλουν εν μέσω πανδημίας.



Νομοθετική διάταξη που θα επιτρέπει σε ομοσπονδίες και πρωταθλήματα να πράξουν ελεύθερα και να πάρουν όποια απόφαση θέλουν για τη συνέχεια θα περάσει ο υφυπουργός αθλητισμού. Η διάταξη αυτή θα έχει και άμεση από τη τωρινή σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι οι λίγκες θα μπορούν να αλλάξουν το τρόπο διεξαγωγής των αγώνων που απομένουν ή ακόμα και να διακόψουν τα πρωταθλήματά τους.

Ταυτόχρονα οι ομάδες δε θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικά κατά της όποιας απόφασης. Επίσης υπάρχει και αναφορά για διάρθρωση των πρωταθλημάτων όσον αφορά τις ομάδες που θα πέσουν και θα ανέβουν, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα λίγκες.

Αναλυτικά η ενημέρωση που παρείχε στη ΓΓΑ:

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι κάθε απόφαση σχετική με το αν, πότε και πως θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στη χώρα, δεν μπορεί να είναι μονομερής, αλλά απόφαση συλλογική ανάμεσα σε όλους (Λίγκες, ομοσπονδίες, Σύνδεσμοι Αθλητών).

Φυσικά σε άμεση συνάρτηση με την εξέλιξη του αγώνα ενάντια στον κορωνοιό και σε πλήρη συμμόρφωση προς τις γενικές σχετικές οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Σε κάθε περίπτωση το Υφυπουργείο έχει ετοιμάσει για να περάσει νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει τη τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων, ατομικών και ομάδικών, καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ' εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.

Αυτές οι τροποποιήσεις αποφασίζονται κατά περίπτωση από την εκάστοτε διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Με σεβασμό στα όργανα, με πραγματική διάθεση συνεργασίας και σε πνεύμα αλληλεγγύης, όπως μας επιβάλλει η περίοδος που διανύουμε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code