ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα στατιστικά του Ελ Κλάσικο





Τα στατιστικά που πρέπει να γνωρίζεται γύρω από την ιστορία των Ελ Κλάσικο.



Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί σήμερα την Μπαρτσελόνα για το 244ο Ελ Κλάσικο μεταξύ των δύο ομάδων. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην έχουν τα ονόματα του παρελθόντος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανταγωνιστικές. Το αποψινό ντέρμπι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τον τίτλο, αφού η Μπαρτσελόνα προπορεύεται βαθμολογικά μόνο για 2 βαθμούς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Για να δούμε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες: Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα 243 φορές, τα 33 από τα οποία ήταν φιλικά ενώ τα 276 επίσημα ματς. Στις νίκες υπερτερούν οι Καταλανοί με 115, ενώ οι μερέγχες έχουν 99 επικρατήσεις, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 62 φορές.


Στο πλαίσιο του Ισπανικού πρωταθλήματος το ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα έχει διεξαχθεί 179 φορές. Η βασίλισσα αναδείχτηκε νικήτρια 72 φορές, οι μπλαουγκράνα επίσης 72 φορές και 35 ματς έληξαν ισόπαλα.

Περισσότερες εμφανίσεις

Τις περισσότερες εμφανίσεις στο Ελ Κλάσικο μέχρι τον Δεκέμβριο τις είχε ο Μαδριλένος Μανόλο Σάντζις που έπαιξε από το 1965-1971  αλλά και ο θρύλος των μερέγχες Φρανσίσκο Γκέντο με 42 ματς. Από τον Δεκέμβριο πρώτος στο σχετικό στατιστικό είναι ο τωρινός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης Σέρχιο Ράμος με 43 εμφανίσεις. Ενώ και ο θρύλος της Μπαρτσελόνα Τσάβι έχει αγωνιστεί 42 φορές στο μεγάλο ντέρμπι της Ισπανίας.
Πρώτος σκόρερ
Στην πρώτη θέση του πίνακα των πρώτων σκόρερ βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με 26 γκολ. Στο σχετικό πίνακα τον ακολουθεί ο θρύλος των μερέγχες Αλφρέντο Ντι Στέφανο, ενώ στην τρίτη θέση με 18 γκολ βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Περισσότερες ασίστ
Πάλι ο Μέσι υπερτερεί στο σχετικό στατιστικό. Ο Αργεντινός επιθετικός των μπλαουγκράνα έχει 14 ασίστ σε Ελ Κλάσικο, τις πιο πολλές από κάθε άλλον σε ανάλογο ντέρμπι.
Μεγαλύτερη σε εύρος νίκη
Η βασίλισσα είχε νικήσει στις 19 Ιουνίου 1943 την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο του Κόπα ντελ Ρέι με 11-1. 
Τελευταίος νικητής
Πέρσι τέτοιες μέρες, συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου η Μπαρτσελόνα νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 χάρη στο γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς. Θυμίζουμε ότι στο ντέρμπι του Δεκεμβρίου οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 0-0.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code