ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η μάχη της εξάδας στην Superleague



Η μάχη για τα δύο εισιτήρια των play-offs αναμένεται σπουδαία εν όψει των 2 τελευταίων αγωνιστικών της Superlegaue. Ανάλυση μία προς μία των ομάδων που έχουν ελπίδες για μία θέση στην πρώτη εξάδα.



 Δύο τελευταίες στροφές μένουν για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου της Superleague. Αγωνιστικά τουλάχιστον οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν είναι γνωστές, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως για το ποιες ομάδες θα βρεθούν στην εξάδα των playoffs.

Οι τέσσερις πρώτες βαθμολογικά ομάδες έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά το εισιτήριο τους για τα playoffs. Μιλάμε φυσικά για τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Τα υπόλοιπα δύο εισιτήρια θα καθορισούν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Για να δούμε ποιες ομάδες μπορούν μαθηματικά να βρεθούν στην εξάδα των playoffs.

5 Άρης  33 βαθμούς

Το πρώτο λόγο για το ένα από τα δύο εισιτήρια που θα δοθούν τον έχει ο Άρης Θεσσαλονίκης. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν υπογραμμίσει ότι στόχος της ομάδας είναι τα playoffs και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Βρίσκονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ. Επιθυμούν όμως να βρεθούν και στην πρώτη εξάδα της Superleague.

Ο Άρης παίζει ωραίο ποδόσφαιρο όλη την χρονιά και έχει κάνει σημαντικές νίκες οι οποίες τον βοηθούν να πετύχει τους στόχους του. Το μεταγραφικό μπαν από την FIFA στην περίοδο των χειμερινών μεταγραφών λογικά θα κοστίσει στους Κιτρινόμαυρους, αφού νέοι ποδοσφαιριστές θα έδιναν περισσότερες λύσεις στο παιχνίδι.

 Τον τελευταίο μήνα τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα τον άφησαν λίγο πίσω σε σχέση με τους πρωτοπόρους. Τόσο οι ήττες από Παναιτωλικό και ΑΕΚ όσο και ισοπαλία με Αστέρα Τρίπολης περιορίζουν τον Άρη στην πέμπτη θέση με 33 βαθμούς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρειάζεται μία νίκη είτε στο αποψινό ματς με Λαμία είτε την Κυριακή 1η Μαρτίου με Ατρόμητο.

6 ΟΦΗ 31 βαθμούς

Μετά την νίκη του ΟΦΗ με 1-0 επί του Ατρομήτου έγινε λόγος...ότι η Κρητική ομάδα μπήκε στα playoffs. Αυτό αληθεύει εν μέρει. Η ομάδα από το Ηράκλειο παίζει φέτος αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να μαζέψει τους πόντους για να βρεθεί στην εξάδα. Προπορεύεται 2 βαθμούς από την Τρίπολη και την Ξάνθη.

Αύριο στις 19 30 οι Κρητικοί θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ εκτός έδρας. Ενώ την άλλη Κυριακή 1/3 θα φιλοξενήσουν την Λαμία στο Γεντί Κουλέ. Στόχος είναι να αποσπάσουν όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορούν αλλά και να χρησιμοποιήσουν το αβαντάζ των 2 πόντων από τους υπόλοιπους διεκδικητές που βρίσκονται πιο κάτω από τον ΟΦΗ.


7 Αστέρας Τρίπολης 29 βαθμούς

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι ένας από τους τέσσερις βασικούς διεκδικητές για ένα εισιτήριο που οδηγεί στην εξάδα των play-offs. Η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεζ Σάεθ έχει δείξει ποιότητα συνοχή και ότι μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει κυρίως στους άμεσους αντιπάλους της.

Η ομάδα της Αρκαδίας θα φιλοξενήσει απόψε τον Παναθηναικό στο Γεώργιος Κολοκοτρώνης στις 19 00 για την 25η αγωνιστική της Superleague. Ενώ θα ταξιδέψει στην Λάρισα με σκοπό να παίξει στην τελευταία αγωνιστική με την ομώνυμη ομάδα της πόλης.


8 Ξάνθη 29 βαθμούς

Η Ξάνθη τουλάχιστον αγωνιστικά βρίσκεται σε θέση για να διεκδικήσει μια θέση στα play-offs. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ μπορεί να βρέθηκε την Παρασκευή ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Superleague για την υπόθεση της αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης που έγινε χωρίς την άδεια της Επιτροπής του Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Πανιώνιος, Ολυμπιακός και Λάρισα ζήτησαν να υποβιβαστεί η ακριτική ομάδα και να επιστραφούν όλοι οι βαθμοί των αγώνων που έπαιξαν. Βέβαια αυτό το αίτημα δεν έχει τύχη όπως αναφέρουν οι ειδικοί της υπόθεσης.

Αγωνιστικά βέβαια η Ξάνθη έχει ελπίδες για να βρεθεί στα  play-offs. Αύριο στις 17 15 στο Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο ενώ την άλλη Κυριακή θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική της Superleague.


9 Ατρόμητος-Βόλος-Λαμία-Λάρισα 26 βαθμούς

Μικρότερες πιθανότητες αλλά τουλάχιστον μαθηματικά υφίστανται, έχουν τέσσερις ακόμη ομάδες για τα play-offs.

Ο Ατρόμητος αν και ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για την εξάδα, κάπου κόλλησε τον τελευταίο μήνα. Η δυστοκία αλλά και οι 5 σερί ήττες στο πρωτάθλημα άφησαν πίσω στην βαθμολογία την ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Η ομάδα του Περιστερίου θα αντιμετωπίσει αύριο την Ξάνθη στις 17 15 εντός έδρας. Ενώ την Κυριακή 1 Μαρτίου θα παίξει εκτός έδρας κόντρα στον Άρη για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Superleague

Η Λαμία θα έρθει αντιμέτωπη στα επόμενα ματς με τις δύο ομάδες που έχουν επισφαλής την θέση τους στα play-offs. Απόψε στις 20 00 θα υποδεχθεί τον Άρη Θεσσαλονίκης. Ενώ την άλλη Κυριακή θα ταξιδέψει στην Κρήτη και το Ηράκλειο για να κοντράρει τον ΟΦΗ.

Οι δύο θεσσαλικές ομάδες πέτυχαν αρχικά τον στόχο τους να παραμείνουν στην Superleague. Αύριο στις  17 15 θα κονταροχτυπηθούν για το ντέρμπι της Θεσσαλίας στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου . Η ομάδα του Αλμπέρτο Γκαγιένγκο θα παίξει εκτός έδρας την Κυριακή 1 Μαρτίου κόντρα στον Παναθηναικό. Ενώ η αντίστοιχη του Μιχάλη Γρηγορίου θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης για την τελευταία αγωνιστική του κανονικού προγράμματος της Superleague.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code