ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΛΕΣΤΕΡ: Η φετινή έκπληξη της Premier League

Η Premier League έχει το προνόμιο να είναι το πρωτάθλημα των ίσων ευκαιριών και να κερδίζεις ότι αξίζεις. Όλα εξαρτώνται από την απόδοση και την λειτουργία της κάθε ομάδας. Φέτος βλέπουμε ξανά την Λέστερ να κάνει πορεία πρωταθλητισμού και να απειλεί τις μεγάλες ομάδες του νησιού.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Ποιος να περίμενε στην φετινή Premier League ότι θα ανέτειλε ξανά το άστρο του Βάρντι και της ομάδας από το Λέστερ. Μετά την εκκωφαντική κατάκτηση του πρωταθλήματος επί Ρανιέρι η ομάδα από την κομητεία του Λέστερ ξαναδίνει παραστάσεις πρωταθλήτριας με μια εξόχως πειστική ερμηνεία σε κάθε παιχνίδι.
Από τον Φεβρουάριο του 2019 , όπου έκατσε στον πάγκο της ο Μπρέναντ Ρότζερς, τελείωσαν τα πειράματα των προπονητών που ταλάνισαν την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο γέμισε το ρόστερ με παίκτες σε θέσεις που είχε ανάγκη και έκανε την περήφανη πώληση του Χάρι Μαγκουάιρ στην Μαν. Γιουνάιτεντ με 87 εκ. λίρες. Ποσό που έκανε τους παράγοντες της ευτυχισμένους. Στον αντίποδα ξόδεψε χρήματα για την αγορά των Τίλεμανς, Πέρεζ , Πραέτ, Τζάστιν και πήρε ως ελεύθερους, Ούλμ, Σίλβα, Γκεζάλ, Σλιμανί , Ντιαμπατέ και Κίνγκ.
Έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να είναι αήττητη στην έδρα της ενώ οι δύο ήττες που έχει έγιναν στα εκτός έδρας παιχνίδια με Μαν. Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ.
Ο προπονητής της παίζει δύο συστήματα το 4-1-4-1 και 4-3-3.
Στο γήπεδο της έχει μέσο όρο θεατών 26.672 , καθόλου άσχημα για μια πόλη των 277.00 περίπου κατοίκων.
Στους έξι αγώνες που έδωσε εντός έδρας έχει 5 νίκες και 1 ισοπαλία με 14 τέρματα υπέρ και 3 κατά ενώ στους έξι εκτός έδρας αγώνες έχει 3 νίκες , 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Μάλιστα η μία εκτός έδρας νίκη είναι το περίφημο 0-9 εις βάρος της Σάουθαμπτον που έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη.
Η Λέστερ φαίνεται να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τις φετινές αδυναμίες των Τότεναμ, Μαν Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, οι οποίες δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ομάδες αντίστοιχες με προηγούμενες χρονιές. Ταλανίζονται από κακές επιλογές ή εσωτερικά θέματα με αποτέλεσμα να αφήσουν χώρο για άλλους.. Η βαθμολογική συγκομιδή των «αλεπούδων» είναι εντυπωσιακή και ήδη βρίσκονται μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.
Φυσικά δεν περνάει απαρατήρητη η αναγέννηση του Τζέιμς Βάρντι, του ανθρώπου που έκλεισε τα αφτιά του στις σειρήνες των ομάδων, όταν την χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος δεν άφησε την Λέστερ. Φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ και αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Μεγάλη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Από κει και πέρα μένουμε  στον τερματοφύλακα Σμάιχελ που γράφει την δική του ιστορία στην ομάδα, άξιος διάδοχος του πατέρα του.
Φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις για ομάδες σαν την Λέστερ, γεννάται το ερώτημα της διάρκειας. Πόσο θα αντέξει σ' αυτό το ανταγωνισμό του πρωταθλήματος με αντιπάλους την Λίβερπουλ , την Μαν. Σίτυ, την Τσέλσι και τις άλλες ομάδες. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο την χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Επειδή όμως οι χρονιές δεν επαναλαμβάνονται , με αδιαμφισβήτητο  φετινό φαβορί την Λίβερπουλ για την πρωτιά της Premier League, πιστεύω ότι θα είναι ικανοποιημένοι με το πλασάρισμα στην προνομιούχο τετράδα και την έξοδα στο Champions League. Είναι ένας σοβαρός στόχος και καθόλου αμελητέος.
Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον ειδικά αν συνεχίσει την πορεία που μας αναγκάζει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας πάνω της. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code