ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ντόρτμουντ-Ίντερ: Διπλό ημίχρονο άσσος τελικό.


Βλέπεις Champions League, βλέπεις ποδόσφαιρο. Ναι , και το διπλό ημίχρονο , άσσος τελικό δεν είναι ύποπτο. Είναι ποδοσφαιρική απόδοση. Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο και δίκαια στο τέλος πανηγύρισε η Ντόρτμουντ μια σημαντική νίκα για την συνέχεια του ομίλου.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Η ποιότητα των ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League, είναι τέτοια που κάθε αγώνας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στο αποτέλεσμα αλλά και διακυμάνσεις στην απόδοση τους, ακόμα και από ημίχρονο σε ημίχρονο. Έναν τέτοιο αγώνα είδαμε στην Γερμανία ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Ίντερ. Για τους γερμανούς παιχνίδι χωρίς αύριο, για τους ιταλούς να κρατήσουν ακόμα και την ισοπαλία για να πάνε με ηρεμία για τα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου.
Το πρώτο ημίχρονο είναι η επιτομή του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Ο Κόντε , πλέον πολύ πιο χαλαρός σε σχέση με την θητεία του στην Τσέλσι που ωρυόταν στον πάγκο, έκανε ότι έπρεπε για να χαλάσει το παιχνίδι της Ντόρτμουντ. Τέλεια άμυνα, λίγες οι απειλές στην εστία , ηγετικό ρόλο στον Μπρόζοβιτς που κινεί όλο το παιχνίδι και επίθεση με αποτελεσματικότητα. Αποτέλεσμα αυτού η Ίντερ να προηγηθεί με 0-2 σε δύο ανύποπτες επιθέσεις , οι γερμανοί να είναι βραχυκυκλωμένοι και όλα να πάνε καλά για τους νερατζούρι.

Το δεύτερο ημίχρονο είναι ένα άλλο παιχνίδι. Είναι η ανατροπή που σίγουρα δεν γίνεται εύκολα σε μια ιταλική ομάδα, σε ένα ημίχρονο και με τρία τέρματα.
Η Ντόρτμουντ μπαίνει στο παιχνίδι με ένα και μοναδικό στόχο. Να κερδίσει. Πιέζει τον Μπρόζοβιτς με αποτέλεσμα να μην κατευθύνει πλέον την Ίντερ, κλείνει όλες τις αποστάσεις της και αναγκάζει τους ιταλούς να ψάχνουν την δεύτερη πάσα για να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να σπάσουν τον ρυθμό. Μάταια, κάθε προσπάθεια κατέληγε σε παίκτη της Ντόρτμουντ. Αποκομμένοι πλέον Λουκάκου και Λαουτάρο δεν υπήρχε καμία πίεση στην άμυνα των γερμανών και οι επιθέσεις προς την εστία του Χαντάνοβιτς γινόταν κατά κύματα.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο Χακίμι. Ένα δεξί μπακ που δεν θυμάμαι να έχω δει σε ευρωπαϊκό γήπεδο τα πολλά τελευταία χρόνια για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα. Πέτυχε δύο τέρματα με ευκολία σαν να είναι η φυσική του θέση η περιοχή. Ειδικά το πλασέ στο τρίτο θύμισε killer με κρύο αίμα. Πολλοί  σέντερ φορ που γνωρίζουμε στη θέση του Χακίμι δεν θα είχαν την ίδια ευστοχία όσο αυτός. Εντυπωσιακός.
Μαζί με τον Σάντσο οργίασαν στην δεξιά πλευρά της Ντόρτμουντ , δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα και απειλώντας διαρκώς.
Οι γερμανοί έχουν τον τρόπο να ανακαλύπτουν παίκτες, να τους φτιάχνουν και να τους πουλάνε ώστε να εξασφαλίζουν την ευρωστία της ομάδας τους και να πρωταγωνιστούν στις διοργανώσεις που συμμετέχουν.
Η Ίντερ «κάθισε» στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως να επαναπαύθηκε στο σκορ του ημιχρόνου και την καλή της απόδοση σε εκείνο το διάστημα. Όμως η αντίδραση της ήταν αναιμική. Μετά το τρίτο τέρμα εις βάρος της προσπάθησε να βγει μπροστά , χωρίς αποτέλεσμα. Έδειξε αδυναμία στην διαχείριση του ρυθμού, στην κυκλοφορία της μπάλας, ειδικά όταν πιέστηκε, και στην δύναμη που χρειάστηκε να βάλουν οι παίκτες στις διεκδικήσεις με τους αντιπάλους.
Μ' αυτή την ήττα έβαλε δύσκολα στον εαυτό της γιατί η συνέχεια στον όμιλο περνάει μέσα από την Πράγα κόντρα στην Σλάβια και θα υποδεχτεί στο Μιλάνο την Μπαρτσελόνα.
Η ανατροπή είναι αυτή που χαρακτηρίζει το παιχνίδι και η πίστη των γερμανών ότι μπορούν να την πετύχουν. Έπαιξαν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος νίκησαν οι γερμανοί...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code