ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η συνύπαρξη της τριάδας φωτιά!!!


Ο Ολυμπιακός είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει πίσω από το μοναδικό του προωθημένο (στο 4-2-3-1) τρεις παίχτες που από θέμα ποιότητας είναι αντικειμενικά ‘’ένας κι ένας’’.
Το ευτύχημα της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ Βαλμπουενά, Φορτούνη και Ποντένσε, λύνει τα χέρια του Μαρτίνς, παρόλα αυτά δημιουργεί και κάποια θέματα που ο προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να διαχειριστεί σωστά αν θέλει να πάρει το μάξιμουμ από την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση  των τριών αυτών ποδοσφαιριστών.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση, έγκειται στο γεγονός ότι και οι τρεις τους, έχουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά και κατά κάποιο τρόπο ΔΕΝ αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτό μάλιστα ισχύει και για τα προτερήματα αλλά και για τα μειονεκτήματα τους. Πιο συγκεκριμένα, η τεχνική τους κατάρτιση είναι το μεγάλο τους ατού. Πέρα από αυτό, επιλέγουν συνεχώς να πάνε στο ένας εναντίον ενός (κι ενίοτε στο ένας εναντίον όλων) , ενώ συχνά πυκνά αρέσκονται να κατεβαίνουν χαμηλά και να ξεκινούν εκείνοι το παιχνίδι της ομάδας.

Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι υστερούν στο αμυντικό κομμάτι καθώς η προτεραιότητα τους είναι η δημιουργία και εκεί καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τους. Η  σωματοδομή τους φυσικά και λόγω ύψους αλλά και λόγω δύναμης δεν τους βοηθάει ιδιαίτερα, ενώ με εξαίρεση τον Φορτούνη που βέβαια εκτελεί και τα πέναλτι, οι Βαλμπουενά και Ποντένσε αν και πατάνε περιοχή, δυσκολεύονται στα τελειώματα των φάσεων και δεν βρίσκουν πολλά γκολ.


Αυτή η συνθήκη των όμοιων χαρακτηριστικών θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα πρόβλημα. Το ζήτημα είναι αν αυτό το πρόβλημα θα είναι μεμονωμένο και θα περιοριστεί στην συνηθισμένη κουβεντούλα για το αν μπορούν να παίξουν σε όλα τα ματς μαζί, ή αν θα είναι γενικευμένο και θα τεθεί σοβαρό ζήτημα στην διαχείριση τους. Για αρχή τουλάχιστον, ο Μαρτίνς, πρέπει να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και να μοιράσει σωστά τους ρόλους που θα έχουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει μια ΄΄πυραυλοκίνητη’’ επιτελική τριπλέτα που αν βρει την απαραίτητη χημεία, θα σμπαραλιάσει πολλές άμυνες. Επιμένω ότι δεν είναι εύκολο αλλά αυτή είναι η επιλογή του προπονητή και επομένως η λογική λέει ότι θα έχει κάτι στο μυαλό του και θα έχει προνοήσει για να βρει την απαιτούμενη χημεία. Πάντως για να είμαστε ειλικρινείς από μόνη της η ποιότητα τους είναι τέτοια, που χαλάλι και να ‘’κουτουλήσουν’’ μερικές φορές...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code