ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όσα είδαμε και όσα περιμένουμε από τις ρεβάνς του Champions League


Όπως αναμενόταν, τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του Champions League δεν επεφύλασσαν ιδιαίτερο θέαμα με πολλά γκολ. Βρισκόμαστε, άλλωστε στο πιο κρίσιμο μονοπάτι της χρονιάς, όπου οι προπονητές βάζουν το θέαμα σε δεύτερη μοίρα, κυνηγώντας μόνο την ουσία. Με εξαίρεση τον αγγλικό "εμφύλιο" μεταξύ Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι, τα φαβορί πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Αλλά ποιος θα βαζε το χέρι του στη φωτιά, με τόσες ανατροπές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ; 

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι μας "έδειξαν" τα τέσσερα μεσοβδόμαδα παιχνίδια αλλά και τι περιμένουμε να δούμε στους επαναληπτικούς που ακολουθούν.

Λίβερπουλ - Πόρτο : Από την ημέρα της κλήρωσης, ήταν το ζευγάρι με το πιο ξεκάθαρο φαβορί. Η Λίβερπουλ ευτύχησε να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ομάδα της τελικής οκτάδας, μια Πόρτο που έφτασε στο ταβάνι της αποκλείοντας τη Ρόμα στη φάση των 16.

Το πρώτο παιχνίδι επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά. Με τον αέρα που της δίνει πάντα το Άνφιλντ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η Λίβερπουλ κατάφερε να βρει 2 γκολ στα πρώτα 26 λεπτά, επιβάλλοντας πλήρως το παιχνίδι της έναντι των Πορτογάλων. Στη συνέχεια,η ομάδα του Κλοπ επέλεξε να μην κυνηγήσει τόσο το τρίτο τέρμα, κάνοντας περισσότερο διαχείριση του παιχνιδιού με σκοπό να διαφυλάξει το ήδη βολικό 2-0. Άλλωστε, τα παιχνίδια που γίνονταν ροντέο με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω επί 90 λεπτά, ανήκουν πια στο παρελθόν.Η φετινή Λίβερπουλ είναι μία ομάδα απόλυτα κοντρολαρισμένη που δίνει μεγάλο βάρος στην αμυντική της λειτουργία, κάτι που την οδηγεί άλλωστε σε μια τρελή πορεία στην Premier League.

Ο επαναληπτικός του Ντραγκάο μοιάζει περισσότερο με τυπική διαδικασία για την ομάδα του Κλοπ. Η Πόρτο θα αναγκαστεί να ρισκάρει για να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0, δίνοντας αναγκαστικά χώρους στους φιλοξενούμενους. Με την ποιότητα και την ταχύτητα που διαθέτει η επιθετική τριάδα της Λίβερπουλ, φαντάζει απίθανο να μη βρει το γκολ που θα βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες των Πορτογάλων.

Χωρίς να "βγάζει μάτια", η Λίβερπουλ θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά της διοργάνωσης, δίνοντας παράλληλα τη μάχη της για τον τίτλο του πρωταθλητή της Premier League.

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι :  Η αγγλική μονομαχία ήταν εξαρχής το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης. Παρόλο που οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών έδιναν την ομάδα του Γκουαρδιόλα ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, η πρώτη μάχη έδειξε πως η Τότεναμ είναι σε θέση να αποτελέσει τη "φετινή Λίβερπουλ" για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Επηρεασμένος , πιθανότατα από τις συνεχόμενες αποτυχίες του στο Champions League , ο Πεπ παρουσίασε ένα σύνολο που δεν θύμιζε σε τίποτα την επιθετική μηχανή που έχουμε συνηθίσει. Όσοι πίστεψαν ότι το χαμένο πέναλτι του Αγουέρο θα πείσμωνε τους πρωταθλητές Αγγλίας να κυνηγήσουν περισσότερο το γκολ, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Έχοντας κλειστά τις γραμμές και με τη χρησιμοποίηση του Γκιουντογάν αντί του Ντεμπρούιν, η Σίτι είχε ως πρώτο της μέλημα να κρατήσει την Τότεναμ μακριά από την εστία της, εξασφαλίζοντας το 0 παθητικό. Το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ενώ ο τραυματισμός του Κέιν τούς στέρησε σημαντικό μέρος της επιθετικής τους δύναμης. Το γκολ του Σον ήρθε για να αλλάξει τις ισορροπίες σε μια ανύποπτη στιγμή, πάνω που όλοι έδειχναν συμβιβασμένοι με τη λευκή ισοπαλία. Ο Γκουαρδιόλα δήλωσε ευχαριστημένος με την εμφάνιση της ομάδας του, ωστόσο δέχεται δικαίως κριτική για την απόφασή του να κρατήσει στον πάγκο για 89 λεπτά τους Ντεμπρούιν και Σανέ, δύο παίκτες που μπορούν να αλλάξουν από μόνοι τους την ιστορία ενός αγώνα.

Ο επαναληπτικός της Τετάρτης αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Αναμφίβολα η Σίτι θα παρουσιαστεί πιο επιθετική και μένει να δούμε το πώς θα ανταποκριθεί η Τότεναμ στην πίεση που θα δεχτεί στο Έτιχαντ. Ο τραυματισμός του Κέιν αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την ομάδα του Ποτσετίνο, με τους Σον, Έρικσεν και Άλι να αναλαμβάνουν το βάρος για να βρουν ένα γκολ που ίσως αποδειχθεί αρκετό για να τους χαρίσει την πρόκριση.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα : Το αμέσως πιο ενδιαφέρον ζευγάρι των προημιτελικών και το σπουδαιότερο από πλευράς ονομάτων των δύο club. Το φετινό Champions League αποτελεί διακαή πόθο των Καταλανών, που θέλουν να επανέλθουν στην κορυφή έπειτα από την τριετία της απόλυτης κυριαρχίας της μισιτής Ρεάλ. Από την άλλη πλευρά, έπειτα από τον άθλο κόντρα στην Παρί, η ομάδα του Σόλσκιερ μπήκε στη μάχη με την ταμπέλα του αουτσάιντερ, έχοντας παράλληλα στο μυαλό της και τη μεγάλη μάχη που δίνει για μια θέση στην τετράδα της Premier League.

Το ματς του Oλντ Τράφορντ ήρθε μάλλον να επιβεβαιώσει όσα ήδη ξέραμε για τις δύο ομάδες. Η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε διαφέρει αρκετά από εκείνη του Γκουαρδιόλα, ακόμα και του Λουίς Ενρίκε. Μια ομάδα που δεν εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρό της, που γνωρίζει ωστόσο πολύ καλά πώς να παίρνει τα αποτελέσματα που θα την οδηγήσουν στην κορυφή. Το γρήγορο γκολ αρκούσε στη Μπάρτσα, με την κυνική ομάδα του Βαλβέρδε να καταφέρνει στη συνέχεια να αμυνθεί με ασφάλεια και να παίρνει με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη που την καθιστά τεράστιο φαβορί για την πρόκριση. Η Γιουνάιτεντ, όσο κι αν προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, είχε σε κακό βράδυ τους παίκτες στους οποίους στηρίζεται συνήθως στο σκοράρισμα και δεν μπόρεσε να αλλάξει το σχεδόν καταδικαστικό 0-1.

Στο Καμπ Νου, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τους Άγγλους. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεγράψει εντελώς την ομάδα του Σόλσκιερ, ιδίως αν θυμηθεί τις φετινές της ανατροπές στις έδρες των Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν.


Άγιαξ - Γιουβέντους : Το πάθημα της Ρεάλ φαίνεται πως έγινε μάθημα για τη Γιουβέντους, η οποία παρουσιάστηκε απόλυτα υποψιασμένη κόντρα στην νεανική και άκρως επιθετική ομάδα του Άγιαξ. Κλείνοντας όλους τους χώρους και στηριζόμενη κυρίως στις αντεπιθέσεις, κατάφερε να πάρει το 1-1 που της δίνει σημαντικό προβάδισμα για τα ημιτελικά.

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, η Γιούβε κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με μια υποδειγματική αντεπίθεση και την εκτελεστική δεινότητα του μόνιμου σκόρερ στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης, Ρονάλντο. Η ισοφάριση του Άγιαξ δεν άλλαξε το πλάνο του Αλέγκρι, καθώς το    1-1 κρίθηκε ικανοποιητικό σκορ ενόψει της ρεβάνς. Το δοκάρι του Ντάγκλας Κόστα από την εκπληκτική προσωπική του ενέργεια κράτησε ζωντανό τον "Αίαντα", που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε να ηττηθεί στο χθεσινό παιχνίδι.

Η Γιουβέντους, όπως και η Μπαρτσελόνα, έχει ρίξει όλο το βάρος στην κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Για να κάνει σχέδια για την τετράδα, οφείλει να εμφανιστεί το ίδιο σοβαρή και συγκροτημένη στη ρεβάνς, καθώς ο Άγιαξ δείχνει ικανός για μεγάλες ζημιές ανεξαρτήτως της έδρας στην οποία αγωνίζεται.


Οι ρεβάνς των προημιτελικών αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι μεγάλες ανατροπές αποτελούν πλέον συνηθισμένο φαινόμενο στο Champions League. Όλες οι ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να βρεθούν ένα βήμα μακριά από τον τελικό της Μαδρίτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code