ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Μπαρτσελόνα και οι άλλοι


Μία βδομάδα έμεινε για τους αγώνες στην φάση των «8» του Champions League και όπως είναι φυσικό οι ποδοσφαιρόφιλοι ετοιμάζονται για δύο βραδιές με την αδρεναλίνη στα ύψη. Τέσσερις αγώνες που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.
Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Η τριετής κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης στο θεσμό έληξε με έναν εμφατικό και δίκαιο αποκλεισμό μέσα στο Μπερναμπέου. Πλέον το τρόπαιο θα το κατακτήσει νέα ομάδα , με τις πιθανότητες να μοιράζονται δυσανάλογα μεταξύ των οκτώ που συνεχίζουν στον θεσμό.

Αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης τις εμφανίσεις τους στα πρωταθλήματα τους θα καταλάβουμε περισσότερο την φόρμα στην οποία βρίσκονται την παρούσα χρονική στιγμή και λιγότερο πόσο ανταγωνιστικές μπορεί να είναι απέναντι στους αντιπάλους τους. Είναι γεγονός ότι οι ομάδες ενδιαφέρονται πρώτα για την δική τους κατάσταση και μετά για τον αντίπαλο. Στις ομάδες με τις πολλές επιλογές παικτών για την ενδεκάδα η πρώτη προτεραιότητα είναι να βρίσκονται οι πιο πολλοί σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Έτσι θα μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι τους ευκολότερα και θα επιβάλλουν το ρυθμό που τους εξυπηρετεί ώστε να έχουν αποτέλεσμα που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης. Οι εποχές που θα υπήρχε ομάδα για να «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου , σ' αυτό το επίπεδο, ευτυχώς έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Με βάση τις μέχρι τώρα εμφανίσεις η Μπαρτσελόνα έχει προβάδισμα για να προκριθεί και γιατί όχι να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Είναι ένα πολύ καλό timing για την ομάδα του Βαλβέρδε, η τρομερή κατάσταση που βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι. Σκοράρει σε κάθε παιχνίδι του ισπανικού πρωταθλήματος, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, κινείται συνεχώς σε όλο το πλάτος του γηπέδου με αποτέλεσμα το μαρκάρισμα του να είναι αδύνατο, έχει τελειοποιήσει τα στημένα και είναι απειλή σε κάθε φάουλ γύρω από την περιοχή ενώ ταυτόχρονα η βελτίωση της ομάδα είναι εμφανής σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Πικέ, Ράκιτιτς, Σουάρεζ, Τερ Στέγκεν Άλμπα, Μπούσκετς αποτελούν τους συνεκτικούς κρίκους ενός συνόλου που δείχνει έτοιμο να ολοκληρώσει με επιτυχία το φετινό Champions League.
Η δεύτερη ομάδα που έχει τελειώσει με το πρωτάθλημα της χώρας της και διαχειρίζεται πλέον τους παίκτες της με σκοπό την διάκριση στο Champions League είναι η Γιουβέντους. Η απόκτηση του Ρονάλντο το καλοκαίρι ήταν η προσθήκη που έλειπε από την ιταλική ομάδα ώστε να φθάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν στο Τορίνο. Ομάδα με απίστευτη συνοχή, με πολύ σοβαρή αμυντική λειτουργία, πιεστική σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, παίκτες με προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο, είναι δικαίως υποψήφια, από το σύνολο των ειδημόνων, για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μένει να τους διαψεύσει όλους ο Άγιαξ.

Στο ζευγάρι Τότεναμ - Σίτυ υπάρχει το δεδομένο ότι καμία από τις δύο δεν έφθασε ποτέ σε τελικό. Ενώ στην Αγγλία η Σίτυ δίνει μάχη για τον τίτλο και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, η Ευρώπη είναι κάτι άγνωστο. Η Τότεναμ ήθελε να πετύχει στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν τα κατάφερε, βρίσκεται αντιμέτωπη σε έναν αγγλικό «εμφύλιο» και παλεύει να βρεθεί στην προνομιούχα τετράδα για να βρίσκεται και του χρόνου στο Champions League. Το νέο της γήπεδο θα αποτελέσει κίνητρο για πρόκριση , οι εμφανίσεις της όμως δεν δίνουν το δικαίωμα να την έχουμε ως φαβορί στον αγώνα.
Η Σίτυ δεν στερείται κινήτρων και θέλει να πετύχει όλους τους στόχους της. Η ευρωπαϊκή επιτυχία θα την βάλει στο κάδρο των πετυχημένων ομάδων κάτι που είναι ζητούμενο χρόνια.

 Η περσινή φιναλίστ Λίβερπουλ δείχνει ένα βελτιωμένο πρόσωπο στην φετινή της πορεία. Διεκδικεί το πρωτάθλημα , κέρδισε το τελευταίο παιχνίδι με την Νάπολι για να προκριθεί στους ομίλους, νίκησε την Μπάγερν Μονάχου εκτός έδρας και βρέθηκε στους «8» του Champions League, έδειξε ότι θέλει να φτάσει ως το τέλος και να πάρει ότι της στέρησε ο προηγούμενος τερματοφύλακας της Κάριους στον τελικό του Κίεβο. Ομάδα του προπονητή εξ ολοκλήρου , βγάζει τεράστιο πάθος μέσα στο παιχνίδι, ο Μανέ κάνει μία καταπληκτική σεζόν και ποντάρει πολλά στην παρουσία του Βαν Ντάικ στην άμυνα. Έχει ορθολογική λειτουργία στο παιχνίδι της και βασίζεται στις εξάρσεις της επιθετικής της τριπλέτας. Αυτό είναι το ευτύχημα αλλά και το δυστύχημα της ομάδας. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει μακριά. Αρκεί να την αφήσει η Πόρτο που μόνο αμελητέος αντίπαλος δεν μπορεί να υπολογιστεί, ειδικά στην Ευρώπη.

Για το τέλος μένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Περισσότερο λόγω ιστορίας και λιγότερο των φετινών της εμφανίσεων, αποτελεί πάντα μία δύσκολη αντίπαλο. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη διότι δεν ξέρει τι μπορεί να περιμένει στο μεταξύ τους παιχνίδι. Βέβαια δεν περιμένει κανείς να δει ξαφνικά μια ομάδα που όλη τη χρονιά έπαιζε άσχημα να ξεδιπλώσει αρετές που δεν τις περιμένουμε αλλά η αύρα που βγάζει η φανέλα της σε προδικάζει σε μια μαχητική τουλάχιστον εμφάνιση , κάτι που για τους Άγγλους σημαίνει ότι δεν τα παρατάνε ποτέ.

Μία πρώτη ματιά για επερχόμενους αγώνες του Champions League είναι απαραίτητη ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Σίγουρα θα φτάσουμε κοντά σε εκπλήξεις ή θα δούμε εκπλήξεις στα παιχνίδια.  Αυτό είναι που κάνει το ποδόσφαιρο ενδιαφέρον και χαροποιεί όλους όσους το παρακολουθούν. Γιατί όλοι μπορούν να ελπίζουν στο «θαύμα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code