ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

''Πράσινο'' come back!



 O Aντώνης Παναγόπουλος σχολιάζει το νέο διπλό του Παναθηναικού στην έδρα της Νταρουσάφακα και αναλύει την οριακή μάχη για την πρόκριση στους ''8''.

 Υπάρχουν παιχνίδια στην Ευρωλίγκα που παρουσιάζονται ως ευκαιρίες για κάθε ομάδα, παιχνίδια που δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις το κάτι παραπάνω σε αγώνες που δεν ''καίγεσαι''. Για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο πλέον δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες. Κάθε αγωνιστική παίζει τα...ρέστα, σε κάθε παιχνίδι παίζει την επιβίωση του στη διοργάνωση, κάθε αγώνας είναι και ένας καινούριος ''τελικός''. Κερδίζει, ανασαίνει και συνεχίζει ακάθεκτος προς τον στόχο της οχτάδας, ο οποίος πριν 3 αγωνιστικές έμοιαζε μάλλον ακατόρθωτος. Είχαμε επισημάνει δύο εβδομάδες πριν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κάποια ήττα στα ματς με Χίμκι, Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα. Οι ''πράσινοι'' ήταν υποχρεωμένοι να δείξουν σοβαρότητα, να βρουν αυτό τη σκληράδα και την ώριμη προσέγγιση έλειπε στα εκτός έδρας παιχνίδια και να κερδίσουν όλα τα ματς, πριν πάνε να παίξουν τα δύο παιχνίδια με Μπασκόνια και Μιλάνο τη μεθεπόμενη διπλή αγωνιστική εβδομάδα, τα οποία θα ορίσουν και τη μοίρα τους στη συνέχεια του θεσμού απέναντι σε ομάδες με ακριβώς τους ίδιους στόχους.
  Οι απαραίτητες νίκες για το ''τριφύλλι'', ωστόσο η αλήθεια είναι πως αυτό που δίνει αφορμές για χαμογέλα είναι ο τρόπος που αυτές επετεύχθηκαν, με όμορφο μπάσκετ, με ισοπεδωτικές εμφανίσεις απέναντι στους αντιπάλους, χωρίς να δοθούν αφορμές για αμφισβήτηση. Για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά βλέπουμε τους περισσότερους παίκτες σε φόρμα, με διάθεση στο παιχνίδι τους και διάρκεια αγωνιστικά. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ''έλαμψε'' ο Παπαγιάννης, ο οποίος θα είναι μεγάλη υπόθεση αν βρει ρυθμό, γιατί πρόκειται για έναν αθλητή με πολύ διαφορετικά προσόντα από τους περισσότερους ψηλούς στην Ευρώπη και αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του Παναθηναικού. Για τον Παπαπέτρου ήταν ακόμα μια μέρα...στη δουλειά, ακόμα μια πιστοποίηση της ραγδαίας αγωνιστικής ανόδου, για έναν παίκτη που έχει ακούσει αναίτια αρκετά υποτιμητικά σχόλια, ωστόσο για πρώτη φορά στην καριέρα του δουλεύεται από ανθρώπους που ξέρουν να τον δουλέψουν και πλέον έχει καθιερωθεί σε έναν all around παίκτη με πολυεπίπεδη προσφορά στο παρκέ, υπερδιπλάσια στατιστικά, που δίνει σιγουριά σε όλους τους τομείς του παρκέ. Πολλοί βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, ωστόσο παιχνίδι με το παιχνίδι αποδεικνύεται πως ο φόργουορντ του ''τριφυλλιού'' αν βρει συγκεκριμένο ρόλο αποτελεί ''εργαλείο'' για την ομάδα του. Αρκεί να μη γίνονται πειράματα με χρησιμοποίηση του παίκτη σε λάθος θέσεις, λάθος σχήματα, όπως πέρυσι καλή ώρα.
  Το γεγονός ότι η νίκη σήμερα ήρθε απέναντι σε μια ''εύκολη'' ομάδα δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Οι Τούρκοι έχουν 3 νίκες φέτος, οι δύο απέναντι σε Μπασκόνια και Ολυμπιακό και μπορεί να αποδειχθούν και κομβικές σε ενδεχόμενη πρόκριση του Παναθηναικού. Το ίδιο και η Γκραν Κανάρια, το ίδιο και η Μπουντούτσνοστ, δηλαδή οι τρεις πιο αδύναμες ομάδες του θεσμού, που έχουν κάνει σοβαρές ''κηδείες''. Για τους ''πράσινους'' οι 6 νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντι σε αυτές τις ομάδες σε μια τόσο προβληματική σεζόν είναι μεγάλη υπόθεση και μπορεί να αποτελέσει στο τέλος και το ''κλειδί'' για την είσοδο στους ''8'' της Ευρώπης.

- Παραφωνία ο Πέιν στην αποψινή αναμέτρηση, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Καμία σχέση ο Αμερικανός σέντερ με το ''θηρίο'' που είδαμε πέρυσι, σε καμία περίπτωση δεν είναι ο σέντερ που ''έλειπε'' από την ομάδα.

- Πολύ δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού αύριο στο Μαυροβούνιο, η Μπουντούτσνοστ είναι ισχυρή στην έδρα της και οι ''ερυθρόλευκοι'' είναι ''χώμα''. Πιθανή νίκη λογικά δίνει αβαντάζ πρόκρισης, αν ηττηθεί η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ μπαίνει σε πολύ επικίνδυνα καλούπια.

- Άπειρα respect στον μεγάλο Προμηθέα. Μια ομάδα επαρχιακή, νοικοκυρεμένη, με πλάνο και σοβαρή διοίκηση, κατάφερε να νικήσει εύκολα το μεγάλο φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ Τενερίφη, χωρίς τους δύο βασικούς γκαρντ και πλέον έχει βάλει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για μια μεγαλειώδη πρόκριση στους ''8'' της διοργάνωσης.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το Μπουντούτσνοστ- Ολυμπιακός...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code